۱۷ آذر ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۶
کد خبر: ۲۳۴۶۶۳
سخنران حرم رضوی تبیین کرد؛

نشانه های شقاوت و عقوبت انسان

خبرگزاری رسا ـ سخنران حرم مطهر رضوی با تبیین نشانه های شقاوت و بدبختی انسان، ‌گفت: قساوت و سختی قلب، خشک شدن اشک چشم، حریص شدن و اصرار بر گناه از علامت های شقاوت و عقوبت انسان است.
سعادت و شقاوت

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید آبادی، سخنران حرم مطهر رضوی شامگاه 16 آذر ماه در حرم مطهر رضوی اظهار داشت: علت توجه قرآن و روایات معصومان(ع) به تاریخ گذشته امت ها بیان علل و عوامل زمینه ساز اعتلا و عزت ساز و آنچه موجب تباهی ملت ها شده، بوده است.

 

وی افزود: قوم بنی اسرائیل مورد لعن برخی انبیای الهی چون حضرت موسی(ع)، عیسی(ع) و داوود قرار گرفتند که به معنی دور شدن از رحمت خداوند و تباهی است؛ علت این تباهی عصیان و گناه، ظلم و تجاوز، بی تفاوتی و تناهی در برابر مفاسد و مظالم بود.

 

حجت الاسلام سید آبادی با بیان این که «گناه» به عنوان یکی از علل تباهی انسان در جلسه قبل مورد بررسی قرار گرفت، گفت: گناه سبب تیرگی دل قساوت و سختی دل می شود که در آن هیچ چیز از جمله آیات الهی و موعظه و... اثر گذار نیست. بنا به فرموده امیرمومنان علی (ع) هیچ عقوبت و عذابی عظیم تر از قصاوت و سختی قلب نیست.

 

سخنران حرم مطهر رضوی بیان کرد: بر اثر قصاوت و سختی دل اشک انسان در برابر خوف، شوق، اندوه و غم و... خشک می شود که از نشانه های شقاوت اوست؛ وقتی دل نرم و نورانی بود اشک جاری می شود.

 

وی تصریح کرد: دو قطره در پیشگاه خداوند مقدس، پاک و مطهر است؛ نخستین قطره خون شهید که جاری می شود و همه گناهانش را پاک می کند به غیر از دین و حقوق مردم و دیگر اینکه قطره اشکی که انسان در دل شب از خوف خداوند بریزد، همه گناهانش را پاک کی کند.

 

حجت الاسلام سید آبادی عنوان کرد: از دیگر نشانه های بدبختی انسان این است که نسبت به طلب روزیش حریص می شود طلب روزی افزون بر تلاش و تدبیر از آنچه خدا برای انسان مقدر کرده است، حاصل می شود؛ گاهی حرص و طمع باعث می شود روزی انسان از راه حرام به دست انسان برسد به گفته امام صادق(ع) خداوند روزی هیچ بنده ای را از راه حرام مقدر نکرده است.

 

وی ابراز کرد: هر انسانی وقتی دچار گناه و خطا می شود راه جبران و توبه دارد اما وقتی به گناه اصرار می ورزد دچار عقوبت و شقاوت می شود.

 

سخنران حرم مطهر رضوی با تاکید بر سبک نشمردن گناهان، اظهار کرد: بنده بر اثر گناهان خوار و دچار انحراف می شود و ممکن است انکار ولایت و وصایت پیامبر(ص) کند، به افرادی که از نظر فکری اعتقادی به دین و پیامبر(ص) ندارند می گویند تفکر مادی دارند مانند کفار. اما کسانی که معتقد به دین هستند اما در عمل سستی می کنند و عادی شدن گناهان در زندگی آن ها بستر کفر را فراهم می کند؛ وقتی از نظر عملی مادی شدند از نظر فکری هم مادی می شوند./1308/پ202/ب4

ارسال نظرات