چند خبرکوتاه از سازمان اوقاف و امور خیریه
سه پایگاه سیار پزشکی در قالب طرح «مهر تندرستی» از اول شهریورماه در کرمانشاه فعال می شود
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: در قالب طرح مهر تندرستی همچنین 20 میلیون تومان کمک دارویی و درمانی به بیماران ارجاع خواهد شد و 40 میلیون تومان نیز در زمینه خرید دارو و تحویل آن به نیازمندان هزینه میشود.
وی با بیان اینکه با همکاری بهزیستی 30 قطعه سمعک نیز در اختیار ناشنوایان قرار میگیرد، گفت: 10 میلیون تومان نیز صرف هزینه مراجعهکنندگان به چشمپزشکی در زمینه تهیه عینک خواهد شد.
حسینیاراکی با اشاره به اجرای طرح «مهر تندرستی» در سال گذشته در استان کرمانشاه، یادآور شد: در سال گذشته 23 کاروان پزشکی و 23 آمبولانس به مناطق روستایی استان اعزام شدند و به افراد خدمات ارائه دادند و 9 پایگاه نیز در شهر کرمانشاه فعالیت داشت.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه از نیاز استان در راستای ایجاد وقفهای جدید در بخش بیماریهای صعبالعلاج خبر داد و افزود: افرادی که از این نوع بیماریها رنج میبرند باید یک حامی برای دارو و درمان خود داشته باشند.
وی در خصوص اجرای طرح «مهر تحصیلی» در استان کرمانشاه، گفت: از سوی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور دبیرخانه اجرایی این طرح به ادارهکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه واگذار شده است.
حسینیاراکی ادامه داد: سال گذشته در طرح مهر تحصیلی 5 هزار دانشآموز در استان کرمانشاه از بستههای حمایتی مانند لوازمالتحریر بهرهمند شدند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه با اشاره به احصاء مطالبات ادارهکل اوقاف و امور خیریه از اراضی وقفی در استان کرمانشاه، افزود: سال گذشته 11 هزار و 200 هکتار از اراضی به اوقاف بازگردانده شده است.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان کرمانشاه از تجهیز و بازسازی 26 بقاع متبرکه در استان کرمانشاه خبر داد و گفت: از این تعداد 16 بقعه پیشرفت 85 درصدی داشتهاند و کار تکمیل و بازسازی 10 بقعه دیگر نیز بهزودی به اتمام میرسد
قائم مقام سازمان: نظارت برعملکرد ادارات باید مستمر باشد
قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه از اجرای طرح نظارت ستادی از ادارات کل اوقاف استان ها خبر داد.
« عبدالرضا عابد»، در جمع مدیران ستادی سازمان اوقاف با اشاره به برنامه های ابلاغی در سالجاری اظهار داشت:هدف از اجرای طرح نظارت ستادی از ادارات کل، بررسی و رصد کردن آخرین برنامه های ابلاغی و تعیین میزان پیشرفت، کمی و کیفی برنامه ها به صورت موضوعی است.
عابد تعیین اثربخش برنامه ها و ضوابط ابلاغی و سنجش کارایی رده های اجرایی را از دیگر اهداف طرح نظارت ستادی از ادارات کل استان ها دانست و یادآور شد: شناخت دقیق و جامع مشکلات و موانع برای ارائه راه حل مناسب، می تواند کمک موثری در ارزیابی عملکرد سازمان و ادارات داشته باشد.
وی ایجاد تحرک سازمانی و فردی با بهره گیری از ابزارهای نظارت و تشویق را در طرح نظارت ستادی مورد تاکید قرار داد و افزود:
برای حصول اطمینان از صحت اجرای برنامه های مصوب و تحقق اولویت های ویژه و تدابیر و ضوابط ابلاغی، رده های تخصصی موظفند تا از کلیه رده های مشابه تحت امر نظارت تخصصی به عمل آورند.
قائم مقام سازمان اوقاف و امور خیریه، خاطرنشان کرد: معاونین و مدیران کل مستقل نیز موظف هستند که طوری برنامه ریزی کنند استان های زیر پوشش طرح نظارت ستادی، گزارش عملکرد خود را در اسرع وقت ارائه کنند.
برپایه این گزارش، عابد، بازرسی سازمان اوقاف و امور خیریه را موظف کرده است تا پس از هر مرحله نظارت، نسبت به اخذ گزارش از هیئت های نظارت اقدام کند.
گفتنی است، عملیات بازرسی از عملکرد ادارات اوقاف استانها از 28 مرداد آغاز و تا 16 بهمن ماه با اعزام گروههای بازرسی به استانها ادامه خواهد یافت.
