۲۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳
کد خبر: ۲۴۶۷۴۸
حجت‌الاسلام والمسلمین نظری منفرد تشریح کرد؛

رابطه میان علم و اخلاق از دیدگاه اسلام

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم به تشریح رابطه میان علم و اخلاق از دیدگاه اسلام پرداخت و گفت: معرفت و آگاهی از آثار فضائل اخلاقی، انسان را مصمم‌تر بر انجام فضائل و ترک رذائل اخلاقی می‌کند.
حجت الاسلام علي نظري منفرد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام والمسلمین علی نظری منفرد، استاد حوزه علمیه قم، امروز در درس اخلاق که در مدرسه علمیه گلپایگانی برگزار شد، به تبیین رابطه میان علم و اخلاق پرداخت و گفت: سقراط بر این عقیده است که به هر مقدار علم و آگاهی در جامعه افزایش یابد عمل به فضایل اخلاقی میان انسان‌ها افزایش می‌باید و به هر میزان جهل نا آگاهی در جامعه بیشتر شود گرایش مردم به رذایل اخلاقی گسترش خواهد یافت.

  

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: برخی از فلاسفه میان اخلاق و علم هیچ رابطه‌ای قائل نیستند و آن‌ها  بر این عقیده هستند که افرادی در جامعه مشاهده می‌شوند که علم به فضایل اخلاقی همانند راستگویی و امانت‌داری دارند ولی مرتکب رذایل اخلاقی همانند دروغ‌گویی و خیانت می‌شوند.

 

وی در ادامه سخنانش به تبیین نظریه اسلام در ارتباط میان اخلاق و علم پرداخت و گفت: در بسیاری از آیات قرآن کریم و روایات ائمه اطهار (ع) به ارتباط میان علم و اخلاق اشاره شده است

 

حجت‌الاسلام والمسلمین نظری منفرد اظهار داشت: در بسیاری از آیات قرآن کریم تعلیم و تزکیه کنار هم قرار داده شده و ارتباط مستقیم میان علم و اخلاق قائل شده است، اما در برخی از آیات دیگر آمده است که کافران با این که علم به حق داشته‌اند ولی آن را انکار کرده‌اند و مخالفت و مبارزه با حق پرداختند.

 

استاد حوزه علمیه قم بیان کرد: دین اسلام علم را علت تامه انجام فضائل و جهل و نا آگاهی را علت تامه ارتکاب رذایل نمی‌داند، اما اسلام میان علم و اخلاق ارتباط مستقیم قائل است.

 

وی ابراز کرد: علم و جهل مقدمه و زمینه را برای انجام فضایل ارتکاب رذائل در انسان ها ایجاد می‌کند اما اراده و تصمیم انسان علت تامه انجام فضایل و ترک رذائل اخلاقی است.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین نظری منفرد در پایان سخنانش اظهار داشت: معرفت و آگاهی از آثار و پیامدهای فضائل اخلاقی، انسان را مصمم‌تر و اراده انسان را قوی‌تر بر انجام فضائل و ترک رذائل اخلاقی می‌کند./998/پ202/ف

ارسال نظرات