۰۹ ارديبهشت ۱۳۸۸ - ۱۲:۱۹
کد خبر: ۲۲۳۱

زیارت قبور از دیدگاه وهابیت بررسي شد

خبرگزاري رسا ـ نشست گفتمان عقاید و اندیشه‌ها با موضوع زیارت قبور از دیدگاه وهابیت شب گذشته در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه برگزار شد.
زیارت قبور از دیدگاه وهابیت بررسي شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاري رسا،  نشست گفتمان عقاید و اندیشه‌ها با موضوع زیارت قبور از دیدگاه وهابیت هشتم ارديبهشت به همت معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی در سالن اجتماعات مدرسه فیضیه برگزار شد.

در این نشست حجت الاسلام خوشنویس در سخنانی به نقد دیدگاه وهابیت در رابطه با زیارت قبور پرداخت.

وی  وهابیت را یکی از بزرگترین معضلات جهان اسلام و به ويژه عالم تشیع دانست که به راحتی و با بهانه‌های واهی اقدام به تکفیر و به خاک و خون کشیدن مسلمانان می‌کنند و گفت: ریشه این اقدامات، دیدگاه ابن تیمیه است که در اوایل قرن هشتم، رفتن به زیارت پیامبر(ص) و تعظیم و تکریم آن حضرت و ساخت بنا بر سر قبور را شرک دانست و سپس محمد بن عبدالوهاب بعد از گذشت 5 قرن دوباره آن عقاید را گسترش داد و اکنون 200 سال است که با حمایت استعمار اين عقايد در دنیا تبلیغ می‌شود.

استاد حوزه علميه کشیدن حصار در اطراف قبور ائمه بقیع به منظور ممانعت از زیارت زائران و به خاک و خون کشیدن زائران در عراق را از اقدامات دیگر وهابیت برشمرد.

حجت الاسلام خوشنویس در بررسی ادله زیارت در کتاب و سنت به برخی از روایات موجود در منابعي که ابن تیمیه از طریق ابوهریره نقل می‌کند پرداخت و گفت: ابن تیمیه نقل کرده است پیامبر اکرم(ص) فرمود «لا تشدّ الرحال الاّ الی ثلاثه مساجد، مسجدی هذا و مسجد الحرام و مسجد الاقصی»؛ بار سفر بسته نمی‌شود مگر به سه مسجد، مسجد من، کعبه و مسجد الاقصی. و نیز پیامبر(ص) فرمود: غضب خدا شدید است برای کسانی که قبر انبیا را مسجد قرار بدهند. و نیز فرمود: من شما را از زیارت قبور نهی کردم.
 
وي ادامه داد: در نهایت ابن تیمیه می‌گوید دلیلی بر جواز زیارت قبر پیامبر(ص) وجود ندارد و بر حرمت زیارت قبر پیامبر(ص) تأکید می‌کند.

حجت الاسلام خوشنویس در نقد دیدگاه ابن تیمیه و دلایل ذکر شده گفت: دیدگاه ابن تیمیه مورد مخالفت بسیاری از علماي فرقه‌های مختلف اهل سنت قرار گرفت و وي چندین بار هم به زندان افتاد و در نهایت هم در زندان مرد.
 
وي افزود: بنابراین بسیاری از علما و بزرگان اهل سنت با آن دیدگاه مخالفت کردند و در زمینه جواز زیارت قبور روایات زیادی را در منابع خود آورده‌اند، به عنوان نمونه صاحب صحاح ششم نزدیک به هزار حدیث از احادیثی را که از نظر صحیح بخاری و صحیح مسلم صحیح بوده جمع کرده است که در زمینه فضائل پیامبر اکرم(ص) و امیرالمؤمنین(ع) و نیز اینکه پیامبر(ص) و حضرت زهرا (س) به زیارت قبور و به ویژه قبر مادرشان و حضرت حمزه می‌رفته‌اند.

وی در ادامه گفت: در سنن ابن ماجه نیز روایات زیادی و از جمله از عایشه نقل شده است که پیامبر(ص) برای زیارت اهل قبور اجازه داه است.
همچنین در کتاب شفاء السقام فی زیارت خیرالانام که صاحبش هم دوره ابن تیمیه است با اسناد مختلف روایاتی از پیامبر اکرم(ص) نقل کرده است.
 
استاد حوزه علميه ادامه داد: در روايتي از ايشان نقل شده كه فرموده‌اند «من حجّ و لم یزرنی فقد جفانی»، هر کس حج کند و مرا زیارت نکند به تحقیق به من جفا کرده است و «من زارنی متعمداً کنت له یوم القیامه شفیعا»؛ و کسی که آگاهانه مرا زیارت کند من در روز قیامت شفیع او خواهم بود.

حجت الاسلام خوشنویس افزود: بر اساس اين روايات پیامبر(ص) به زیارت قبور می‌رفتند و به دیگران هم توصیه می‌کردند به زیارت قبور بروند.

وی در توضیح روایاتی که از مسجد قرار دادن قبور انبیاء نهی کرده است، گفت: مسجد چهار معنا دارد؛ یکی اینکه به طرف قبر نماز بخوانیم، معنای دیگر آن سجده کردن بر روی قبر و معنای سوم سجده کردن بر کسی که در داخل قبر است که هیچ یک از این سه معنا در رفتار شیعیان وجود ندارد،‌ اما معنای دیگر روایت، زیارت قبور انبیاء به هدف تکریم و تعظیم است که از شعائر الله به حساب می‌آید.

وي افزود:‌ در قرآن نیز در داستان اصحاب کهف آمده وقتی مردم به دیدن اصحاب کهف آمدند و وقتی آنها را مرده دیدند عده‌ای گفتند بر قبر آنها مسجد بسازیم و بر اساس اصلی از علم اصول، شرع گذشتگان مادامی که از طرف شارع نهی نشده باشد برای ما حجت است از اين رو اين مساله می‌تواند دليلي بر جواز زیارت قبور باشد.

اين استاد حوزه علميه درباره آيه «و لا تصلّ علی احد منهم و لا تکن علی قبره» (84 سوره توبه) گفت: بسیاری از مفسران شیعه و سنی این آیه را در مورد منافقین دانستند، بنابراين از این آیه معلوم می‌شود که در زمان پیامبر(ص) زیارت قبور رایج بوده است.

وی اظهار داشت: خوب است فرقه وهابیت بجای تکفیر و ایجاد مزاحمت و اهانت به شیعه با بحث و مناظره و توجه به فلسفه حقیقی زیارات مسائل را حل کنند.

حجت الاسلام خوشنويس گفت: ما در زیارات چیزهایی می‌خوانیم که همه آنها شهادت به وحدانیت و تبیین ارزشهای دینی است و زیارت قبور و زیارت اهل بیت(ع) در هیچ آیه‌ای از قرآن نه بطور خصوص و نه به صورت عموم مورد نهی و مذمت قرار نگرفته است.

وي در پايان خاطر نشان كرد: وقتی صفا و مروه و خانه حضرت ابراهیم و جای پای آن حضرت از شعائر است چرا نباید میلاد پیامبر(ع)، معراج و هجرت آن حضرت از اعیاد و شعائر باشد و چرا مرقد امیرالمؤمنین و امام حسین و حضرت عباس(علیهم السلام) جزء شعائر نباشد. قبر امام حسین(ع) و حضرت ابوالفضل(ع)، قهرمان ساز، جامعه‌ساز، ‌انسان ساز و تعظیم شعائر است و در روایت قبر امام حسین(ع) در روز قیامت جزء بهشت بشمار آمده است.


ارسال نظرات