مسؤول مؤسسه فرهنگی نسیم مهر:
تربیت دینی بدون توجه به اصل نظارت تحقق نمییابد
خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام صغیرا گفت: یکی از اصول تربیت فرزندان نظارت است، یعنی اگر امکاناتی که ممکن است آسیب زا باشند در اختیار فرزند قرار گرفت والدین بر آنها نظارت داشته باشند و اجازه استفاده کاملا خصوصی و خارج از محدوده کنترل والدین را ندهند تا این وسایل زمینه ای برای آسیب دیدن شخصیت و تربیت فرزندان ایجاد نکنند.
حجت الاسلام علی صغیرا، کارشناس مسائل خانواده، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، درباره نقش والدین در تربیت دینی فرزندان خود ابراز داشت: فرزندان شخصیتی پیدا نمی کنند که ما میخواهیم بلکه شخصیت آنها با توجه به رفتار و اعمال ما شکل میگیرد، در واقع فرزندان که ما هستیم یعنی اگر والدین می خواهند فرزندانشان رشد کنند باید ابتدا خود از نظر فرهنگی و دینی رشد کنند.
مسؤول مؤسسه فرهنگی نسیم مهر با اشاره به روایتی از امام علی(ع) اظهار داشت: والدین باید در عرصه تربیت فرزندان خود دارای آینده نگری باشند و بدانند در آینده چه مشکلاتی در سر راه فرزندانشان وجود دارد، مانند وقتی که نوزاد به دنیا می آید برای پیشگیری از ابتلای او به بیماری های مختلف و خطرناک به او واکسن تزریق می کنند.
کارشناس مسائل خانواده در ادامه افزود: والدین باید برای تربیت صحیح فرزندان خود دوران شرایط تربیت آنها در سنین مختلف را بدانند، بنابر روایات فرزندان در سه دوره تربیتی قرار دارند، هفت سال اول دوران بازی و سیادت فرزند است، هفت سال دوم دوران آموزش فرزند است و هفت سال سوم دوران وزارت فرزند است و این وزارت بدان معنا است که در هفت سال سوم باید برخی از بارهای زندگی بر دوش فرزند قرار بگیرد تا کسب تجربه کند.
حجت الاسلام صغیرا تربیت فرزندان از سوی والدین را دارای 22 اصل عنوان کرد و گفت: یکی از اصول تربیت فرزندان نظارت است، یعنی اگر امکاناتی که ممکن است آسیب زا باشند در اختیار فرزند قرار گرفت والدین بر آنها نظارت داشته باشند و اجازه استفاده کاملا خصوصی و خارج از محدوده کنترل والدین را ندهند تا این وسایل زمینه ای برای آسیب دیدن شخصیت و تربیت فرزندان ایجاد نکنند.
وی اصل تغافل را یکی دیگر از اصول تربیتی خواند و ابراز داشت: در این اصل باید والدین به گونه ای رفتار کنند که اگر فرزندان دچار اشتباهی شدند به جای درگیری با والدین با وجدان خود درگیر شوند، متأسفانه والدین در مسائل و مشکلات فرزندان خیلی زود از خود خرج می کنند و مانند حساب ذخیره ارزی که وقتی خالی شود سبب تورم در کشور می شود هرچه پدر و مادر اعتبار خود را نزد فرزندان از دست بدهند فرزندان دچار مشکلات بیشتری می شوند.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اهمیت تحمل پذیری والدین در تربیت فرزندان خاطرنشان کرد: اصل زمینه سازی یکی دیگر از اصول تربیت صحیح فرزندان است، زمینه سازی والدین مانند آماده سازی زمین زراعتی از سوی کشاورز است که برای این که بتواند برداشت خوبی و محصولی خوبی داشته باشد ابتدا باید زمین خود را به خوبی برای کاشت آماده کند.
کارشناس مسائل خانواده اصل توجه را یکی دیگر از اصول تربیت اسلامی برشمرد و تصریح کرد: در حدیث شریف کسا حضرت زهرا بسیار زیبا با فرزندان گرامی خود صحبت می کنند و در حدیث شریف کسا ده ها درس پیرامون خانواده وجود دارد که متأسفانه برخی از این مسائل غافل هستند، نوع صدا زدن همسر از سوی حضرت زهرا از دیگر نکات تربیتی و پرورشی خانواده است که در این حدیث شریف وجود دارد.
وی با اشاره به روایتی از امام علی(ع) ابراز داشت: اگر در خانواده مشکلی پیش آمد والدین باید به گونه ای رفتار کنند که آن مشکل بدتر نشود و مسأله تبدیل به بحران نگردد، بنابر روایات رفتار عقلانی و تربیت عاقلانه سبب می شود تا فرزندان بتوانند دین و حیا خود را محفوظ بدارند و آن را از دست ندهند./939/ت302/س
ارسال نظرات