اولویت دادن به مسائل معنوی دشمن را خسته میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیتالله عباس واعظ طبسی، تولیت آستان قدس رضوی ظهر امروز در مراسم تجلیل از برترینهای حوزه علمیه خراسان با بیان این که پیام این مراسم برای همه ما، کار، تلاش، فعالیت و تربیت خود و جامعه است، گفت: علاوه بر آن، پیام عمق بخشیدن به اطلاعات علمی خود در رابطه با اسلام و مکتب تشیع برای تربیت خود و تربیت نسلهای جوان و نوجوان در همه جوامع انسانی و بشری است.
وی با اشاره به حلول ماه رجب، ادامه داد: امیدواریم ماه رجب زمینهای فراهم آورد که بتوانیم با موفقیت به رمضان وارد شویم؛ به اخلاق، نفس و مسائل نفسانی خود توجه کنیم و مسلط شویم و زبان، گفتار، کردار، روش و سبک زندگی ما نشان ازی از آشنا شدن با اخلاق و تربیت اسلامی باشد.
مدیر عالی حوزه علمیه خراسان با بیان این که تمام تلاش علمی ما چه در مسائل آموزشی و چه در مسائل پژوهشی باید در مسیر رشد و تعالی روحی انسان باشد، اظهار داشت: همه نگرانیها از این است که ما مجهز به سلاح علم و دانش شویم اما نتوانیم پیام اسلام را به گوش جهانیان برسانیم و به ظاهر مبلغان اسلام باشیم و نتوانیم جامعه را با معرفت دینی آشنا کنیم؛ ماه رجب زمینه و فرصت خوبی است برای استفاده از این ظرفیتها تا به اهداف مطلوب برسیم.
آیتالله طبسی با بیان این که من خودم را هم کارگر میدانم و هم معلم، عنوان داشت: کارگر هستم چون همیشه مشغول کار هستم، حتی در زمان استراحت نیز فکر میکنم که چگونه عمل کنیم تا زمینه رشد بیشتر جامعه اسلامی را فراهم آوریم.
اهمیت کار فکری
وی با اشاره به این که اهمیت کار فکری بیش از کار یدی است، تصریح کرد: اهل فکر میاندیشند که چگونه برنامهریزی و سیاستگذاری کنند و چگونه در برابر دشمن موضع بگیرند تا این عزت، استقلال و ابهت نظام پایدار بماند و نیروهای یدی برای اجرای این برنامهریزیها و سیاستگذاریها کار میکنند و من به سهم خود این کار مقدس کارگران جمهوری اسلامی را تحسین میکنم.
نماینده ولیفقیه در خراسان رضوی به اشاره به اهمیت و دشواری کار معلم، بیان داشت: معلم باید بتواند با ارتباط عاطفی که با دانشآموز، دانشجو، طلبه و روحانی برقرار میکند، او را به خوبی جذب کند زیرا آنچه در این مسئله بسیار مهم است، انتخاب اساتید و معلمان صاحبنظر، صاحب فکر و دارای انگیزه برای تربیت نسل آینده کشور است.
وی در خصوص صحبتی مبنی بر ترک حوزه توسط برخی طلاب به دلیل مشکلات مالی و معیشتی، تأکید کرد: اگر یک نیروی مستعد و برخوردار از نبوغ، انگیزه، عشق و علاقه برای کار کردن در حوزه و آشنایی با شخصیت خود به عنوان یک طلبه و شناخت از حوزههای علمیه و فضای علمی جهان تشیع پیدا شد که در چهره و تلاش او به خوبی دیده شود که میتواند در آینده یک فقیه مجتهد شود که کم هم نیست، بنده متعهد هستم که در سطح حقوق یک آموزگار او را اداره کنم اما مشکل تنها این نیست.
رفاه، مانع ادامه تحصیل
آیتالله طبسی ادامه داد: با مراجعه به گذشته حوزهها خواهیم دید که اداره حوزه کار مشکلی بود، بهترین و بااستعدادترین نیروهای حوزوی با کمترین استفاده مالی زندگی میکردند و دارای نشاط بودند، خود را در برابر یک وزیر و ادارهکننده رژیم طاغوت برتر میدیدند، متوجه تمرکز و توجه دنیا به حوزههای علمیه بودند.
