۱۳ تير ۱۳۹۲ - ۱۷:۴۱
کد خبر: ۱۷۴۷۴۶
حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی:

قرآن محور فعالیت‌ مبلغان دینی باشد/ کلام وحی هنوز در کشور مهجور است

خبرگزاری رسا ـ دبیر ستاد اقامه نماز کشور گفت: باید بعد از مبنا قرار دادن قرآن، از حدیث، تاریخ و شعر استفاده کرد؛ چرا که حدیث ممکن است حدیثی صحیح نباشد ولی قرآن عین کلام خداوند است و در حدیثی از امام ششم معیار صحت حدیث، محک قرآن معرفی شده است.
حجت الاسلام قرائتي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، دبیر ستاد اقامه نماز کشور، ظهر امروز در تجمع بزرگ مبلغان و مفسران قرآن کریم که در مسجد قائمیه اصفهان و به همت دفتر تبلیغات اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی اصفهان برگزار شد، با تبیین جایگاه قرآن در جامعه امروز تصریح کرد: هنوز در کشور کسی قرآن را آن‌ گونه که شایسته این کتاب الهی است، جدی نگرفته است و من لااقل کسی را نمی شناسم که حق کلام وحی را به خوبی ادا کرده باشد.

نویسنده تفسیر نور در خصوص خلأ و مهجوریت قرآن در جامعه امروز خاطرنشان کرد: پیامبر اکرم(ص) در قرآن کریم در روز قیامت از بی توجهی به عترت و اهل بیت(ع) خود شکایت نمی کند و تنها از یک چیز و آن مهجوریت قرآن در نزد قوم خود به پیشگاه خدا شکایت می کند و این یک زنگ خطر برای ما به خصوص مبلغان و مفسران به شمار می آید.  

کارشناس برنامه تلویزیونی درس هایی از قرآن در خصوص غنای پیام وحی در امر تبلیغ و منبر در شرایط اظهار داشت: من بیش از چهل سال از عمر خود را صرف تحقیق و تدریس این کتاب الهی کرده ام و به نظر بنده همه مطالب اعم از معارف، حکمت، تاریخ و داستان در قرآن موجود است و قرآن بدون شک باید محور مبلغان در تمامی عرصه‌ها باشد.

وی با اشاره مرتبه بالای قرآن در تبلیغ تصریح کرد: به نظر من اصلا باید با قرآن سخنرانی کرد و بعد از مبنا قرار دادن قرآن، از حدیث، تاریخ و شعر استفاده کرد؛ چرا که حدیث ممکن است حدیثی صحیح نباشد؛ اما قرآن عین کلام خداوند است و در حدیثی از امام ششم معیار صحت حدیث، محک قرآن معرفی شده است و ما باید نسبت به قرآن تجدید نظر جدی بکنیم.

این استاد حوزه و دانشگاه در خصوص چگونگی استفاده از قرآن در تبلیغ عنوان داشت: اگر بخواهیم در منبر قصه بگوییم در قرآن 268 داستان و قصه وجود دارد و احسن القصص نیز در این کتاب وجود دارد، اگر بخواهیم تاریخ بگوییم تاریخ انبیا در قرآن بهترین تاریخ است و قرآن جامع و کامل است.

حجت الاسلام والمسلمین قرائتی درباره چگونگی استفاده از تفسیر در تبلیغ تصریح کرد: مبلغان لازم نیست در تفسیرگویی خود را به موضوع و ترتیب خاص مقید کند چرا که هر ریزه کاری قرآنی را می توان در ارتباط با امور روزمره زندگی مردم دانست و به مردم یک نکته جدید را آموزش داد و من بارها با تفسیر قرآن ساده و روان روی مخاطب تأثیرگذاری کرده‌ام.

این پژوهشگر قرآن کریم در ادامه افزود:  به لطف انسی که بنده با قرآن دارم، می توانم در هر موقعیتی و در کمترین زمان از قرآن نکته ای برای هر جمع با هر سطح علمی بیان کنم و مبلغان لازم نیست برای تفسیرگویی زمان زیادی از مخاطب بگیرند تا پیام وحی تأثیر شگرف خود را نشان دهد.  

این مفسر قرآن کریم در پایان خاطر‌نشان کرد: می‌توان به راحتی با مراجعه به قرآن و تفسیر آن روح تشنه مردم را سیراب کرد؛ چرا که قرآن همه مطالب لازم برای یک زندگی سعادتمند را یک‌جا در اختیار ما گذاشته است و ما باید سراغ این منبع الهی برویم و آن را کشف کنیم./939/پ201/ش

ارسال نظرات