بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت برگزار میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، مهدی یوسفی رییس دانشگاه پیام نور اصفهان امروز در نشست خبری بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور این جشنواره را یک حرکت دانشگاهی دانست که با هدف نشر و گسترش فرهنگ قرآنی بین دانشگاهیان برگزار می شود و گفت: امسال دانشگاه پیام نور به عنوان مجری این طرح قرآنی انتخاب شده است.
وی بیان کرد: جشنواره قرآن و عترت برگرفته از حدیث ثقلین و برای ایجاد یک فضای سالم رقابتی به همت جهاد دانشگاهی برگزار میشود و امسال هم دانشگاه پیام نور به عنوان مجری برگزاری آن انتخاب شده است؛ با توجه به توانمدیهای اصفهان در عرصه قرآن و عترت، اجرای آن در این استان بر عهده دانشگاه پیام نور قرار گرفته تا در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی بتوانیم با بهرهگیری از زمینههای خوب اصفهان در مباحث قرآنی این جشنواره را به خوبی برگزار کنیم.
رییس دانشگاه پیام نور در ادامه با اشاره به این که امروز دانشجویان ما به خاطر این که جوان و پر شور و نشاط هستند، در کنار این که به درس و علم آموزی میپردازند، ابراز داشت: در تهذیب چیزی بالاتر از قرآن وجود ندارد چراکه قرآن زیباترین کلام الهی بوده و توجه به آن سبب پیشرفت انسان میشود.
وی این مسابقات را در رشتههای قرائت به سبک تحقیق، قرائت به سبک ترتیل، حفظ، آئین سخنوری، دعا خوانی، برشمرد و گفت: بخش کتبی این جشنواره در بخشهای مختلفی مثل ارائه مقالات و پژوهشهای قرآنی، ترجمه مفردات قرآنی، آشنایی با مفاهیم قرآنی اجرا میشود و در بخش تولید نرمافزار و وبلاگ نویسی و همچنین شعر و نمایش نامه نویسی با موضوع قرآنی، ساخت فیلم کوتاه، طراحی پوستر و پویانمایی نیز از دیگر برنامههای این جشنواره است.
یوسفی با بیان این که در دوره گذشته حدود 450 نفر در مسابقات شرکت کرده و در این دوره نیز 1235 نفر نام نویسی کردهاند تصریح کرد: که حدود 500 نفر آنها در مسابقات شرکت داده میشوند.
وی در ادامه ابراز داشت: برای این دوره از مسابقات مراسم افتتاحیه و اختتامیه مناسبی در نظر گرفتهایم که برای مراسم افتتاحیه از مسؤولان مختلف استانی و کشوری دعوت شده که از آنها میتوان به نمایندگان وزارت علوم، شورای فرهنگی دانشگاهها، رییس نهاد رهبری دانشگاهها، استاندار اصفهان، حضرت آیتالله مظاهری و نماینده ولی فقیه در استان اصفهان دعوت شده که در این مراسم حضور پیدا کنند.
رییس دانشگاه پیام نور اصفهان جشنواره امسال را متشکل از داوران بین المللی و کشوری دانست و افزود: از دیگر ویژگیهای بارز این جشنواره، اصلاح آییننامه اجرایی جشنواره و تکمیل کردن آن توسط صاحب نظران این حوزه بوده که زمانبندیها و معیارهای داوری آن تغییر پیدا کرده همچنین لگو جشنواره در این دوره عوض شده و سامانه پیامکی و اطلاعرسانی در کنار نرمافزار تلفن همراه جشنواره در اختیار کاربران قرار گرفته است.
یوسفی با اشاره به این که در این دوره از مسابقات بخش کتبی به صورت اینترنتی داوری میشود گفت: در بخش شفاهی هم یعنی رشتههای قرائت، ترتیل و حفظ کل قرآن کریم 5 نفر به مرحله نهایی راه پیدا میکنند که 3 نفر آنها در هر بخش برگزیده میشوند.
وی پیرامون برنامههای جنبی این دوره از مسابقات را برنامههایی مثل دیدار با علما، دیدار با نخبگان قرآنی، شب شعر، حضور در جشنواره شعر و ادبیات پایداری، تبیین سبک زندگی قرآنی، نقد فیلم، تخت فولاد شناسی و برگزاری کارگاههای متفاوت آموزشی دانست.
لازم به ذکر است که بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت از 20 الی 23 مهر ماه برگزار میشود که مجری آن در شهر اصفهان دانشگاه پیام نور است./939/پ203/ب4