آثار و برکات ماه رجب + صوت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام حبیب الله فرحزاد، کارشناس معارف حدیث و ادعیه، در برنامه بر بال سخن که از رادیو معارف پخش میشد، گفت: شخصی از پیامبر اکرم (ص) درباره آیه صلوات سؤال کرد، حضرت فرمود «اگر سؤال نمیکردید، این نکته را نمیگفتم»، خدای متعال بعضی از فرشتهها را خلق کرده، تا هنگامی که انسانها، درود و صلوات بر پیامبر اکرم (ص) میفرستند، برای آنها دعا کنند و بگویند خدا تو را بیامرزد.
وی ادامه داد: از میان همه ماهها سه ماه افضل هستند، ماه رجب، شعبان و ماه مبارک رمضان، از ماه رجب به ماه خدا تعبیر شده است، ماه رجب و شعبان مقدمه برای ماه رمضان هستند، اگر در این ماهها انسان مقدمه چینی کند، همراه توبه و استغفار، آراستگی به خوبیها پیدا کند، برکات ماه رمضان شامل حالش میشود، ماه رجب تعبیر عجیبی دارد اینکه «در ماه رجب خدا رحمت را به سوی بندگانش فرو میریزد».
این کارشناس مسائل اخلاقی گفت: یکی از اعمال ماه رجب که زیاد سفارش شده، روزه گرفتن است، پیامبر اکرم (ص) میفرماید «یک روز، روزه گرفتن در ماه رجب، باعث خوشنودی خدای بزرگ میشود و سه روز روزه گرفتن در ماه رجب، بهشت را واجب میکند»، از اعمال دیگر ماه رجب، دعاهای رجبیه هستند که مضامین بلندی دارند و بهتر است آنها را با تأمل و تأنی بخوانیم، از اعمال دیگر این ماه توبه و استغفار است.
حجتالاسلام فرحزاد ابراز داشت: اگر بخواهیم از برکات ماه شعبان و رمضان بهره ببریم، باید در ماه رجب، پاک سازی کنیم، از دیگر اعمال این ماه، گفتن هزار بار لاالهالاالله است، کسی که این ذکر را هزار بار بگوید، خدای متعال صد شهر در بهشت برای او بنا میکند، اما این در صورتی است که این ذکر با اخلاص همراه باشد، یعنی این اخلاص او را از گناه باز دارد.
وی اظهار داشت: از جمله زیارات رجبیه، زیارت امام رضا(ع)، عمره رجبیه، زیارت امام حسین (ع) و امام علی (ع) هستند، شخصی به امام جواد (ع) عرض کرد، من وضع مالی خوبی دارم، سال گذشته به عمره و به زیارت مدینه، نجف و کربلا رفتم، امسال هم دارای وضع مالی خوبی هستم و آمدهام با شما مشورت کنم که برای زیارت به مدینه و نجف بروم یا به زیارت امام رضا (ع)، امام جواد(ع) فرمودند «زیارت پدرم افضل است و سعی کن در ماه رجب باشد».
این کارشناس حوزوی ابراز داشت: ماه رجب میتواند مقدمهای برای توبه و خداترسی است، کسی که از خدا بترسد، دیگران هم از او میترسند، کسی که از خدا فرمان میبرد، همهی موجودات عالم نیز از او فرمان میبرند، مرحوم محدث قمی در سفینه این حدیث را نقل کرده است که امام صادق (ع) با جمعی جلوی کاروان حرکت میکردند، ابراهیم ادهم نیز جلوی کاروان حرکت میکرد، ناگهان متوجه شدند که شیری وسط راه نشسته است، قافلههای جلویی همه ایستادند.
وی ادامه داد: ابراهیم ادهم گفت، کنار بایستید تا ببینیم امام جعفر صادق (ع) چه میکند، دیدند امام صادق (ع) بدون هیچ واهمهای نزدیک شیر شدند و با دست مبارک گوش شیر را گرفتند و کنار جاده بردند و کاروانها را رد کردند، امام صادق (ع) به کاروانیان فرمودند «اگر شما از خدا فرمان میبردید، میتوانستید بارهایتان با شیر حمل کنید». /9194/پ202/ن