آرامش روح و آسایش روان از اثرات قناعت است
حجت الاسلام احمد غلامیان، معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در جنوب شرق کشور گفت: از عوامل پیشرفت در جنبه های مادی و معنوی و نیز از عوامل سلامتی جسم، آرامش روح است و با تشویش خاطر و نگرانی، انسان در همه ابعاد از رشد باز می ماند و دچار بیماری های گوناگون می گردد؛ از این رو یکی از ارزنده ترین آثار قناعت، آسایش روح و جسم است.
حجت الاسلام و المسلمین غلامیان افزود: افرادی هستند که از نظر مادیات و امکانات دنیوی غنی و بی نیاز هستند اما همواره خود را گرفتار نیاز و کمبود می بینند و همچنین افرادی که در شرایط متوسطی از معیشت هستند اما دارای روحیه عالی هستند به هیچ وجه احساس نیاز به هیچ شخصی ندارند که این نمونه بارزی از قناعت عملی در زندگی است.
معاون آموزش و پژوهش حوزه علمیه سیستان و بلوچستان ادامه داد: قناعت در فزونی متاع و کالا نیست، بلکه به همان بی نیازی نفس است که در سایه این قناعت عزت و شخصیت افراد حفظ شده و در کنار آن زندگی همراه با آرامش و سلامت را برای فرد در پیش دارد.
استاد حوزه علمیه ادامه اظهار داشت: اگر فردی به آن مقدار که روزی او مقدر است قانع نباشد و اکتفا نکند ممکن است دست به کارهایی بزند که سبب بی آبرویی او شود یا ناگریز از دست دراز کردن پیش دیگران شده و یا به تملق و چاپلوسی و کوچکی کردن نزد افراد ثروتمند و اغنیا آلوده می شود و در هر صورت شخصیت و کرامت انسانی و بزرگواری روح خود را از دست می دهد و به خواری و ذلت گرفتار می شود.
حجت الاسلام و المسلمین غلامیان در پایان افزود: بدیهی است خداوند متعال به هر کس نعمتی بدهد همراه با آن مسؤولیت های فراوانی خواهد بود و کسی که نعمتی ندارد در زمینه آن نعمت، مسؤولیت هم نخواهد داشت.
وی با بیان این که در حقیقت تکالیف الهی بنا بر قدرت، توان و امکانات تنظیم می شود و بر حسب روایات فراوانی که به ما رسیده است در روز رستاخیز نسبت به مال از دو جهت سؤال خواهد شد ادامه داد: این دو پرسش از جهت مسیر تحصیل و دیگری از مصرف آن است؛ بنابراین هر کس به اندک کفایت کند حساب او آسان تر خواهد بود./940/ت303/غ