آسیب های تک فرزندی در خانواده و جامعه
وی با اشاره به افزایش سن ازدواج در جامعه، افزود: با افزایش سن علاقه جوانان به ازدواج کم تر می شود و سلیقه ها تغییر می کند.
حجت الاسلام قوانینی عنوان داشت: برای برطرف کردن این معضل خانواده ها باید مانع تراشی نکنند و در مسأله ازدواج آسان بگیرند.
وی در ادامه با تأکید بر این که جوانان برای آغاز زندگی از مخارج زندگی ترسی نداشته باشند، یادآور شد: جوانان به بهانه درس خواندن در مسأله ازدواج کوتاهی نکنند.
ازدواج مانع پیشرفت جوانان نمی شود
این استاد حوزه علمیه لرستان در ادامه با بیان این که ازدواج مانع پیشرفت نمی شود، افزود: نسل جوان باید توجه داشته باشند که درس خواندن مانعی برای ازدواج نیست، بلکه افراد بسیاری پس از ازدواج با ادامه تحصیل موفق شده اند.
وی با اشاره به آیات قرآن که خداوند وعده داده است فقر افراد را پس از ازدواج از بین می برد، گفت: نباید به وعده الهی شک کرد.
حجت الاسلام قوانینی با بیان این که جوان مجرد چون باری بر دوش ندارد و احساس نیاز نمی کند از کار کردن فاصله می گیرد، یادآور شد: ازدواج انگیزه جوان را برای کار کردن به وجود می آورد.
وی در ادامه با اشاره به این که برخی خانواده ها از وجود فرزند جلوگیری کرده و به مسأله سقط جنین روی می آورند، گفت: فرزند ثمره زندگی انسان است، خانواده ای که فرزند نداشته باشد همچون درخت بی ثمر می ماند.
فرزندان آینده زندگی ما را می سازند
این کارشناس معارف اسلامی در لرستان با بیان این که فرزندان آینده زندگی ما را می سازند، افزود: داشتن فرزند و نوه موجب امیدواری ما به زندگی و آینده می شود.
حجت الاسلام قوانینی با اشاره به رواج یافتن تک فرزندی در جامعه، عنوان داشت: تک فرزندی موجب بداخلاقی فرزند می شود.
وی در ادامه به وجود آمدن مشکلات برای فرزند در مدرسه، ترس از استقلال یافتن، ایجاد وابستگی شدید به والدین، گوشه گیری در جمع و پرخاشگری را از آثار تک فرزندی دانست که فرزند را تحت تأثیر قرار می دهد.
والدین نمی توانند دوران کودکی فرزندان را تکمیل کنند
این استاد حوزه علمیه لرستان با اشاره به نیاز فرزندان در سنین کودکی و وجود هم نوع در خانواده، بیان داشت: والدین نمی توانند دوران کودکی فرزندان را تکمیل کنند؛ چراکه وجود اختلاف سنی با فرزند مانع از برقراری ارتباط درست با فرزند می شود.
حجت الاسلام قوانینی در ادامه با بیان این که تک فرزندی موجب افزایش مشکلات در عرصه های گوناگون در جامعه می شود، خاطرنشان کرد: تک فرزندی با وجود این که موجب کاهش جمعیت می شود، در حوزه سیاسی نیز آثاری منفی به وجود می آورد.
این استاد حوزه علمیه با بیان این که خانواده های ایرانی باید از به وجود آمدن مشکلات اجتماعی و سیاسی آینده که در اثر کاهش جمعیت به وجود خواهد آمد، بیان داشت: در این راستا برای فرهنگ سازی نیازمند عزم عمومی است.
حجت الاسلام قوانینی افزود: نهادهای فرهنگی، اساتید حوزه و دانشگاه، رسانه های ملی در این راستا نقش بسزایی برعهده دارند که باید با گفتمان سازی بر آگاهی خانواده ها در حوزه جمعیت تلاش کنند.
وی افزود: برای جلوگیری از معضلات ناشی از کاهش جمعیت خانواده ها باید توجه داشته باشند برای ثبات جمعیت امروز، فرزندان بیشتری را جایگزین خود کنند.
این کارشناس معارف اسلامی در ادامه یادآور شد: اگر تک فرزندی به این شکل در جامعه رواج و ادامه یابد، در آینده بسیاری از مدارس، دانشگاه ها و شغل ها در جامعه تعطیل می شود و برای داشتن نیروهای متخصص همچون گذشته مجبور به استفاده از نیرو های خارجی می شویم.
حجت الاسلام قوانینی بیان این که در گذشته هم خانواده ها با وجود مشکلات، دارای فرزندان بیشتر بوده اند و امروز از وجود آنان سربلند هستند، ابراز داشت: خانواده های امروز نیز اگر از مخارج بیهوده بگذرند می توانند فرزند دوم را نیز تأمین کنند./9459/ت302/ب2