۲۵ آبان ۱۳۹۳ - ۲۳:۴۲
کد خبر: ۲۳۱۲۵۲
کارشناس و مبلغ حوزوی:

ترک جامعه و عزلت‌گزینی برای دوری از گناه ارزشی ندارد

خبرگزاری رسا ـ کارشناس و مبلغ حوزوی گفت: ما دو نوع تقوا داریم، تقوای ستیز و تقوای گریز، تقوای گریز یعنی انسان خود را با گناه رو به رو نکند تا دچار گناه نشود، این زیاد ارزشی ندارد، تقوای ستیز یعنی این‌که انسان در رویارویی با گناه دچار لغزش نشود و از نظر اسلام این ارزش دارد.
گناه

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت‌الاسلام سیدمحمود محقق، کارشناس و مبلغ حوزوی یکشنبه شب در مجلس عزاداری سالار شهیدان با اشاره به این‌که در صورت عمل به دستورات اسلام حیات طیبه نصیب انسان می‌شود، گفت: افتخار اسلام این است که در احکام فردی و احکام اجتماعی برای سعادت دنیا و رستگاری در آخرت برنامه دارد.

 

وی افزود: اسلام برای معاشرت مؤمنان با یکدیگر دستوراتی را داده است که تبسم و خوش‌رویی از این گونه است، مؤمن باید سعی کند دیگران را جذب خود کند و حالت عبوس نداشته باشد و افراد را همچون آهن‌ربا  به خود و به مکتب اسلام جذب کند.

 

کارشناس و مبلغ حوزوی ابراز کرد: از دیگر توصیه‌های اسلام به مؤمنان این است که به دنبال ایجاد سرور در دل مؤمنان است که فضیلت بسیار دارد،‌ شاد کردن دل بندگان خدا و گره باز کردن و انجام کار خیر در حد وسع افراد سبب سعادت افراد می‌شود.

 

وی با اشاره به این‌که همه افراد نسبت به هم حق دارند، اظهار کرد: امام سجاد(ع) در رسالة‌الحقوق 50 حق می‌شمارند که باید اجرا شود و یکی از آن‌ها حق مؤمن است، دعا کردن برای دیگران از این گونه حقوق است،‌ کمک به دیگران با دست و زبان و مال نیز از وظایف مؤمن است.

 

حجت‌الاسلام محقق ادامه داد: آبروی انسان مؤمن همچون خون اوست، حتی می‌توان گفت که آبروی انسان مؤمن بالاتر است، زیرا اگر انسان مؤمن آبرویش بر زمین ریخته شود زندگی کردن برای او سخت می‌شود،‌ انسان باید از مکان گناه همچون مجلس غیبت دوری جوید و در حد امکان به دفاع از برادر ایمانی خود بپردازد.

 

وی با تأکید بر ضرورت ترک گناه گفت: امام سجاد(ع) فرمودند وای بر کسی که گناهانش که یکی یکی حساب می‌شوند، بیشتر از خوبی‌هایش که ده‌تا ده‌تا باشند، حساب می‌شود، یکی از عوامل مبتلا شدن به گناه فکر گناه است که این فکر انسان را به این گناه می‌کشاند.

 

کارشناس و مبلغ حوزوی یکی از راه‌های ترک گناه را دوری از مکان گناه دانست و افزود: البته این ترک مکان گناه به معنای عزلت و گوشه‌نشینی نیست، اکنون در جامعه گناه وجود دارد و انسان نمی‌تواند خودش را از مردم جدا کند و گوشه‌نشین شود و اگر به خاطر ترک گناه ترک جامعه شود ارزشی ندارد.

 

وی گفت: ما دو نوع تقوا داریم، تقوای ستیز و تقوای گریز، تقوای گریز یعنی انسان خود را با گناه رو به رو نکند تا دچار گناه نشود، این زیاد ارزشی ندارد، تقوای ستیز یعنی این‌که انسان در رویارویی با گناه دچار لغزش نشود و از نظر اسلام این ارزش دارد./914/پ202/ب4

ارسال نظرات