آموزش حوزه باید متناسب با نیازهای روز باشد/ دفاع از مرزهای اعتقادی مهم تر از مرزهای جغرافیایی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در آمل، آیت الله سید هاشم حسینی بوشهری، مدیر حوزه های علمیه کشور صبح امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه مازندران که در آمل برگزار شد، با اشاره به این که حوزه های علمیه در یک سال تحصیلی مسؤولیت خطیر درس و پژوهش را در دستور کار خود دارند، گفت: اگر روزی در کشور به عنوان روز آغاز سال تحصیلی حوزه اعلام می شود به سبب همراهی آنچه که در کشور می گذرد است.
وی افزود: اگر بنا بود حوزویان در یک دایره محدود تحصیل کنند دین خدا این گونه پر آوازه نبود و عالمان دین صبح و شب نشناسند تا دین خدا بماند.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که حضرت آیت الله جوادی آملی پایه گذار حرکت بزرگی در آمل شدند، افزود: عالمان و شخصیت های بزرگ این استان حق بزرگی بر گردن اسلام و شیعه دارند.
وی با بیان این که امروز حوزه علمیه قم به دلیل وجود این چنین شخصیت های بزرگی به خود می بالد، ادامه داد: اگر دین از داشتن این چنین شخصیت هایی محروم بود وضع امروز حوزه های علمیه معلوم نبود چگونه می بود.
دنیای امروز دنیای مقابله با دینداری و دینداران است
مدیر حوزه های علمیه کشور در ادامه سخنان خود، دنیای امروز را دنیای مقابله با دینداری و دینداران دانست و گفت: دنیای امروز دین و دینداران را نقطه تقابل با خود می داند.
وی با اشاره به این که انقلاب عظیم ملت ایران با رهبری امام راحل و حضور در صحنه مردم شکل گرفت، گفت: دشمنان تلاش می کنند تا عرصه را بر دینداران واقعی تنگ کنند و به اهداف خود برسند.
نماینده مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: دشمنان نظام اسلامی شب و روز تلاش می کنند و با دامن زدن به برخی مسائل در پی این هستند که جوانان ما را نسبت به مسائل کشور بی انگیزه و بی تفاوت کنند.
آیت الله حسینی بوشهری ادامه داد: دشمنان مسلمانان را هر روز می کشند و قتل عام هایی انجام می دهند و کمتر روزی است که مردم بی دفاع کشته نشوند.
وی با بیان این که امروز استکبار جهانی کشورهای اسلامی را به بهانه های مختلف اشغال می کنند، گفت: در برخی کشورها نیز موضوع تهاجم فرهنگی را دنبال می کنند که متأسفانه برخی رفتارهای موجود در خیابان ها که مشاهده می شود بازتاب آن چیزی است که دیگران دیکته می کنند.
اهمیت رسالت حوزه های علمیه در عصر غیبت
مدیر حوزه های علمیه کشور با اشاره به این که امروز حوزه های علمیه نقشی همانند نقش پیامبر گرامی اسلام و ائمه مصومین (ع) بر عهده دارند، گفت: در عصر غیبت حوزه های علمیه پشتیبانان امام عصر(عج) هستند که این رسالت بسیار سنگینی است.
آیت الله حسینی بوشهری خاطرنشان کرد: همان گونه که فرزندان مان را در هشت سال دفاع مقدس برای مقابله با دشمن به جبهه ها اعزام می کردیم امروز نیز باید فرزندان خود را برای دفاع و پاسداری از مرزهای فکری روانه حوزه های علمیه کنیم.
دفاع از مرزهای اعتقادی مهم تر از مرز های جغرافیایی است
وی با بیان این که امروز مرزهای اعتقادی در معرض خطر بزرگی هستند و فرزندان ما باید با همه وجود از آن دفاع کنند، گفت: اگر مرز اعتقادی از دست برود دیگر چیزی باقی نمی ماند که از مرکز جغرافیایی دفاع کند و تلاش فعالانه باید دراین خصوص صورت گیرد.
مدیر حوزه های علمیه کشور با تأکید براین که نیازهای آموزشی حوزه باید متناسب با نیازها و ادبیات مخاطب امروز باشد، بیان داشت: حوزویان باید با ادبیات خود صحبت کنند و در غیر این صورت دیگران با دام های خود وارد می شوند.
وی بر ضرورت حضور همیشه در صحنه روحانیت تأکید کرد و گفت: حوزه های علمیه همیشه باید بیدار بوده و علوم و اخلاق لازم را داشته باشند.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که روحانیت امروز آبرو و اعتبار دارد و مردم به دیده یک احترام به آنها می نگرند، تصریح کرد: امروز هر روحانی و عالمی تأثیرگذار و نقش آفرین هستند و اگر کسی با هر این و آن دین را بپذیرد با زبان دیگری از مرکز دینداری خارج می شود.
وی با اشاره به این که تحصیلکرده های حوزه های علمیه ثابت و استوار هستند، تصریح کرد: جهانی شدن اسلام و مکتب اهل بیت در سایه حوزه های علمیه است.
نماینده مردم بوشهر در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که اگر مردم سراسر جهان زیبایی های کلام اهل بیت(ع) را بدانند مکتب ما جهانی می شوند، گفت: نقش حوزه های علمیه در این خصوص بسیار سنگین است.
وی با تأکید براین که طلبه ها باید خوب درس بخوانند، خوب عمل کرده و به مردم آن را منتقل کنند، گفت: طلاب باید قدر عمر خود را بدانند و همین طور کسی علامه نمی شود.
آیت الله حسینی بوشهری با بیان این که امروز تبلیغ دین نیازمند فعالیت های زیادی است، گفت: امروز شبهات دشمنان ما حتی به زائران ما که به مکه می روند نیز رحم نمی کند و باید در صحنه بوده و با همه وجود در ین زمینه نقش آفرینی کنیم.
وی با بیان این که عزت نفس سرمایه روحانیت است، افزود: حوزه های علمیه باید شخصیت هایی تربیت کند که وقتی سخنی می گوید در عمق جان ها نفوذ کند.
مدیر حوزه های علمیه با اشاره به این که راه روحانیت راهی سخت و پرثواب است، خاطرنشان کرد: در عالم طلبگی جای دعوا نبوده و جای خدمت صادقانه است./950/پ201/ج