۰۱ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۴:۳۱
کد خبر: ۱۶۶۱
به بازار نشر عرضه شد؛

حقوق بشر و حقوق بشردوستانه

خبرگزاری رسا ـ حقوق بشر و حقوق بشردوستانه به قلم ناصر قربان نیا روی پیشخوان کتاب فروشی ها قرار گرفت.
حقوق بشر و حقوق بشردوستانه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، کتاب حقوق بشر و حقوق بشردوستانه به بررسی این نکته می پردازد که نظام بین الملل حقوق بشر و بشردوستانه، دو نظام حقوقی به ظاهر متفاوتند که هریک بخشی از حقوق بین الملل را می سازند، از این رو نه حقوق بشردوستانه بخشی از حقوق بشر است و نه معقول است که حقوق بشر بخشی از حقوق بشردوستانه باشد. همچنین نباید آن دو نظام را یکی پنداشت. هرچند این دو نظام نقاط مشترک متعددی دارند، اما از جهاتی نیز از یکدیگر متفاوتند.

این نتیجه در این اثر به دست می آید که حقوق بشر و حقوق بشردوستانه، دو شاخه از حقوق بین الملل و مکمل یکدیگرند و هر دو هدفی مشترک و واحد را دنبال می کنند که عبارت است از توسعه حمایت از افراد در زمان صلح یا در زمان منازعات مسلحانه. بنابراین حقوق بشر و بشردوستانه نمی توانند نقش های متضاد ایفا کنند.

کتاب حقوق بشر و حقوق بشردوستانه از سه بخش تشکیل شده است: در بخش نخست از مبنای مشترک حقوق بشر و بشردوستانه و زوایای مختلف کرامت انسانی به عنوان مهم ترین مبنای مشترک موشکافی و آنگاه از حقوق طبیعی و توجیه اخلاقی حقوق بشر سخن گفته می شود.

در بخش دوم، افزون بر بررسی ماهیت قواعد و چارچوب هنجاری دو نظام، در مورد پیوند و نفوذ متقابل حقوق بشر و بشردوستانه بحث خواهد شد. پس از تبیین مبانی، توجیهات، ماهیت، چارچوب هنجاری و تعامل دو سویه، وارد قلمرو اجرا شده، از ضمانت اجرا و تفاوت های دو نظام از حیث سازوکارهای تضمین سخن گفته می شود.

در بخش سوم به اضافه بحث از نهادهای مسئولیت کیفری فردی، صلاحیت جهانی و بی کیفری، به تعهد تضمین قواعد در دو نظام و مداخله بشردوستانه توجه کرده، سرانجام به نهادهای نظارتی قضایی و شبه قضایی و ارتباط نهادهای نظارتی دو نظام رسیده می شود.

کتاب حقوق بشر و حقوق بشردوستانه به قلم ناصر قربان نیا در 592 صفحه برای نخستین بار از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی منتشر شده است.

ارسال نظرات
captcha