جوامع اسلامی با اتحاد و همدلی علیه استکبار جهانی به پا خیزند
حجت الاسلام جواد جعفری، مدیر گروه کلام پژوهشکده حج و زیارت در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان این که عید سعید فطر سبب وحدت مسلمان جهان میشود، گفت: در آموزه های اسلامی، برخی از اعیاد مانند عید قربان و عید سعید فطر مشترک میان تمام مذاهب اسلامی است و در بسیاری کشورهای اسلامی عید سعید فطر با شکوه برگزار میشود.
حجت الاسلام جعفری اظهار کرد: مسلمانان در روز عید سعد فطر میتوانند با تاکید به مشترکات خود باهم همدل و متحد شوند در کنار هم بر علیه استکبار جهانی برخیزند.
مدیر گروه کلام پژوهشکده حج و زیارت با بیان این که رژیم صهیونیستی در ماه مبارک رمضان به جنایات خود در نوار غزه پرداخت، افزود: دولتهای اسلامی با اتحاد و همدلی از مردم مظلوم فلسطین دفاع کنند و علیه جنایتهای رژیم صهیونیستی در نوار غزه به پا خیزند.
عید فطر روز پاداش گرفتن مؤمنین از خداوند
مدیر گروه کلام پژوهشکده حج و زیارت در بخشی دیگر سخنانش به تبیین اهمیت عید سعید فطر میان مسلمان جهان پرداخت و گفت: مؤمنین بعد از یک ماه روزه داری و عبادت خداوند، عید سعید فطر را جشن میگیرند و پاداش عبادتهای آنان در این روز داده خواهد شد، عید فطر روز پاداش گرفتن مؤمنین از خداوند است.
حجت الاسلام جعفری گفت: برای مؤمنین آخرت و سعادت ابدی دارای اهمیت ویژهای است، و برای آنها نعمتهای دنیا در برابر نعمتهای آخرت بسیار ناچیز است، بنابراین آنها در عید سعید فطر از خداوند پاداشهای اخروی را طلب میکنند.
وی به مفاهیم فرازهایی دعای نماز عید فطر اشاره کرد و گفت: مفهوم خیر در این دعا نعمتهای آخرتی، کسب رضایت خداوند و دوری از وسوسههای شیطان است و منظور شر در این نماز روی گرداندن از خداوند و روی آوردن به وسوسههای شیطان است.
حجت الاسلام جعفری به چگونگی حفظ حالت معنوی بعد از ماه رمضان اشاره کرد و گفت: اگر برخی از اعمال و عبادتیهایی که ماه رمضان برگزار کردهایم، در مقیاس کوچکتر در ماه های دیگر انجام دهند، سبب میشود که حالات معنوی ماه رمضان را در خود حفظ کنند.
مدیر گروه کلام پژوهشکده حج و زیارات در پایان سخنانش تصریح کرد: اگر مؤمنین در ماه مبارک رمضان با گرمای طاقت فرسا یک ماه روزه گرفتهاند،سعی شود در ماههای دیگر حداقل سه روز آن را روزه بگیرند؛ اگر آنها در این ماه روزی یک جزء قران قرائت میکردند، سعی شود بعد از ماه رمضان روزی یک صفحه قرآن خوانده شود و انس با قران را در طول سال داشته باشند؛ اگر افراد در این ماه مراقب اعمال و رفتار خود بودند و از تهمت، غیبت و نگاه حرام دوری میکردند، بعد از ماه رمضان آنرا ادامه دهند؛ بنابراین این عبادتهای و اعمال سبب میشود که معنویتهای ماه رمضان در طول سال حفظ و نگهداری شود. /998/ 302/ع