غفلت از هشدارهای حضرت رسول جامعه اسلامی را به این روز انداخته است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله حسین نوری همدانی از مراجع تقلید در بیستوششمین برنامه از سلسله برنامههای چشمه معرفت که از شبکه اول سیما پخش شد، اظهارداشت: پیامبر اکرم(ص) در طول بیست و سه سال، امتی قدرتمند و عزتمند را به وجود آورد اما همچون باغبانی که نگران بوستان خود است برای امت اسلامی نگران بود.
حضرت آیت الله نوری همدانی با بیان نگرانیهای پیامبر اکرم(ص) ابرازداشت: نخستین نگرانی حضرت، مسأله اختلاف در میان مسلمانان بود که در قرآن هم به آن اشاره شده است و میفرماید: «وَلا تَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَتَذْهَبَ ریحُکُمْ»
این مرجع تقلید تأکیدکرد: پیامبر اکرم(ص) به مسلمانان بشارت پیروزی بر ایران و روم را دادند اما از اختلافات داخلی آنها بعد از پیروزی بر دشمنان خارجی نگران بودند.
حضرت آیت الله نوری همدانی افزود: پیامبر اکرم(ص) فرمودند: مسلمانان به جای اتحاد با یکدیگر به رقابت با هم میپردازند و در مرحله بعد با بدخواهی و کینهتوزی نسبت به همدیگر حسد میورزند و در نهایت با صفآرایی در مقابل هم به کشتار و خونریزی روی میآورند که نتیجه این اختلاف و کینهتوزی را در گروههای تکفیری، وهابیت، القاعده و داعش مشاهده میکنیم.
وی در ادامه تسلط کفار بر مسلمانان را از نگرانیهای پیامبر اکرم(ص) برشمرد و گفت: یکی از قواعد قرآنی و فقهی اسلام «لن یجعل الله للکافرین علی المؤمنین سبیلا» است که هرگونه سلطه و برتری کفار بر مسلمانان را نفی میکند.
حضرت آیت الله نوری همدانی به نفی سلطه کفار در امور سیاسی، فرهنگی و اقتصادی اشاره و تصریح کرد: مسلمانان نباید هیچ راه سلطهای را برای کفار باقی بگذارند که پیامبر اکرم(ص) فرمودند: اگر ستمگران بر شما مسلط شوند برای رسیدن به منافعشان همچون تسلط بر ظرف غذای خود از شما بهره میکشند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم تصریحکرد: با عدم وحدت و غفلت مسلمانان، سلطه ستمگرانی چون آمریکا، انگلیس و کشورهای غربی بر آنان افزایش پیدا کرد بهگونهای که منافع خودشان را از تسلط بر ایشان تأمین میکردند.
وی در ادامه اضافه کرد: یکی دیگر از نگرانیهای پیامبر اکرم(ص) پادشاهان و حاکمان فاسد و ستمگر هستند؛ در اسلام سلطنت و پادشاهی وجود ندارد و به جای آن بعد از پیامبراکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) رهبری جامعه اسلامی با فقیه عادل، مدبر و شجاع است.
حضرت آیت الله نوری همدانی تبدیل خلافت به سلطنت و پادشاهی را از کارهای معاویه عنوان کرد و گفت: معاویه از کسری و قیصر تقلید کرد و با تسلط بر مسلمانان و بهره کشی از آنان سلطنت را به وجود آورد.
وی با اشاره به پادشاهان حاکم بر ایران همچون قاجاریه و پهلوی یادآورشد: آنها به فکر عیش و نوش و لذت بردن از دنیا بودند و از دین به عنوان ابزاری در جهت تقویت سلطنتشان استفاده میکردند.
وی در پایان به همت بلند مردم ایران اشاره و خاطرنشان کرد: در انقلاب اسلامی به نگرانی پیامبراکرم(ص) پاسخ داده شد که مردم با وحدت کلمه و بیرون راندن شاه، دست تسلط کفار و استکبارجهانی را از ایران اسلامی قطع کردند./908/پ202/ج