۱۲ خرداد ۱۳۹۲ - ۰۰:۳۱
کد خبر: ۱۶۹۶۸۹
غرضی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری:

رقیب ندارم، با کسی هم رقابت نمی‌کنم/ وزرا را از انجام کار فیزیکی منع می کنم

خبرگزاری رسا ـ نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سؤال که دائم از دولت ضد تورم صحبت می‌کنید که آمده‌اید مشکل تورم را حل کنید، برنامه شما برای حل مشکل تورم چیست، پاسخ داد: من رقیب ندارم و با کسی هم رقابت نمی‌کنم، ما هشت نفر هستیم که با هم همکاری می‌کنیم.
محمد غرضي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، سیدمحمد غرضی، کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفت‌وگوی ویژه خبری که شنبه شب از شبکه دوم سیما پخش شد در پاسخ به این سؤال که چه شد پس از این همه مدت دوری از میدان سیاست، برای قبول مسؤولیت‌ در کشور بازگشته‌اید، گفت: هرگز از متن انقلاب فاصله نداشته‌ام.

وی با بیان اینکه بیش از شصت سال همراه ملت ایران و در متن مبارزات مردم بوده‌ام، اظهار کرد: همیشه در این متن حضور داشته‌ام بعضی وقت‌ها مأموریت‌هایی به بنده داده‌اند و در آن مأموریت‌ها حضور داشتم، سمت‌هایی که به بنده داده می‌شد بنا بر توصیه بود و همیشه با دعوت مسؤولیتی را برعهده می‌گرفتم.
 
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: پس از دولت سازندگی نه من آنها را می‌پسندیدم و نه آنها من را می‌پسندیدند؛ دیدم موقعیت مناسب است و یأسی در مدیریت اداره کشور بر عده‌ای غلبه کرده است، این بود که برای پذیرش مسؤولیت کشور اقدام کردم و هرگز از متن انقلاب فاصله نداشته‌ام.
 
رقیب ندارم با کسی هم رقابت نمی‌کنم
 
وی به این سؤال که دائم از دولت ضد تورم صحبت می‌کنید که آمده‌اید مشکل تورم را حل کنید، برنامه شما برای حل مشکل تورم چیست، پاسخ داد: من رقیب ندارم و با کسی هم رقابت نمی‌کنم، ما هشت نفر هستیم که با هم همکاری می‌کنیم، تعاریف بسیار ساده عمل می‌کند، می‌گوییم دولت ضد تورم دولتی است که بیش از درآمدش هزینه نکند.
 
غرضی با بیان این مطلب که ای کاش دستگاه‌های آموزشی ما با این کلمات مردم را آشنا می‌کردند، توضیح داد: در همه جای دنیا دو کلمه از دولت بیشتر تعریف نمی‌کنند تورم و اشتغال، تورم کم و اشتغال بالا دولت معقولی است، تورم کم و اشتغال کم دولت بدی نیست، اما تورم بالا و کمی اشتغال بسیار بد است.
 
دولت‌های پیشین افسارگسیخته هزینه کردند
 
وی تصریح کرد: برای برنامه‌ریزی ابتدا باید هدف را تعیین کنیم، دولت‌های بزرگی که آمده‌اند هدف را تعریف نکردند، هدف تعریف شده دولت تورمی به وجود آورده است، یعنی دائم دولت‌ها بیش از درآمدشان هزینه کرده و تورم‌های سنگینی را بر ملت تحمیل کردند، افسار گسیخته هزینه کردند، بنابراین هدف باید تنظیم شود.
 
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: اگر 55 میلیون نفر پای صندوق‌های رأی بیایند و به یک دولت ضد تورم رأی دهند، مسأله به راحتی حل می‌شود اما اگر این اتفاق نیفتد و اختلافی باشد و عده‌ای بگویند امروز از این قضیه و فردا از آن قضیه بگذریم، روند مانند گذشته می‌شود، هدف دولتی که اگر من تشکیل دهم آن است که به ملت گزارش دهم درآمدم چه مقدار و هزینه‌ام چه مقدار است.
 
