۰۲ آبان ۱۳۹۳ - ۲۲:۳۸
کد خبر: ۲۲۷۴۳۱
نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی:

اعدام آیت الله نمر شعله انقلاب در عربستان را روشن می کند

خبرگزاری رساـ نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی با بیان این که هر کجا عالمی فرزانه و انقلابی به شهادت رسیده؛ شعله انقلاب در آن جا روشن شده است، افزود: اعدام آیت الله باقر النمر شعله انقلاب عربستان را روشن کرده و ریشه حکام این کشور را خشک می کند.
آيت‌الله النمر امام جمعه بجنورد

حجت الاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در بجنورد، با اشاره به صدور حکم اعدام آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر، روحانی شیعه عربستانی از سوی دادگاه جنایی این کشور، ضمن محکومیت شدید این حکم، اظهار داشت: حکام عربستان در بیدادگاه خود برای این مبارز شیعی حکم اعدام صادر کردند در حالی که از عواقب اجرای این حکم به خوبی آگاه نیستند.

 

وی اظهار امیدواری کرد که حکومت عربستان بر سرعقل آمده و حکم اعدام آیت الله نمر را ملغی کند چرا که هر جا یک عالم فرزانه انقلابی شهید شده؛ شعله انقلاب در آن کشور روشن شده و به سرنگونی حکومت آن منجر شده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی یادآور شد: انقلاب اسلامی ایران نیز با شکنجه و شهادت عالمان دین جان گرفت و خون این عالمان ر‍ژیم شاهنشاهی را به زمین زد.

 

رییس شورای استانی حوزه های علمیه خراسان شمالی خطاب به حکام عربستان گفت: از آتش انتقام و انقلاب بترسید چرا که اگر دچار اشتباه شده و آیت الله باقر النمر را اعدام کنید دیگر نمی توانید نهضت مردمی شیعه در عربستان را مهار کنید.

 

حجت الاسلام والمسلمین یعقوبی تصریح کرد: اعدام آیت الله باقر النمر شعله انقلاب عربستان را روشن کرده و ریشه حکام این کشور را خشک می کند.

 

گفتنی است، آیت‌الله شیخ نمر باقر النمر در پی اعتراضات شیعیان عربستان در سال 2012 برای چندمین بار از سوی نیروهای امنیتی بازداشت شد و در پانزدهم اکتبر 2014 دادگاه عربستان سعودی وی را به دلیل اقدام علیه امنیت ملی به اعدام محکوم کرد.

 

آیت الله نمر باقر النمر کیست؟

 

شیخ نمر مجتهد شیعه و فعال سیاسی عربستانی سال 1379 هجری قمری در منطقه العوامیه یکی از شهرهای استان القطیف در منطقه شرقی عربستان به دنیا آمد.

 

وی تا مقطع دبیرستان در مدارس شهر العوامیه درس خواند، سپس به ایران هجرت کرد و از سال 1399 هجری قمری شروع به فراگیری دروس علوم دینی کرد و بعد از حدود 10 سال به منطقه زینبیه(س) سوریه رفت.

 

وی نزد اساتیدی برجسته از جمله سیدمحمد تقی المدرسی تلمذ کرد و بعد از رسیدن به مرتبه اجتهاد، تدریس علوم دینی را همراه با تبلیغ دین مبین اسلام شروع کرد.

 

شیخ نمر در سال 2011 میلادی همزمان با سقوط رژیم‌های دیکتاتوری حاکم در تونس و مصر و با شروع جنبش مردم بحرین، بی توجه به ممنوعیت رسمی را که مقامات سعودی از سال 2008 با منع تدریس و سخنرانی بر وی اعمال کرده بودند سخنرانی‌های خود درباره آزادی سیاسی را با محوریت تغییر سیاسی شروع کرد.

 

با ورود نیروهای سپر جزیره در پی نیروهای سعودی به بحرین، دامنه و عرصه جنبش‌ها و اعتراض‌ها در القطیف در مخالفت با دخالت نظامی علیه اعتراض‌های مسالمت آمیز مردمی در بحرین گسترش یافت و مقام‌های سعودی نیز صدها تن از مردم قطیف را به دلیل مشارکت در این تحرکات اعتراضی بازداشت کردند.

 

با این وجود آیت‌الله نمر با قدرت در مقابل مقام‌های سعودی ایستاد و از حق مردم عربستان در اعتراض و ابراز عقیده و رای دفاع کرد.

 

هنگامی که نیروهای سعودی که از قبل مجهز شده بودند خود را برای شروع حمله و قلع و قمع مردم معترض آماده می‌کردند و منطقه قطیف در آستانه ورود به خشونت‌های گسترده قرار گرفت این، آیت‌الله نمر بود که از جوانان جنبش العوامیه خواست دست از تظاهرات بردارند.

 

وی در سخنرانی مشهور خود تأکید کرد: «صدای غرش شیر کلمه حق در رویارویی از صدای غرش گلوله قوی‌تر است.» اما پافشاری مقام‌های سعودی بر حل امنیتی مشکلات و استفاده از سلاح منجر به شهادت تعدادی از مردم العوامیه شد و اینجا بود که شیخ نمر با پافشاری بر مواضع خود در سخنرانی‌ها فریاد زد و آشکارا با تبعیض، سرکوب آزادی‌ها و انحصاری شدن ثروت‌ها و مناصب در عربستان مخالفت کرد.

 

نیروهای امنیتی عربستان در ژوئیه 2012 در منطقه قطیف پس از کمین در خیابان و تیراندازی به سوی شیخ نمر، وی را که در اثر اصابت چهار گلوله به رانش زخمی شده بود از محل این جنایت ربودند و ابتدا به بیمارستان نظامی الظهران و سپس به بیمارستان نیروهای امنیتی در ریاض بردند و سرانجام وی را به زندان حائر منتقل کردند.

 

دستگیری وی به بروز اعتراضات گسترده در عربستان انجامید که چندین کشته بر جا گذاشت.

 

یک دادگاه سعودی اخیرا شیخ نمر را به اعدام محکوم کرد اما اجرای حکم به تعویق افتاد، برادر شیخ نمر بیست و سوم مهر ماه امسال برابر با پانزدهم اکتبر در مطلبی در صفحه خود در شبکه های اجتماعی اعلام کرد حکم اعدام شیخ نمر تأیید شد.

 

این روحانی بلندپایه شیعه به ایراد سخنرانی‌های ضد رژیم و دفاع از زندانیان سیاسی متهم شده است./9314/ت302/ج

ارسال نظرات