تأکید آیت الله باریک بین بر راهاندازی مرکز جمعآوری نسخ خطی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله هادی باریک بین، نماینده ولی فقیه در قزوین امروز در دیدار رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایرانریال قزوین را شهر دارالمؤمنین معرفی کرد و گفت: علمای بزرگ و ارشمندی از این دیار برخاسته اند که در کشور از نظر علم و فقاهت بی نظیر بودند.
نماینده ولی فقیه در قزوین با بیان این که کتب و نسخ خطی ارزشمندی از علما و فقهای بزرگ دینی این دیار بر جای مانده است، افزود: متأسفانه این آثار ارزشمند به دلیل سپردن به برخی اشخاص و آشنا نبودن با نحوه نگهداری آنها در حال از بین رفتن و نابودی است.
آیت الله باریک بین با اشاره به این که برخی از این کتاب های ارزشمند تاکنون از بین رفته اند، ادامه داد: باید با همکاری افرادی که آشنایی به این کتاب های خطی دارند، مجموعه ای را تأسیس کرد تا این نسخ خطی با روش های کاملاً علمی نگهداری شوند.
نماینده ولی فقیه در قزوین با اشاره به تأسیس کتابخانه علمیه امام صادق(ع) در استان اظهار داشت: در این کتابخانه که مدتی است از تأسیس آن می گذرد، کتابه ای ارزشمندی وجود دارد که تا کنون بسیاری از دانشجویان، طلاب و فرهیختگان با مراجعه به این کتابخانه از آن بهره برده اند و در بسیاری از مواقع مطالبی که را که نیاز دارند تا در این کتاب ها جستجو و از آن بهره کافی ببرند، وجود ندارد و این کتابخانه برای شهری مثل قزوین کافی نیست.
آیت الله باریک بین تأسیس مرکزی جهت جمع آوری نسخ خطی و کتاب های ارزشمند علمای مطرح در هر استان را با اهمیت دانست و افزود: باید مجموعه ای از نسخ خطی از علمای مطرح هر استان و منطقه ای جمع آوری و در کشور راه اندازی شود تا مردم به خصوص فرهیختگان، تاریخ نویسان و دانشجویان بتوانند از پیشینه شهر تاریخی و مذهبی خود آگاهی یابند.
اسحاق صلاحی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز در این دیدار گفت: خوشبختانه شهر قزوین با این قدمت تاریخی و حضور مطرح هنرمندان و خوشنویسان و همچنین علمای مطرح از جایگاه ممتازی در سطح کشور برخوردار است.
صلاحی ادامه داد: کتابخانه ملی و سازمان اسناد کشور این آمادگی را دارد که بتواند در هر استان، مرکزی را جهت جمع آوری نسخ خطی و کتاب های ارزشمند با همکاری استاندار و نمایندگان مجلس شورای اسلامی راه اندازی کند.
رییس کتابخانه ملی ایران خاطر نشان کرد: در شهر قزوین که شهری تاریخی محسوب می شود کتاب ها و نسخ خطی زیادی وجود دارد و چه خوب است که این نسخ خطی در همین استان و در یک مرکزی جهت بازدید علاقه مندان نگهداری شود.
وی شد: 36 هزار نسخ خطی در کتابخانه ملی و 330 هزار نسخ خطی در کل کشور وجود دارد./950/پ202/س