مردم به دولتی رأی دهند که کشور را با تورم اداره نکند
 
وی از مردم خواست به دولتی رأی دهند که با تورم کشور را اداره نکند و در پاسخ به این سؤال که در بودجه‌ سال 92 چگونه تعادل بین خرج و دخل را رعایت می‌کنید، اظهار کرد: همواره دولت‌ها با یک بودجه‌های مختلفی مواجه بودند، به جای اینکه درآمد را با هزینه متعادل کنند هزینه را زیاد کرده‌اند، باید جلوی هزینه‌های زیادی را گرفت و من در مدت 16 سالی که وزیر بودم چنین کاری کردم.
 
غرضی ادامه داد: هرگز تا درآمد نداشته‌ام هزینه نمی‌کردم، مغز رییس دولت باید مانند کامپیوتر هزینه‌ها و درآمدها را متعادل کند؛ انتخاب وزرایی که با این کار موافق باشند و همراه کردن مجلس با این کار بسیار ساده است چراکه همه کارد به استخوان‌هایشان رسیده است؛ همین گونه که تورم به سرعت بالا رفته باید به سرعت پایین آید و نباید هزینه‌ای کنیم که معادلش خدمت به مردم ندهیم که این کار گریبان دولت را می‌گیرد.
 
وی در پاسخ به این سؤال که آیا اولویت شما روی کاهش هزینه‌ها است یا افزایش درآمدها، گفت: باید به این سمت برویم که هزینه‌ها کجا کارآمد است و درآمدها کجا می‌تواند بدون فشار بر مردم افزایش یابد، بخش‌هایی بسیار خوب در جامعه هست که با سرمایه‌گذاری اندک درآمدهای بسیار می‌دهند، همه را اداره می‌کنیم به شرط اینکه ارزش پول ملی را حفظ کرده و تورم را آرام آرام به سمت نزولی هدایت کنیم.
 
این وزیر دوره سازندگی با بیان اینکه هفتاد میلیون نفر روزی هفت میلیون بشکه نفت مصرف می‌کنند یعنی هر 10 نفر یک بشکه در حالی که در آمریکا هر 15 نفر یک بشکه نفت مصرف می‌کنند، افزود: آنها توانسته‌اند به مصرف جهت دهند، در حالی که در کشور ما بسیار بد مدیریت می‌شود، لازم نیست به مردم فشار بیاوریم.
 
وی غفلت از هر سه وجه مدیریت یعنی مدیریت انسانی، پولی و مالی و تکنولوژی را مورد اشاره قرار داد و در پاسخ به این سؤال که اگر تشکیل دولت دهید دولت شما برای تقویت ارزش پولی ملی که از دغدغه‌های مردم است، چه راهکاری را پیشنهاد می‌کند، گفت: وقتی بیش از درآمد دولت هزینه کنید پول ملی ضعیف است، اگر معادل درآمد هزینه کنید پول ملی تثبیت می‌شود.
 
واگذاری انتخاب استانداران به مردم
 
وی در پاسخ به سؤال دیگری که پرسیده بود چگونه انتخاب استانداران را به مردم واگذار می‌کنید، اظهار کرد: طبق قانون وزیر کشور یک استاندای را به دولت معرفی، دولت مصوب و رییس جمهور امضا می‌کند، ظرف 33 سال 330 استاندار در کشور منصوب شدند، هر سال 10 استاندار عوض شد و هر دولتی که آمده وقتی استاندار را نمی‌پسندیده اولین کسی که در دولت‌های چهارگانه تغییر کرده استاندار بوده است.
 
غرضی با بیان اینکه درباره کشورهای آلمان و آمریکا بسیار مطالعه کرده است، گفت: این کشورها دارای تعداد زیادی شهر آباد هستند، در مطالعات سیاسی به این نتیجه رسیدم که چون اینجا مردم خودشان استاندارشان را انتخاب می‌کنند و استاندار باید به خواسته‌های مردم جواب دهد و نیز می‌تواند مجدد انتخاب شود، تمام ابزار هدایت استان به دست استاندار می‌افتد و استاندار مرجع مردم می‌شود.
 
