حوادث منطقه اهمیت ولایت فقیه را بیشتر نمایان میکند/ سیاستمداران نیازمند شناخت تفکر اسلامی هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی امروز چهارشنبه سیام مردادماه در یازدهمین اجلاس گرامیداشت روز جهانی مساجد در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی به ابتکار سازمان کنفرانس اسلامی در نامیدن سالروز جنایت در مسجدالاقصی بهعنوان روز جهانی مساجد برای احیاء مسجدالاقصی در مقابل سکوت مرگبار کشورهای اسلامی، اشاره کرد و گفت: فلسطین موضوع مهم عالم اسلام است.
وی در ادامه با اشاره به احادیثی درباره جایگاه مسجد، بیان داشت: مساجد انوار الهی هستند و مسجد یک جایگاه تمدن سازی برای تمدن اسلامی در طول تاریخ بوده و امروز هم اینطور است.
لاریجانی بیان داشت: در یک نگاه کلی وضعیت جهانی و بینالمللی ما به سمت و سوی یک شرایط ایستا در حرکت است چرا که در چند دهه اخیر بهویژه پس از جنگ جهانی دوم نگاه مادی گرایانه بر صحنه بینالمللی مستوفی شد.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رگههای این فکر پس از رنسانس بهوجود آمد که دین را از ساحت اجتماع جدا کردند و پس از جنگ جهانی دوم و قدرتی که در پایان دادن به جنگ بهدست آوردند، تفکر مادی گرایانه بطور کامل بر صحنه بینالمللی مسلط شد و رقابتها، رقابتهای مادی بود.
وی با بیان اینکه در آن دوران اگر هم از معنویت و دین هم سخن گفته میشد، بهعنوان یک کالای فرهنگی مورد تصور آنها بوده است، افزود: یک خلاء معنوی در زندگی بشر ایجاد شد که بهویژه در این سه دهه اخیر خود را بطور کامل بروز داده است.
لاریجانی با اشاره به اینکه حتی در غرب گرایش به فکر اسلامی بیشتر شده است، بیان داشت: گرچه در این دو دهه اخیر با به راه انداختن، ساماندهی و بزرگ کردن برخی از اقدامات تروریستی در جهان اسلام که پشت صحنه آن بیشتر سرویسهای غربی هستند، آن را بهصورت یک جریان مخرب در دنیا جا انداختند و تلاش کردند حرکت معنویت گرای اسلامی را تخریب کنند، در همان زمان گرایش به قرآن گرایش به تفکر اسلامی در برابر افزون شد که حقیقت را بشناسند.
رییس مجلس شورای اسلامی ترمیم عطش معنوی بهوجود آمده در جوامع متناسب با فرهنگ کشورها و یا بیانات متناسب با فرهنگ آنها برای گسترش روحیه معنوی را بسیار ضروری ارزیابی کرد و ابراز داشت: سیاستمداران و اصحاب رسانه نیازمند شناخت تفکر اسلامی هستند.
وی با تأکید بر اینکه شعارهای مردم کشورهای اسلامی نشان میدهد که نهضت بیداری اسلامی یک واقعیت است، ابراز داشت: جریان دیکتاتور مأبانه علاقه ندارد که گرایشهای اسلامی بین مسلمانان رواج پیدا کند و گاهی از نظر ظاهری مساجد را از بین میبرند.
لاریجانی گروههای افراطی بهوجود آمده در دو دهه اخیر را مانع دیگری برای گسترش گرایشهای اسلامی ارزیابی کرد و با اشاره به کمک برخی کشورها به این گروهها، گفت: در این شرایط دنیای اسلام که از یک طرف یک نوع بیداری اسلامی بهوجود آمده که مسلمانان بر سرنوشت خود مسلط بشوند، از طرفی یک حلقه فشار را توسط دیکتاتورها ساماندهی کرده و یک حلقه فشار توسط گروههای تندرو و افراطی که مسؤولیت علمای روشن اندیش و مساجد بیشتر از گذشته است و باید پردههای نفاق را کنار بزنند.
رییس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه امروز دنیای اسلام نیازمند یک حرکت وحدت آفرین است، گفت: برای بسیاری از سیاستمداران در دنیای اسلام این روشن شده که اگر بخواهند با توده مردم ارتباط برقرار کنند باید با علمای روشن اندیش مرتبط باشند لکن فشارهای بیرون و شرایط حقیقت اسلام را درست نشان بدهیم، بسیار مهم است.
وی با اشاره به اینکه در بُعد سیاسی داخلی بحمدلله با حضور رهبری معظم انقلاب اسلامی در رأس کشور، بسیاری از دغدغههایی که برای افراد مختلف با سلایق مختلف وجود دارد مرتفع است، افزود: این یادگار حضرت امام خمینی(ره) بود که در قانون اساسی ولایت فقیه را بهعنوان رکن حکومت قرار دادند و قوای مختلف زیرنظر ولیفقیه فعال هستند که این این عامل ایستایی، پایداری و قدرتمندی ایران شد.
لاریجانی در ادامه این مطلب تأکید کرد: حوادثی که در کشورهای مختلف رخ میدهد، اهمیت ولایت فقیه را در کشور ما بیشتر نشان میدهد.
رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه همیشه سلائق سیاسی در کشور تنوع دارند و در حکومتی که مردمسالاری در آن هست، تنوع فکر سیاسی وجود دارد، بیان داشت: وقتی این تنوع باعث فربه شدن فکر سیاسی در کشور میشود که قواعد کار رعایت شود و کسی نباید بگوید بخاطر اینکه من نظر مختلف دارم قاعده بازی سیاسی را بهم میزنم.
وی تصریح کرد: قواعد سیاسی در کشور ما قانون اساسی و چارچوب آن است همه باید مطیع این چارچوب باشند.
لاریجانی به همراهی علمای اسلام و پایگاه مساجد با حقیقت سیاست در کشور درطول تاریخ گذشته ایران اشاره کرد و کلید نجات را در ارتباط صمیمی و واقعی با روحانیت دانست و ابراز داشت: باید ارتباط روحانیت و مساجد با سیاست قوی باشد.
وی با استقبال از پیشنهاد حجتالاسلام حاج علی اکبری مبنی بر تشکیل کارگروهی از مرکز رسیدگی به امور مساجد، مجلس و دولت برای بررسی مسائل مربوط به مساجد و تصویب قوانین درباره آن، بیان داشت: این مسأله به شرطی انجام میشود که مسجد مستقل بماند و دولتی نشود.
لاریجانی به تأکید مقام معظم رهبری برای تولید ملی اشاره کرد و گفت: مساجد میتوانند مردم را تشویق به تولید و کارآفرینی کنند.
رییس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: برای صیانت از حقوق ملت باید ایستادگی و پایداری داشت و دفاع از حقوق ملت احتیاج به تاکتیکهای مختلف دارد./956/پ202/ج