۱۹ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۸
کد خبر: ۱۶۵۸۲۳
آیت‌الله حائری شیرازی:

احساس مسؤولیت سختی‌ کارها را آسان می‌کند

خبرگزاری رسا ـ آیت‌الله حائری شیرازی با تأکید بر این‌که طلبه نباید برای حضور و غیاب، مدرک و یا نمره درس بخواند، گفت: خود فرد باید احساس مسؤولیت کند و وارد عرصه شود، وقتی زیر بنای انجام کار، احساس مسؤولیت باشد انسان می‌تواند سنگینی و سختی آن را نیز تحمل کند.
آيت الله حائري شيرازي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محی‌الدین حائری شیرازی، استاد اخلاق حوزه علمیه قم پیش از ظهر امروز در درس اخلاق که در مدرسه  فیضیه قم و با حضور طلاب و فضلا برگزار شد با اشاره به تأکیدات اسلام بر تفکر، گفت: تفکر مسیر انسان برای رسیدن به خداوند متعال است؛ سیر و سلوک و جهاد اکبر با بصیرت کار دارد.

وی ادامه داد: ریشه رسیدن افراد به مقامات عالی و جایگاه مناسب لحظه‌ای تفکر کردن است، از این‌رو معصوم(ع) در روایتی می‌فرماید «یک ساعت تفکر بهتر از هفتاد سال عبادت است».

عضو مجلس خبرگان رهبری به آیاتی از قرآن کریم اشاره کرد و بیان داشت: اگر انسان می‌خواهد در او تغییر و تحول ایجاد شود، باید از خود و دیگران قطع امید داشته و تنها به خداوند متعال متوسل شود.

تفکر سبب تحول در انسان می‌شود

وی افزود: فرد وقتی می‌خواهد تفکر کند باید از همه قطع امید کند و تنها به این کار بپردازد، این‌گونه نیست که یک گروه بیست نفره یا بیشتر کنار هم بنشینند و به تفکر بپردازند، چرا که در این صورت افراد تنها اطلاعات را میان یک‌دیگر تبادل می‌کنند و تفکر در کار نیست.

آیت‌الله حائری شیرازی با بیان این‌که انسان باید پس از قیام برای خداوند متعال حرکت کند، خاطرنشان کرد: تفکر مسیر زندگی انسان را عوض می‌کند؛ البته این تفکر باید پس از قیام برای خداوند متعال باشد.

وی بیان داشت: تفکر انسان را عوض می‌کند، انسان باید برای خدا قیام کرده و نسبت به عالم هستی و فلسفه وجودی خود تفکر داشته باشد، انسان باید هر روز خود را بسنجد که آیا وضعیتش نسبت به گذشته رضایت‌بخش بوده و یا این‌که تکرار مکررات است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این‌که انسان باید نسبت به مسیری که طی می‌کند، تفکر داشته باشد، اظهار داشت: افراد باید همیشه به مسیری که طی می‌کند توجه داشته باشند که آیا این مسیر آن‌ها را به سعادت می‌رساند یا خیر؟، اگر گذشته انسان درست باشد می‌توان برای آینده خود نیز برنامه‌ریزی داشته باشد.

طلبه نباید برای نمره یا مدرک درس بخواند

وی تصریح کرد: طلبه نباید برای حضور و غیاب، مدرک و یا نمره درس بخواند، خود فرد باید احساس مسؤولیت کند و وارد عرصه شود، وقتی زیر بنای انجام کار، احساس مسؤولیت باشد انسان می‌تواند سنگینی و سختی آن را نیز تحمل کند.

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با بیان این‌که دستگاه خداوند متعال کیفیت محور است نه کمیت محور، گفت: حتی وقتی از تعداد زیادی از انسان یک نفر آدم می‌شود برای خداوند متعال بسیار ارزشمند است، چرا که انسان بسیار قیمتی و باارزش است.

وی تأکید کرد: ارزش انسان به قدری زیاد است که فرشتگان خدا حاضر شدند در برابر او سجده کنند، انسان نباید در راه بندگی خدا تنبلی کند، ایستادن در برابر ستمکار از بزرگ‌ترین کارهایی است که هر فردی می‌تواند برای رضای خدا انجام بدهد.

آیت‌الله حائری شیرازی، خاطرنشان کرد: انسان نباید دل خود را با انجام گناه خون کند، آدمیت و ایمان تاج سر انسانیت است، اگر انسان آدمیت خود را حفظ کند در و دیوار به او افتخار می‌کنند.

وی در پایان بیان داشت: انسان باید تنها برای رضای خدا کار کند نه برای دلخوشی مردم، باید حریم یک‌دیگر را حفظ کرد./993/پ202/پ  

ارسال نظرات