ارتقای عملکرد امتحانات شفاهی حوزه بررسی شد

به گزارش خبرگزاری رسا، اولین هم اندیشی اساتید و ممتحنین شفاهی حوزه، با حضور معاون آموزش و مدیر دفتر آموزشی و مدارس حوزه های علمیه کشور در مجتمع آموزشی شهید آیت الله صدوقی(ره) قم برگزار شد.
در ابتدای این مراسم ، حجت الاسلام مقبلی، مسئول امتحانات شفاهی معاونت آموزش حوزه های علمیه در سخنانی، با تقدیر و تجلیل از اساتید و ممتحنین شفاهی گفت: یکی از مهمترین بخش های حوزه، بخش امتحانات شفاهی است که در این بخش از اساتید برجسته و کوشا بهره می بریم.
وی با ذکر این مطلب که 24 استاد برجسته و فعال حوزه کار سنگین امتحانات شفاهی را برعهده دارند، ادامه داد: اساتید در یک سال اخیر، از 9 هزار 481نفر از طلاب حوزه های علمیه سراسر کشور به تعداد 11هزار و 619 ماده درسی امتحان گرفته اند البته این بغیر از آمار امتحانات برگزار شده در بخش امتحانات شفاهی استان قم بوده که این کار بسیار ارزشمند است.
حجت الاسلام مقبلی با اشاره به سختی سفر به شهرهای دور و حجم کار استادان شفاهی، خاطرنشان کرد: اساتید سختی این کار را تحمل کرده و همیشه در ارتقای سطح علمی طلاب کشور کوشا بوده اند.
مسوول امتحانات شفاهی معاونت آموزش حوزه یادآور شد: در سال گذشته 51 اعزام به اقصی نقاط کشور انجام شد و امسال 64 اعزام؛ این در حالی است که هر کدام از این اعزام ها به چندین شهر صورت گرفته، ولی در یک آمار ذکر شده است.
وی خاطرنشان کرد: در سال جاری، اساتید امتحانات شفاهی 116 هزار و 190 دقیقه و مجموعا 1936 ساعت کار فشرده برای برگزاری این امتحانات وقت صرف کرده اند که با خلوص نیت و صرفه جویی در هزینه های برگزاری امتحانات، هزینه های برگزاری این امتحانات به یک ششم تقلیل یافت.
در ادامه این هم اندیشی، هر یک از اساتید امتحانات شفاهی حوزه در خصوص چگونگی روند آموزش و امتحان گیری به ارایه نظرات خود پرداختند. لزوم ارتقای سطح آموزش های اولیه در حوزه، تفکیک قایل شدن بین طلاب به حسب برخورداری از اساتید و آموزش، کاهش استرس در زمان امتحانات با تغییر برخی الگوهای تطبیقی درسی، ارتقای سطح علمی و ... از جمله پیشنهادات اساتید به معاون آموزش حوزه های علمیه بود.
سخنرانی حجج اسلام والمسلمین عباسی، مدیر دفتر آموزشی و مدارس حوزه علمیه و فرحانی، معاون آموزش حوزه های علمیه از دیگر برنامه های این هم اندیشی بود./916/د102/ع