مدیرکل اعزام مبلغ: 9 هزار پرونده مبلغان در اوقاف تشکیل شده است
مدیرکل اعزام مبلغ سازمان اوقاف با بیان اینکه حدود 9 هزار پرونده مبلغان در اداره کل اعزام مبلغ تشکیل شده است گفت: مبلغان نخبه بر اساس مدرک تحصیلی و یا شرکت در دورههای مختلف انتخاب و نبوغ خود را نشان می دهند.
حجتالاسلام احمد شعبانی با اشاره به فعالیتها و برنامههای ادارهکل اعزام مبلغ اظهار کرد: این اداره کل در هر فصل تبلیغی، اقدام به برگزاری دورههای آموزشی کوتاه مدت کرده و در طول سال نیز دورههای آموزشی بلندمدت را برای کیفیتبخشی به امر تبلیغ مبلغان برگزار میکند.
وی با بیان اینکه دورههای کوتاهمدت پیش از اعزام برای مبلغان ویژه دوره تابستان و ضیافت الهی ماه رمضان برگزار شده است، گفت: از جمله این دورههای کوتاه مدت «تجلی وحی در سبک زندگی اسلامی» و دوره کوتاه مدت تفسیر قرآن در قالب تفسیر سوره حجرات نیز برای مبلغان اشاره کرد.
شعبانی با بیان اینکه روخوانی، روانخوانی، تجوید، صوت و لحن یکی از برنامههای آموزشی برای مبلغان است، گفت: همچنین دورههایی در زمینه گزیدهای از تاریخ اسلام و آشنایی با سیره زندگی اهل بیت(ع) پیش از ماه رمضان برای مبلغان برگزار شد.
مدیرکل اعزام مبلغ سازمان اوقاف و امور خیریه عنوان کرد: دوره آموزشی بلند مدت از مهر ماه برای استان قم آغاز میشود و اکنون دوره مشاوره برای حفظ خطبه غدیر در حال برگزاری است.
وی با اشاره به اهداف برگزاری دورههای آموزشی ویژه مبلغان گفت: این دورهها با هدف کیفیتبخشی به اطلاعات، آگاهیهای مبلغان و افزایش سطح علمی آنها در زمینههای تخصصی برگزار میشود.
شعبانی اضافه کرد: گروههای مختلف مبلغان دارای انگیزههای مختلف و علاقهمند به دوره مشاوره هستند که برای آنها دوره تخصصی مشاوره برگزار میکنیم.
مدیرکل اعزام مبلغ سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه حدود 9 هزار پرونده تبلیغی در اداره کل اعزام مبلغ تشکیل شده است گفت: مبلغان نخبه بر اساس مدرک تحصیلی انتخاب میشوند یا برخی از مبلغان نخبه با شرکت در دورههای مختلف نبوغ خود را نشان میدهند.
شعبانی خاطرنشان کرد: حدود 2 هزار مبلغ در دوره آموزشی شرکت کردند و از محتواهای دورهها بهرهمند شدند.
مدیرکل اعزام مبلغ سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به مرحله دوم مسابقه حفظ موضوعی قرآن گفت: این مسابقه در زمینه موضوعات مختلف برگزار میشود که بخش اول خداشناسی و توحید، یگانگی خداوند، اسماء و صفات خداوند، بخش دوم عدل الهی، بخش سوم نبوت و بخش چهارم معاد است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: هزار و 800 نفر در مرحله اول مسابقه حفظ موضوعی قرآن شرکت کردند و مرحله دوم این مسابقه مهر امسال برگزار میشود
کتاب «وارثان عترت» شامل دیدگاه بزرگان درباره امامزادگان منتشر شد
مدیر مجتمع فرهنگی پژوهشی سازمان اوقاف با اشاره به چاپ کتاب «وارثان عترت» در 50 هزار نسخه، از تولید، چاپ و انتشار کتاب، مجموعه نمایشگاهی و پوستر به مناسبت 5 ذی القعده(10 شهریور) روز ملی تجلیل از امامزادگان خبر داد.
حجتالاسلام سیدموسی موسوی تبریزی با بیان اینکه هرساله به مناسبت پنجم ذی القعده که به عنوان روز ملی تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه نامگذاری شده است برنامه هایی برگزار می شود، اظهارداشت: برای اجرای این روز ملی مجتمع فرهنگی پژوهشی اوقاف اقدام به تولید، چاپ و انتشار کتاب، مجموعه نمایشگاهی، پوستر و نیز ارسال این محصولات به همراه سی دی لایه باز نموده است.
