۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۰:۴۲
کد خبر: ۱۶۴۱۲۹
کارشناس حوزوی مطرح کرد؛

حق خدا، بزرگترین حق بر عهده انسان‌ها

خبرگزاری رسا ـ کارشناس مباحث اجتماعی گفت: «حق خداوند بزرگترین حق بر گردن ما است، حق خدا این است که بنده او باشی و بندگی کنی و در بندگی او شرک نورزی، وقتی این گونه شدی بنده مخلص خدا می‌شوی و خدا امورات تو را کفایت می‌کند و هر چه که دوست داری از دنیا و آخرت برای تو حفظ می‌کند».
ارمغان راديو معارف

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام محمدرضا آتشین صدف، کارشناس مباحث اجتماعی، در برنامه ارمغان که از رادیو معارف پخش می‌شد، به ارائه بحث حق‌گویی و حق‌گذاری پرداخت و گفت: انسان موظف است در حق‌گویی به حق خدا و حق دیگران و حق خود دقت داشته باشد، خداوند در آیه 70 از سوره مبارکه احزاب به مؤمنان امر می‌کند که با تقوا باشند «یَا اَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللهَ».

وی ادامه داد: امر به تقوا در آیات فراوانی وجود دارد، اما نکته اینجاست که بعد از امر به تقوا نسبت به سخن گفتن یک دستور ویژه داده شده است، «اِتَّقُواللهَ تَقُولُوا قَولاً سَدِیداً»؛ سخنانی مستحکم و درست بر زبان بیاورید، استحکام سخن به این است که سخن حق باشد و اگر در سخن حق سایر جوانب رعایت نشود به سخن باطل تبدیل خواهد شد.

حجت الاسلام آتشین صدف ابراز داشت: در قرآن کریم خیلی نسبت به گفتار حق و اینکه انسان در مطالب و گفتار خودش همه جوانب را در نظر داشته باشد تاکید شده است، انسان نباید در سخنان خودش جلال و جمال خدا را زیر سؤال ببرد، خدای ناکرده در سخنانش حق مؤمنان را زیر سؤال نبرد، غیبت نکند، بدگویی نکند، تهمت نزند، نسبت به حق خود نیز دقت داشته باشد و خودش را تحقیر نکند.

این کارشناس مسائل اجتماعی تاکید کرد: اضلال مؤمن جایز نیست، انسان حق ندارد حتی خودش را ذلیل کند، در روایت داریم که مؤمن نباید از سختی‌ها و مشکلاتی که دارد نزد دشمنان خدا و نزد دشمنان اهل بیت شکایت ببرد، که آن‌ها شاد شوند، مؤمن حق ندارد خودش را در نظر دیگران کوچک و خوار نشان دهد، رعایت حق در گفتار به گونه‌ای که انسان همه جوانب حق را در نظر داشته باشد مسئله مهمی است.

وی افزود: روایتی از امام صادق (ع) است که در اصول کافی مطرح شده، حضرت به کسی که اهل عبادت بود و ظاهراً مسلک صوفی گری داشت فرمود «آیا تو به صرف اینکه کم می‌خوری و از ازدواج خودداری کردی و عبارت می‌کنی راضی هستی؟ خداوند عزوجل فرموده است که انسان باید در گفتار خود مراقب باشد خداوند هیچ یک از اعمالت را نمی‌پذیرد تا اینکه سخنان تو برمدار حق و بر محور عدالت باشد» .

این کارشناس حوزوی بیان داشت: توجه به حق‌الله و حق‌الناس و حق‌النفس در حق‌گویی یکی از چیزهایی است که می‌تواند به پیشرفت ما و پیشرفت کشور ما کمک کند، ما باید کاری کنیم که حق‌ها جدی گرفته شود، اگر این اتفاق بیفتد ما در مسیر میانبر به سوی پیشرفت حرکت می‌کنیم، و همچنین از آسیب‌های جدی که ممکن است در جامعه به واسطه نادیده گرفتن حقوق پیش بیاید، محفوظ و مصون می‌مانیم.

حجت الاسلام آتشین صدف ادامه داد: در رساله حقوق امام سجاد (ع)، حقوق متعددی را که باید رعایت کنیم نوشته شده است، مخصوصاً وقتی ما توجه می‌کنیم که خدا در سوره عصر یکی از اوصافی را که برای افرادی که در زندگی‌شان دچار خسارت نمی‌شوند بیان می‌کند، مسئله توصیه دیگران به حق است، خدا در آنجا می‌فرماید «همه انسان‌ها دارند ضرر می‌دهند الا یک افراد خاصی».

وی خاطر نشان کرد: یکی از آن اوصاف افراد خاص که در دنیا ضرر نمی‌‌بینند این است که یکدیگر را به حق توصیه می‌کنند، نکته دوم این که وقتی درباره حق صحبت می‌کنیم ذهن ما سراغ حقوق دیگران می‌رود، در حالی که خدا هم بر ما حقی دارد و خودمان هم بر خود حقوقی داریم که انجام حقوق خدا بر خودمان و حقوق خودمان بر خودمان زمینه ساز انجام حقوق دیگران بر ما است.

این کارشناس مسائل اجتماعی در پایان گفت: امام سجاد (ع) درباره حق خداوند بر انسان‌ها می‌فرماید «حق خداوند بزرگ‌ترین حق بر گردن ما است، حق خدا این است که بنده او باشی و بندگی کنی و در بندگی او شرک نورزی، وقتی این گونه شدی بنده مخلص خدا می‌شوی و خدا امورات تو را کفایت می‌کند و هر چه که دوست داری از دنیا و آخرت برای تو حفظ می‌کند». /9194/پ202/ن

ارسال نظرات