مخاطب شناسی روحانیان توأم با شبههشناسی باشد
حجتالاسلام علی محمدزاده، معاون امور طلاب و دانشآموختگان حوزه علمیه آذربایجانشرقی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز که به مناسبت روز تبلیغ و اطلاعرسانی دینی ترتیب یافت، اظهار داشت: نسل امروز جامعه به دنبال فلسفه احکام دینی هستند، از این رو روحانیت بایستی با توجه به عقلانیت و بهصورت استدلالى مبانی دینی را تبیین کند.
وی مبلغان و روحانیان را وارثان رسالت انبیای الهی دانست و خاطرنشان کرد: مقابله با تهاجم فرهنگی و مکاتب الحادی برعهده روحانیان است، مبلغان به عنوان رهبران عقیدتی ملت باید همواره روش و سیره پیامبر اعظم(ص) و اولیای الهی را الگوی کار خود قرار دهند، باید دانست که در طول تاریخ قوام آموزه ها و ارزش های اسلام به برکت فعالیت های تبلیغی روحانیان و مبلغان بوده است.
امام جمعه شبستر با بیان اینکه برخی از اصول تبلیغی دین حتی با تغییر زمان و مکان و بنا به اقتضائات تبلیغی، به صورت ثابت همواره بایستی مورد توجه مبلغان قرار گیرد، گفت: مخاطب شناسی روحانیان بایستی تؤام با شبههشناسی آنان باشد، این امر نیز بدون توجه به مبانی دشمن شناسی و آگاهی به زمان میسر نخواهد شد.
حجت الاسلام محمدزاده بهره مندی از شیوه های علمی و فناوری های نوین در امر تبلیغ را مورد تأکید قرار داد و گفت: روش های سنتی تبلیغ بنا بر تغییر سبک و شرایط زندگی مردم دیگر همه اقشار جامعه را تحت پوشش قرار نمی دهد، البته این به معنای بیتأثیر بودن منابر و روش های تبلیغی گذشتگان نیست، بلکه هنوز بر مسأله تبلیغ چهره به چهره تأکید ویژه وجود دارد.
وی با اشاره به جامعهشناسی دشمنان دین در تخریب اعتقادات اصیل مردم گفت: متاسفانه تبلیغات گسترده ای در جهت ترویج فرقه های بهائیت و وهابیت صورت می گیرد که به نام اسلام ریشه بر تیشه اسلام می زند، که این امر در سایه عدم حضور مبلغان شیعی در برخی مناطق است، بسیار تأسف بار است که هنوز بسیاری از روستاها از حضور روحانیان محروم هستند.
امام جمعه شبستر رشد و شکوفایی جامعه را در گرو شناخت و عمل به آموزه های دینی دانست و مبلغان را به ارائه راهکارهای نوین در تبلیغ دعوت کرد و گفت: روحانیان باید همواره خود را مسلح به علوم روز کرده و با آگاهی و درایت مشکلات و موانع موجود در جامعه را شناسایی و راهکارهای مناسب با آن را اتخاذ کنند.
وی افزود: یکی از راههای مقابله با تهاجم فرهنگى غرب، نظارت عمومى است که دین اسلام آن را امر به معروف و نهى از مـنـکـر معرفی میکند، تمام انبیاى الهى براى امر به معروف و نهى از زشتىها مبعوث شدهاند و اگر روحانیان وارثان رسالت انبیاء هستند، باید در هر حال علاوه بر گفتار در عمل نیز آمر به معروف و ناهی از منکر باشند./935/ت302/ب