راه های برخورد با افراد گناهکار
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، حجت الاسلام محمدرضا شفیعی، استاد حوزه و دانشگاه، ظهر امروز در جمع نمازگزاران مسجد آیت الله شفیعی، با بیان این که ترحم و کمک به افراد ضعیف و نیازمند در اسلام بسیار سفارش شده است، اظهار داشت: قانون دین مبین اسلام قانون انسانیت و کمک به دیگران است و بی رحمی و عدم کمک به دیگران در آن جایی ندارد.
حجت الاسلام شفیعی با تأکید بر این که ترحم کردن به انسان های ضعیف سبب می شود که رحمانیت خداوند متعال شامل حال انسان ها شود، ابراز داشت: راه و رسم دین مبین اسلام و سنت بزرگ پیامبر اکرم(ص) کمک و دستگیری نیازمندان است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که کمک و یاری در امور زیبا و نیکی در اسلام بسیار مهم است، بیان داشت: همواره در کارهای نیک و خیر باید به دیگران کمک کنیم و شریک در کارهای زیبا باشد و در گناه و دشمنی دیگران شریک نباشیم و باید از آن دور باشیم.
حجت الاسلام شفیعی تصریح کرد: وقتی انسان کار خیری انجام می دهد، پاداش و حسنه تنها نصیب او نمی شود بلکه کسی که در این کار خیر او را کمک و یاری کرده است از پاداش های الهی بهره مند می شود.
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این که انفاق، تصدق و نیکوکاری از ارزش های اصیل اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: کسانی هستند که در کارهای خیر و حسنه بسیار فعال و پرشور عمل می کنند و در مقابل کسانی پیدا می شوند که خوبی آنها به کسی نمی رسد اما در مقابل برای نیکوکاری دیگران مانع تراشی می کنند و به مانعی برای انجام کار نیک تبدیل می شوند.
حجت الاسلام شفیعی در بخش دیگری از سخنانش به راه های برخورد با افراد گناهکار اشاره کرد و گفت: استغفار برای انسان های گناهکار در اسلام بسیار وارد شده است و دباره نحوه برخورد با افراد گناهکار چهار راه وجود دارد که دو راهکار مثبت و دو راهکار منفی هستند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به این که استغفار برای گناهکاران نخستین نحوه برخورد با آنها است، اظهار داشت: استغفار برای گناهکاران وظیفه ای دینی است و باید این عمل را تداوم بخشید اما مشرکان، منافقان و افرادی که غرق در گناه هستند، استغفار برای آنها در دین مبین اسلام استغفار دیگر بندگان نهی شده است و نباید این کار را انجام داد.
حجت الاسلام شفیعی در ادامه سخنانش خاطرنشان کرد: دومین نحوه برخورد با افراد گناهکار امر به معروف و نهی از منکر است و هر وقت که با آنها ملاقاتی داشتیم امر به معروف و نهی از منکر کنیم و او را از کارهای ناپسندش آگاه کنیم.
استاد حوزه و دانشگاه با تأکید بر این تحقیر شخص گناهکار در دین مبین اسلام ممنوع است، تصریح کرد: بی آبرو کردن گناهکاران عملی زشت و ناپسند است و نباید به مؤمن هتک حرمت کرد گرچه گناهکار باشد و حفظ آبروی مؤمن از هر چیز دیگر مهم تر است.
حجت الاسلام شفیعی در بخش پایانی سخنانش با بیان این که تشویق و حمایت کردن از افراد گناهکار از جمله مواردی است که اسلام آن را نهی کرده است، ابراز داشت: افراد گناهکار را نباید تشویق و حمایت کرد بلکه باید آنها را نسبت عمل زشتی که انجام می دهند آگاه کنیم./9461/پ202/غ