وی با تأکید بر اینکه حتما و تا آنجا که بشود اختیار را به استاندار واگذر خواهد کرد، ابراز کرد: باید ظرف صد سال آینده سی شهر مانند تهران داشته باشیم که توزیع جمعیت، توزیع ثروت و منابع ملی عادلانه تقسیم شود؛ معتقدم اگر 50 سال پیش این کار را کرده بودیم منابع نفتی هرمزگان، بوشهر و مازندران استخراج شده بود.
 
منع وزرا از انجام کار فیزیکی
 
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه وزرایش را از انجام کار فیزیکی منع خواهد کرد، گفت: مردم استان‌های مرزی بسیار مقتدر هستند و خود می‌توانند از مرزها، آب‌ها و منابع زمینی که اگر بخواهد مورد تعدی قرار گیرد دفاع کنند، چراکه استاندار را مجبور می‌کنند به سمت امنیت ملی و کار عمرانی برود.
 
وی با اشاره به حادثه آتش‌سوزی یکی از مدارس کشور و احضار وزیر آموزش و پرورش به مجلس، اظهار کرد: اینکه چه کسی مسؤول این حادثه بود، در مسؤولیت اداره استان است و نمی‌شود از تهران بررسی نظارت و پیگیری کرد باید تقسیم قدرت کرد و رییس جمهور باید قانون مجلس را اجرا کند؛ دولت باید قانون تصویب کرده و مجلس بر امور اجرایی نظارت کنند تا از این اشکالات چند هزار میلیارد تومانی به وجود نیاید.
 
تقسیم تهران به شش استان
 
غرضی در تکمیل مطالب قبلی در پاسخ به این سؤال که گفته بود تهران را به شش استان تقسیم می‌کند، آیا امکان این موضوع وجود دارد، توضیح داد: در دولت‌های گذشته بسیاری از استان‌ها را تقسیم کردیم، پیشنهاد دولت و مصوبه مجلس است، این استنباط را دارم که وقتی استان‌ها بین نیروهای ستادی توزیع شوند به سرعت آباد می‌شوند.
 
وی افزود: اما یک دلیل سیاسی دارد که دلم می‌خواهد این کار انجام شود، این استان بیش از 10 میلیون جمعیت دارد یک انتخابات برگزار می‌شود و مردم باید 30 گزینه را انتخاب کنند، اگر تبدیل به شش استان شود که مستقلا تصمیم بگیرند، هر استانی دارای 5 نماینده می‌شود و مرم نماینده‌های خود را به خوبی می‌شناسند.
 
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه با یک شورای شهر سی نفری نمی‌شود تهران را اداره کرد، گفت: این مجموعه به قدری گسترده شده که نمی‌شود آن را به خوبی مدیریت کرد، مسائل اشتغال تهران بسیار سنگین است، تهران کارتون خواب دارد که ام القرای اسلامی است در حالی که هیچ شهری کارتون خواب ندارد.
 
هفتاد میلیون نفر را نمی‌شود با دستور اداره کرد
 
وی با تأکید این‌که هزینه شهر تهران بسیار بسیار بالا است و وارداتش به مراتب از صادراتش بیشتر است که به واسطه این امر شهر پایدار نمی‌ماند، ابراز کرد:‌ مردم از تبعیض ناراحت هستند، هفتاد میلیون نفر را نمی‌شود با روش‌های نوشتن، خواندن و دستور اداره کرد، پشت این کار یک ذهنیت بسیار فعالی دارم و می‌خواهم اشتغال را در شکل ستادی سامان دهم تا در بستر اجتماعی فعال شود.
 
غرض در پاسخ به این سؤال که در دولت‌های عموما تورم‌زا فعالیت کرده، اما چرا موضوع تورم را پیگیری نکرده است، گفت: به شدت پیگیر بودم براساس اعتقادات شخصی دست به کار تورم زا نزدم، بنده در مدت حضورم در دولت‌ها پیگیر کاهش تورم بودم و هرگز دست به کار تورم زا نزدم، دولتی که تورم ایجاد کند دستش در جیب فقرا است.
 