وی با تأکید بر این که گاهی رفاه، مانع از ادامه تحصیل میشود، افزود: آنان متوجه خطری که توسط حوزههای علمیه، دنیای استکباری را به سقوط تهدید میکرد بودند؛ چگونه ما نمیتوانیم متوجه هویت، شخصیت و جایگاه خود در حوزههای علمیه باشیم؟ اگر شخصیت به آپارتمان، لباس و زندگی مرفه است، اگر کسی ابهامی در آینده خود دارد، مشخص است که متوجه جایگاه و موقعیت خود در حوزه علمیه نیست.
نماینده مجلس خبرگان رهبری اظهار داشت: کسی که پس از ورود به حوزه، حوزه را ترک میکند و دکتر میشود، مشخص است که از ابتدا انگیزه حوزوی نداشته بلکه صرفا به جهت آشنایی با دروس حوزوی وارد شده به دنبال هدف اصلی خود رفته است.
وی به ولادت امام باقر (ع) و لقب شکافنده علوم ایشان اشاره کرد و گفت: شکافنده به معنای نوآوری در علوم است که ایشان مبانی جدیدی ارائه کرده و تولید علم میکردند؛ این که ما چند سایت و مقاله دیگران را ببینیم و پیرامون آن موضوع تحقیق کنیم پژوهش نامیده نمیشود، پژوهش یعنی یک موضوع بکر را انتخاب کرده و در مورد آن موضوع که نمونهای ندارد به تحقیق و پژوهش بپردازیم، این تولید علم است.
تعالی حوزه و دانشگاه، ضربه محکم تر به دشمن
مدیر عالی حوزه علمیه خراسان با تأکید بر این که هرچه حوزهها و دانشگاهها تعالی بیشتری داشته باشند، ضربه محکم تری به دشمن وارد میشود، خاطرنشان کرد: هرچه عزم ملی و تلاش جهادی ما و بیاعتنایی به مسائل مادی و تلاش برای مسائل معنوی در جامعه بیشتر شود، دشمن مأیوس تر خواهد شد.
همکاری با نظام، واجب اجتنابناپذیر
وی تصریح کرد: این مسئله مهم است که توسعه علوم موجب تولید جریان فکری شود که جامعه را به سمت مسائل عالیه نظام پیش ببرد؛ همکاری حوزههای علمیه یعنی همکاری علما و دانشمندان با نظام اسلامی یک واجب اجتنابناپذیر است.
آیتالله طبسی ادامه داد: آموزش و پرورش، وزارت علوم، ارشاد و گروه اقتصادی از ما نظر خواستهاند، نظام ما یک نظام اسلامی با تکیهگاه مبانی دینی است، آنان دست نیاز به سمت ما دراز کردهاند، نباید فقط انتقاد کنیم.
وی ادامه داد: امروز ما به سمتی حرکت میکنیم که دنیا متأثر از این تفکر است، حوزههای علمیه در موقعیتی هستند که دنیا از شما و قدرت جذبی که در جوانان و نوجوانان دارید، هراس دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری عنوان داشت: آنقدر ذهن جوان و نوجوان از شبهات پر است که هرچه در این زمینه کارکنیم باز هم کم است؛ جریانهای فکری باطل همچون وهابی و سلفی گری چقدر فعالیت دارند؟ متقابلاً ما نیز باید با اصول و روشهای منطقی خود موضوعات را پیگیری کنیم.
جریانهای سیاسی بر حوزه تأثیر نگذارد
تولیت آستان قدس رضوی خطاب به طلاب حاضر در مراسم تأکید کرد: به شما برادران توصیه میکنم مبادا حوزه را در اختیار افکار و جریانهای سیاسی قرار دهید، این جریانها و افکار را بشناسید اما از آنان تأثیر نگیرید.
گفتنی است، در پایان این مراسم از 12 استعداد آموزشی و پژوهشی در سطوح مختلف تجلیل شد که از جمله آنان میتوان به حجج الاسلام ابوالفضل ناجی، سید احمد نبوی، حسن تقوی، سید حسین تقوی و خانمها کاظمی دلویی و شایق طوسی و همچنین در سطح یک از آقایان محمدرضا علیآبادی و تقی صباغی اشاره کرد./9315/پ2021/س