آییننامه تبلیغات انتخاباتی شوراهای اسلامی در آذربایجان شرقی اعلام شد
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، جواد آهنگری، مسؤول کمیته اطلاع رسانی و تبلیغات ستاد انتخابات آذربایجان شرقی اظهار داشت: رعایت و تعهد به اصول قانونی به خصوص در مدت تبلیغات انتخاباتی معیاری برای پایبندی به سخنان، وعده ها و برنامه های اعلام شده نامزدها پس از انتخابات است.
وی افزود: آیین نامه ها و دستورالعمل های بسیار روشنی برای مشخص شدن موارد مجاز و غیرمجاز تبلیغاتی تدوین شده و در اختیار نامزدها قرار گرفته و انتظار می رود کسانی که قرار است روی صندلی شورای اسلامی شهر و روستا بنشینند، پیش از همه به این موارد پایبند باشند.
به گفته وی دستورالعمل مصادیق تبلیغات مجاز در 13 بند و تبلیغات غیرمجاز در 21 بند به عنوان چکیده ای از اصول قانون انتخابات تهیه و منتشر شده است و افزود: نامزدها می توانند با چاپ حداکثر دو نوع تصویر بر روی پوسترها و اعلان های تبلیغاتی خود، انواع جزوه و تراکت و زندگی نامه را برای افزایش آگاهی مردم با پیشینه و برنامه های آینده تهیه و توزیع کنند.
وی افزود: استفاده از هرگونه مصادیق تبلیغاتی با ابعاد حداکثر 100 در 70 سانتی متر در نقاط معین شده از دیگر شیوه های قانونی برای معرفی و تبلیغ نامزدهاست، ضمن اینکه استفاده از اماکن دولتی و عمومی نیز به شرط اخذ مجوز مقامات ذیصلاح و پرداخت هزینه برابر با تمام نامزدهای دیگر ممکن خواهد بود.
به گفته آهنگری توزیع آثار تبلیغاتی از طریق شرکت پست نیز با رعایت چارچوب اساسنامه این اقدام، مجاز و ممکن بوده و همچنین انتشار نظر شخصیت ها بدون ذکر عنوان مسؤولیتی آنها در تایید نامزدها با ارایه مستندات و مدارک کتبی بلامانع است.
وی برگزاری سخنرانی و پرسش و پاسخ از طرف نامزدهای انتخاباتی و طرفداران آنها را از جمله راه های موثر و قانونی در معرفی نامزدها و دیدگاه های آنها دانست و گفت: انتظار می رود نامزدهای انتخابات شورا و هواداران آنها توجه کافی نسبت به ممنوعیت دیوار نویسی، راه اندازی کاروان های تبلیغاتی و استفاده از بلندگو خارج از محل سخنرانی و یا ستاد تبلیغاتی انتخاباتی داشته باشند.
مسؤول کمیته تبلیغات انتخابات چهارمین دوره شوراهای اسلامی در استان افزود: فعالیت های انتخاباتی کارمندان در ساعات اداری ممنوع و مصداق تخلف محسوب می شود، همچنین انجام فعالیت های تبلیغاتی توسط مجریان و ناظران انتخابات در همان حوزه انتخابیه ممنوع است.
به گفته آهنگری آسیب رساندن به تبلیغات محیطی مانند تابلوهای علایم راهنمایی، بیمارستان ها، مدارس و امثال آنها، همچنین مبلمان شهری مانند ایستگاه های اتوبوس، تاسیسات دولتی، باجه های تلفن و پست های برق و تلفن از طریق چسباندن موارد تبلیغاتی روی آنها تخلف محسوب شده و قابل پیگیری است.
وی از نامزدها و هواداران آنها خواست با رعایت مصادیق اخلاق انتخاباتی از تخریب رقبای خود در جلسات و یا در تبلیغات مکتوب خودداری و با معرفی برنامه ها و توانمندی هایشان نظر مردم را جلب کنند و گفت: نامزدها در هر منطقه شهرداری می توانند یک ستاد تبلیغات انتخاباتی برای ساماندهی فعالیت های تبلیغی خود داشته باشند./935/د102/ب