وی تصریح کرد: جایگاه عدالت آن است که ابتدا دست دولت را از جیب فقرا جدا کنیم، یک کارگر زحمتکش نباید مالیات دهد و من می‌گویم دست دولت در جیب فقرا چرا که از جیب فقرا درمی‌آید و به جیب ثروتمندان ریخته می‌شود؛ دولت سکه‌اش نباید تقلبی باشد، علما می‌گویند دولتی که سکه‌اش تقلبی است، عادل نیست.
 
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه پایین آمدن ارزش پولی ملی به دولت و فقرا آسیب می‌رساند، ادامه داد:‌ ملت در این صد سال با تورم زندگی کرده است، اگر می‌خواهید رأی دهید و هرکسی بخواهد این دولت را اداره کند، جلوی دولت را از هزینه‌های اضافه بگیرید.
 
سؤال دیگر مجری برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری از مهندس غرضی این بود که کمتر به موضوع سیاست خارجی پرداخته‌اید، دیدگاه شما درباره یک سری موضوعات اساسی مانند بحث هسته‌ای، نحوه تعامل با ایالات متحده و ارتباط با کشورهای همسایه چیست، پاسخ داد: یک ملت صلح‌طلب قائم به خود هستیم و هیچ مسأله‌ای با دنیا نداریم.
 
وی گفت: آمریکایی‌ها در این کشور صاحب قدرت بودند، تا مصدق و کاشانی با هم بودند آمریکایی‌ها هیچ غلطی نتوانستند بکنند و هشت سال علیه ملت ما تدبیر جنگ کردند باز هم چیزی گیرشان نیامد، تدبیر کردند افغانستان را بگیرند و از آنجا ما را محاصره کنند، هر دو جا اقتدار سیاسی و نظامی خود را در این دو منطقه از دست دادند.
 
مذاکره با آمریکا هرگز
 
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه آمریکا بر ضد دولت و ملت سوریه است و ما از دولت و ملت سوریه حمایت می‌کنیم و محکم ایستاده‌ایم و آنها به شدت مخالف هستند، ادامه داد: اینکه می‌گویند ما گرفتاری هسته‌ای درست کرده‌ایم، تاکنون هیچ خطایی نکردیم و خلاف قانون هم انجام نداده‌ایم.
 
وی خطاب به دولتمردان آمریکا با بیان اینکه این بازی‌ها برای دوره استعماری است ما نه بمب اتمی می‌سازیم و نه قصدی برای آن داریم، تصریح کرد: مذاکره با آمریکا هرگز تعامل در میدان عمل که هر دولتی در کشور ایران روی کار آید و یک نشانه‌‌ای به آمریکا دهد که می‌خواهد با آنها مذاکره کند عمرش بسیار کوتاه است، ملت زیر بار باج دادن به بیگانه نمی‌رود.
 
غرضی درباره برخورد با فساد اقتصادی و کانون‌های قدرت و ثروت نیز گفت: تمامی فساد ناشی از مقرراتی است که در دولت تصویب می‌شود، فساد سیستمی از دولت است؛ اگر هم حزبی‌ها را یا کسانی را که قبول دارم در دولت بیاورم، بخشی‌نگری است و این بخشی‌نگری دولت‌ها تعداد زیادی از متخصصان را کنار گذاشته و با آدم‌های کم تجربه کار کرده که هزینه‌‌اش بسیار بالا بوده است.
 
وی افزود: وقتی می‌توان دولت را فاقد از کسانی که به دولت طمع دارند اداره کرد که قوانین و مقررات تعریف شده در جلوی چشم مردم و از سطحی‌نگری، بخشی‌نگری، دوستی‌نگری و حزبی نگری پرهیز کرد؛ وقتی نظام اسلامی با 98/2 درصد تشکیل شد، یعنی بزرگ‌ترین قدرت سیاسی کشور که توسط دولت‌ها به تدریج تضعیف شده است.
 
این کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پایان تصریح کرد: کسانی که فکر می‌کنند ملت از سر انقلاب گذشته و نهضت مشروطه، نهضت ملی شدن صنعت نفت و انقلاب را فراموش کرده است، اشتباه می‌کنند؛ هرکس بخواهد به فکر ساقط کردن این نظام و ملت بیفتد، خودش ساقط خواهد شد./920/ز502/ج
ارسال نظرات