دموکراسی و مردمسالاری در اندیشه امام خمینی
حجت الاسلام محمدباقر حسن زاده، مدرس حوزه علمیه امام رضا(ع) میاندوآب، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه اظهار داشت: مردم سالاری از مفاهیم بحث برانگیز در حوزه فلسفه سیاست و حقوق است و با توجه به گرایشی که در کشورهای مختلف به این نظریه وجود دارد، این پرسش مطرح شده است که آیا میتوان مردم سالاری را منطبق با فرهنگ و ارزشهای هر ملت، بومی ساخت؟ یا مردم سالاری نظریهای یکپارچه است که نفی مطلق یا تسلیم کامل تنها چاره مواجهه با آن است.
وی افزود: شاید برخی این مقوله را صددرصد ساخته و پرداخته دست بشر بدانند و عالم وحی و دین را خارج از نظریهپردازی در این حیطه پندارند.
وی در خصوص مفهوم دموکراسی و مردمسالاری در سخنان امام(ره) گفت: یک دموکراسی نامطلوب و به تعبیر امام راحل غیر حقیقی و جعلی که در مغرب زمین بنا نهاده شده است طبق نظر امام خمینی(ره) اساساً دموکراسی نیست.
حجت الاسلام حسنزاده به ویژگیها و شاخصههای دموکراسی و مردم سالاری مطلوب حضرت امام(ره) اشاره کرد و گفت: ایشان نافی استبداد و دیکتاتوری بود چون در اندیشه امام(ره) تمام مستبدان عالم که ادعای دموکراسی و مردم سالاری می کنند دروغ گو هستند چراکه اگر تابع مردم سالاری بودند باید آنگونه پیش میرفتند که مردمان شان می خواهد.
این مدرس حوزوی اضافه کرد: آمریکا که مدعی دموکراسی و برپایی آن در کشورها است و به هرجایی به بهانه ایجاد دموکراسی حمله می کند، خود ناقض دموکراسی و مردم سالاری است چون بالغ بر شصت سال است که به رژیمی جعلی کمک کرده و خواسته عمومی مردم فلسطین را نادیده گرفته است.
وی با اشاره به رهنموهای امام(ره) در تأمین و حفظ آزادی در جامعه گفت: به گفته امام خمینی(ره) نمیشود که شعار مردم سالاری داد و مانع تحقیق در مورد هولوکاست شد.
حجت الاسلام حسن زاده با اشاره به این که امام خمینی(ره) تابع استقلال تمامی کشورها از همدیگر بودند، افزود: استقلال مقابل استکبار از مشخصههای دموکراسی است و در اندیشه امام تنها کشوری میتواند ادعای دموکراسی و مردم سالاری داشته باشد که کشورهای دیگر را به زنجیر استعمار و استکبار نکشاند.
وی تاکید کرد: نمیتوان ادعای مردم سالاری داشت و هر روز استقلال کشوری را به مخاطره انداخت./936 /ت302/س