۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۱
کد خبر: ۲۴۴۳۱۱
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح کرد؛

ممانعت انقلاب اسلامی ایران از زوال فرهنگ دینی در جهان

خبرگزاری رسا ـ عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی پیش بینی جامعه شناسان را به منظور از بین رفتن فرهنگ دینی تا پایان قرن بیستم مورد توجه قرار داد و گفت: پیدایش انقلاب اسلامی در سطح جهان باعث جلوگیری از روند زوال فرهنگ دینی در آخرین لایه های خود شد.
حجت الاسلام حميد پارسانيا عضو هيئت امناي دفتر تبليغات
حجت الاسلام حمید پارسانیا عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا انقلاب اسلامی را در عرصه های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارای دستاوردهای ارزشمندی توصیف کرد و گفت: دستاوردهای انقلاب اسلامی را نباید تنها در چارچوب جامعه ایران مورد بررسی قرار داد.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: به موازات در هم ریختن نظام سیاسی ایران در ساختار ارتباطات سیاسی جهان نیز تحولاتی شگرف ایجاد شد که در ابعاد اقتصادی و فرهنگی تأثیر بسیار داشت؛ نظام اسلامی ایران قطب سوم در کنار دو بلوک شرق و غرب به وجود آورده بود.
 
حجت الاسلام پارسانیا افزود: انقلاب مردم ایران یک انقلاب فرهنگی بود و این فرهنگ و تمدن است که ساختارهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی را می سازد؛ بنابراین تمام دستاوردهای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی کشور مرهون و مدیون فرهنگ نظام مقدس جمهوری اسلامی است.
 
وی اظهار داشت: ایران پس از تشکیل حکومت اسلامی به عنوان قطب سوم جهان در برابر دو قطب آن روز پدید آمد؛ با توجه به اینکه هر دو قطب گذشته حقیقت انقلاب اسلامی را مخالف با منافع خود می دیدند در مقابله با ایران با وحدت ایستادند؛ هر دو بلوک شرق و غرب دارای یک هویت اقتصادی و سیاسی بودند و خیزش فرهنگی جدید جمهوری اسلامی ایران را بر نمی تابیدند.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی حضور مردم در صحنه های مختلف انقلاب اسلامی را به معنی حضور اعتقادات و باورهای فرهنگی و دینی دانست و گفت: مردم به خاطر اقتدار و عزت سرکوب شده خود در دوران سلطه استعمار غرب هزینه های زیادی برای به دست آوردن انقلاب اسلامی انجام دادند و پتنها راه قدردانی از مردم آن است که به خواسته هایشان دست یابند.
 
حجت الاسلام پارسانیا داوری درباره کارآمدی و یا عدم کارآمدی نظام را جدای از هویت و آرمان های آن عنوان کرد و ابراز داشت: مفاهیم دینی و بازگشت به سوی حیات معنوی در کشورهای اسلامی و جوامع بشری افزایش پیدا کرده است.
 
وی از پیش بینی جامعه شناسان از زوال فرهنگ دینی همزمان با پایان قرن بیستم خبرداد و گفت: دشمنان دین و باورهای آن به دنبال برچیدن آخرین لایه های حضور دین از سطح فرهنگ عمومی مردم جهان بودند و می دانستند که باورهای دینی و معنوی در سطوح نخبگان سیاسی، علمی، اقتصادی و ساختارهای مربوط به آنها زایل شده و از بین رفته و باورهای دینی را فقط در حوزه فرهنگ عمومی می دیدند.
 
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: صهیونیسم بین الملل در اندیشه زایل کردن لایه های پایانی فرهنگ دینی در جهان بود اما این انقلاب اسلامی بود که خیزش دینی و معنوی مجددی را در جوامع بشری به راه انداخت؛ این خیزش باعث تئوری هایی مبنی بر زوال سکولاریسم و حیات مجدد معنویت و دین از ناحیه جامعه شناسان شده است.
 
حجت الاسلام پارسانیا ابراز داشت: امروز در آغاز قرن 21 شاهدیم که سیاست سکولار قرن بیست فعالیت های خود را ذیل مفاهیم معنوی و دینی سازمان می دهد البته تردیدی نیست که خیزش فرهنگی و بیداری اسلامی و صف بندی و مواجهه جهانی مسائل جدیدی را برای جامعه اسلامی به وجود آورده است؛ این مسائل جدید راهکارهای نوینی را هم طلب می کند؛ کسی که به سوی قله ای حرکت می کند هر مقدار از مسیر را که طی می کند دستاوردهایی را دارد و با مسائل جدیدی هم مواجه می شود؛ مسائل امروز جوامع اسلامی با مسائل سه دهه پیش کاملاً متفاوت است؛ اما تحول مسائل و مشکلات باید در فرآیند خود ملاحظه شود./836/ت302/ج
ارسال نظرات