تدریس متون کاربردی اولویت آموزشی حوزه باشد
حجتالاسلام رضا پارچهباف، عضو هیأت رییسه مؤسسه رویش، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا درباره بایدها و نبایدهای راه طلبگی گفت: از مهمترین بایدهای طلبگی ورود با اخلاص و با هدف کسب قرب الهی برای رفع نیازهای جامعه اسلامی است.
وی در ادامه با اشاره به قرآن کریم افزود: خداوند در کتاب خود تضمین داده است که اگر کسی برای خدا جهاد کند خداوند او را به راه خود هدایت میکند و طلبگی بدون تردید یکی از مهمترین مجاهدتهای الهی است.
این کارشناس اخلاق با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کرد: طلبه باید به رسیدن به قلههای تهذیب و اخلاق بیاندیشد و با اجرای احکام و اخلاق اسلامی خود را برای رهبری جامعه اسلامی آماده کند.
وی با انتقاد از برنامهها و نظام کنونی حوزههای علمیه ابراز داشت: اگر حوزه علمیه مشاوره تحصیلی، خانوادگی، مهارتی و اجتماعی را جدی نگیرد؛ طلبه بعد از تحصیلات ده ساله هنوز برای ورود به جامعه آماده نمی شود.
این مبلغ مذهبی افزود: حوزه علمیه با خلأ عدم برنامه ریزی رو به رو است و نبود یک برنامه بلند مدت در حوزه و عدم گزارش صحیح و دقیق از آینده طلاب هم عمر طلبهها را هدر میدهد و هم نیاز جامعه و حوزه برطرف نخواهد شد.
وی با اشاره به طولانی بودن دوره تحصیلی در حوزه علمیه تأکید کرد: تکرار برخی دروس، تدریس مطالب و دروس غیر کاربردی و طولانی بودن دوره تحصیل در حوزه علمیه به نیاز جامعه و خود حوزه کمتر توجه می کند.
حجتالاسلام پارچهباف معتقد است مدرک گراشدن، طولانی بودن تحصیل، احساس مفید نبودن و عدم شناخت وظیفه و مسؤولیت در جامعه از سوی طلبه آسیب هایی است که دنیای طلبگی را تهدید میکند./1329/ت302/س