وی درخصوص کتاب «وارثان عترت» به عنوان یکی از محصولات این مجتمع با بیان اینکه این کتاب دربردارنده بیانات مراجع معظم تقلید و علمای دینی می باشد، افزود: در این کتاب ما با بیانات و پیام های این بزرگواران پیرامون تکریم و بزرگداشت امامزادگان آشنا می شویم.
موسوی تبریزی اضافه کرد: کتاب مزبور در شمارگان 50 هزار نسخه به چاپ رسیده است.
وی گفت: پوستر طرح «تکریم و بزرگداشت امامزادگان» از سوی این مجتمع طراحی و برای چاپ و بهره برداری به سراسر کشور ارسال شده است.
مدیر مجتمع فرهنگی پژوهشی سازمان اوقاف با اشاره به اینکه مجموعه نمایشگاهی «وارثان عترت» ویژه روز تجلیل از امامزادگان و بقاع متبرکه به چاپ رسیده است، تصریح کرد: این مجموعه نمایشگاهی که در قالب 25 تابلو آماده شده است، با موضوع تکریم و تجلیل از امامزادگان کشور و پاسخ به شبهات مطرح شده از سوی وهابیت، اهمیت و جایگاه زیارت، توسل و مفهوم آن و... است.
حاتمی: 80درصد از اراضی اختلافی میان اوقاف و منابع طبیعی تعیین تکلیف شد
معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به وجود یک میلیون و 300 هزار هکتار اراضی اختلافی میان اوقاف و منابع طبیعی از حل و فصل 80 درصدی این اختلافات خبر داد.
حجت الاسلام محمدمهدی حاتمی اظهار داشت: سالیان سال میان سازمان اوقاف و امور خیریه و سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور، اختلافاتی برسر اراضی وجود داشته و متاسفانه قوانین موجود در این خصوص تعیین تکلیف نمی کرد.
وی تصریح کرد: اما بحمدا... امضای تفاهم نامه فی مابین ادارات مذکور موجب حل اختلافات و ایجاد دستورالعملی منسجم و قانونمند می شود.
معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: با گذر زمان بسیاری از افراد سودجو و موقوفه خواران در صدد تصرف انفال و موقوفات بودند اما با ایجاد این تفاهم نامه و تشکیل کارگروه های مرتبط در سطح ملی، استانی و شهرستانی راه بسیاری از سوء استفاده ها بسته و امکان تصرف اراضی ملی و موقوفات گرفته شد.
وی افزود: این اقدام در اصل به منظور حفظ و احیا موقوفات و نیز حفظ انفال که هر دو جزیی از شئونات ولی فقیه می باشد شکل گرفته است.
حاتمی خاطرنشان کرد: در واقع ایجاد تفاهم نامه فی مابین دو دستگاه اجرایی نوعی نگارش قانون و اجرای دستورالعمل در چارچوب قوانین شرعی و قانونی است.
وی متذکر شد: با تشکیل کارگروههای مختلف در سطح کشور موارد اختلافی قابل توجهی حل و فصل شده است.
معاون اوقافی، حقوقی و امور مجلس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: براساس برآوردهای اولیه صورت گرفته تا کنون بالغ بر یک میلیون و 300هزار هکتار اراضی اختلافی در کشور وجود دارد و از این مقدار بیش از 80 درصد پرونده های مذکور به نتیجه رسیده و رفع اختلاف شده است.
وی متذکر شد: طبق بررسی های انجام شده؛ استان های فارس، خوزستان، تهران و اصفهان بیشترین اختلافات حقوقی اراضی را به خود اختصاص داده اند.
حاتمی علل وجود پرونده های اختلافی در استانها را داشتن وسعت اراضی و موقعیت جغرافیایی آن استان و انفال و اعتقادات مذهبی دینی آن خطه عنوان کرد و گفت: استانهای مختلف به میزان شرایط مذکور دارای تعدد موارد اختلافی متفاوتی می باشند و بیشترین پرونده را در سطح کشور استان فارس به خود اختصاص داده است.
وی عنوان کرد: ایجاد تفاهم نامه فی مابین ادارات اوقاف و امور خیریه و منابع طبیعی و آبخیزداری اتفاق بزرگی است؛ و چرا که با این طرح کلیه موقوفات و انفال احیا، شناسایی و تثبیت می شوند.
وی در ادامه گفت: این تفاهم نامه در اصل یک تفاهم نامه سه جانبه است که ادارات مذکور پس از حل اختلافات موجود با مراجعه به اداره ثبت اسناد و املاک، اراضی و یا موقوفات خود را سند دار نموده و موجبات تعرض سودجویان را مختل نموده اند./966/د101/س