فرهیختگان حوزه و دانشگاه فرهنگ سازان جامعه هستند/ فرهنگ مردم را نباید بازی گرفت
![آيت الله جوادي آملي](/Original/1391/11/29/IMAGE634967195601250000.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیتالله عبدالله جوادی آملی مفسر برجسته قرآن کریم ظهر امروز در دیدار دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور با بیان اینکه جامعه به دو قطب فرهیخته و توده مردم تقسیم میشود، بیان داشت: حوزویان و دانشگاهیان قطب فرهیخته جامعه را تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: فرهیختگان حوزه و دانشگاه مسأله تعلیم و تعلیل را بر عهده دارند از اینرو صاحبنظران جامعه به شمار میآیند.
مفسر برجسته قرآن کریم با بیان اینکه توده مردم به جای تعلیم و تعلیل، تبلیغ میکنند، خاطرنشان کرد: در حوزه و دانشگاه تعلیم و تعلیل صورت میگیرد؛ ولی توده مردم اهل تبلیغ هستند.
وی افزود: اگر بخواهیم فرهیختگان فرهنگی بار بیایند و توده مردم نیز به سخنان آنها عمل کنند، باید حوزههای علمیه پربار شوند و بدانند که کسب علم و عالم شدن معصیت نیست؛ دانشگاهها نیز بدانند مجتهد شدن در فن گناه نیست و به دنبال مدرگ گرایی نباشند.
حضرت آیتالله جوادی آملی تأکید کرد: باید به توده مردم که اهل تبلیغ هستند خوراک مناسب و خوبی داد؛ اگر تبلیغ آنها ناروا باشد، برای نمونه از دروغ و خیانت تبلیغ کنند جامعه آلوده میشود.
وی تأکید کرد: بخش مهم قطب فرهنگی جامعه فرهیختگان حوزه و دانشگاه هستند؛ از اینرو اگر حوزه و دانشگاه اصلاح شود جامعه اصلاح میشود؛ نباید با بیان بیراهه یا بستن راه، مردم را به بازی گرفت و بازی داد.
مفسر برجسته قرآن کریم تأکید کرد: با سوادی را جرم ندانیم، عالم باشیم؛ تا نفس میکشیم باید به دنبال عمل صالح باشیم، مردم حرف عالم با سواد و متدین را گوش میدهند.
وی افزود: فرهنگ محور باشیم؛ هرگز تبلیغ جای تعلیم نمینشیند؛ متأسفانه سخن و عمل ما متفاوت است که این خود نشر ضد فرهنگ است.
حضرت آیتالله جوادی آملی با تأکید بر اینکه مردم ما مردم خوبی هستند، خاطرنشان کرد: همین مردم بودند که هشت سال دفاع مقدس و حوادث پس از آن را اداره کردند؛ با داشتن این نعمت اگر غفلت کنیم بی مهری به این نعمت الهی است.
وی یادآور شد: اگر یک موضوع را چندین بار به مردم بگوییم عمل میکنند؛ چرا که دارای فطرت پاکی هستند، خدا انسان را با سرمایه فطرت خلق کرده و انسان لوح نانوشته نیست؛ اگر ما خوب باشیم مردم دل میبندند و سخنان مان را گوش میدهند./993/پ202/ج