قدیری ابیانه: فتنه 88 عامل شدت تحریمها/ انصاری: هنر دیپلماسی کار سختی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، مناظره سیاسی قدیری ابیانه، دیپلمات پیشین کشورمان و انصاری، سفیر سابق ایران در ترکمنستان با عنوان «سیاست خارجی و مذاکرات هستهای» عصر امروز نهم اسفند در دفتر فرهنگ اسلامی دانشکده هنر و معماری در دانشگاه آزاد مشهد برگزار شد.
در این مناظره قدیری ابیانه گفت: تاج زاه عنوان کرد چنانچه تقلبی صورت گرفته باشد یک میلیون است، نه آن مقداری که برخی عنوان کردند؛ حال اگر همان یک میلیون نیز تخلف میشد و به رأی موسوی اضافه میشد باز هم وی انتخاب نمیشد؛ پس چرا این فردی که هیچ اعتقادی به تقلب نداشت، عنوان کرد تقلب شده!
وی با تاکید بر این که اگر فتنه رخ نمیداد دشمن از سال 88 عقب نشینی میکرد، تصریح کرد: یقین بدانید که دشمنان دست از تحریم برنخواهند داشت و فقط هشت سال دفاع مقدس باعث شد در عرصههای مختلفی به خودکفایی برسیم.
در ادامه انصاری، سفیر سابق ایران در ترکمنستان با اشاره به این که مجموعه عوامل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی دست به دست هم میدهند تا قدرت یک کشور را فراهم کنند، گفت: در زمان جنگ موشکهای بسیاری داشتیم؛ اما کسی که بتواند از آنها استقاده کند، نبود.
ریشه های تحریم
قدیریابیانه در ادامه به بیان مشکلات اقتصادی کشور پرداخت و اظهار داشت: برای شناخت چگونگی رفع تحریمها باید ریشههای تحریم شناسایی شوند و یکی از ریشههای تحریم وضعیت اقتصادی کشور و اقتصاد متکی به نفت بوده که یکی از راحتترین راههای ایجاد تحریم برای ملت ایران را به وجود آورده است.
وی ادامه داد: فرهنگ استفاده از کالای خارجی سبب خود تحریمی کالای ایرانی شده است و تا زمانی که اقتصاد ما وابسته به نفت باشد دشمن دلیلی برای دست کشیدن از تحریم نمیبیند.
سفیر سابق ایران در مکزیک، ریشه دوم تحریم را فتنه 88 عنوان و خاطرنشان کرد: در دوران فتنه یکی از آقازادهها پول ملت را از کشور خارج کرد و به دنبال تشدید تحریم بود؛ همچنین فردی مانند مهاجرانی که زمانی وزیر فرهنگ بود پیشنهاد حمله نظامی به ایران داد؛ هرچند بعد حرف خود را پس گرفت.
غلامرضا انصاری نماینده سابق مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در ادامه این مناظره اظهار داشت: با توجه به شرایط کشور اساسیترین پرونده، پرونده هستهای است که سبب شده مذاکرات هستهای فراتر از مرزها برود.
قدرت نظامی مؤلفه قدرت نیست
وی با اشاره به این که نخبگان جامعه از بخشی از واقعیتها به دور هستند، عنوان کرد: تنها قدرت نظامی مؤلفه قدرت نیست، بلکه قدرت یک کشور را مجموعه عوامل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تشکیل میدهد.
نماینده سابق مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با بیان این که جنگ در برابر دشمن راحت بوده، اما هنر دیپلماسی کار سختی است، خاطرنشان کرد: امروز دولت «تدبیر و امید» یکی از زبدهترین تیمهای هستهای را دارد و تیم وزارت خارجه کار مذاکرات هستهای را به خوبی در دست گرفته است.
انصاری تأکید کرد: حدود 10 تا 11 سال پیش و در زمان روحانی، لاریجانی و جلیلی، نگاه به پرونده هستهای امنیتی بود، اما تیم مذاکرهکننده جدید با هنر خود پرونده هستهای را از حالت امنیتی خارج کرد.
نماینده سابق مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی، پرونده هستهای را دومین پرونده مهم جهانی خواند و متذکر شد: نگاه امنیتی که ما در مذاکرات داشتیم ما را دچار چالش میکرد، اما امروز در مذاکرات رودررو بحث ایرانهراسی در جهان کمرنگ شده است.
قدیریابیانه در واکنش به اظهارات انصاری این پرسش را مطرح کرد که آیا در جنگ هشت ساله، مذاکرات صدام را شکست داد و یا هنر رزمندگان اسلام که اگر رزمندگان در جبهههای جنگ صدام را شکست نداده بودند امکان نداشت صدام بحث قطعنامه 598 را مطرح کند.
سفیر سابق ایران در مکزیک با انتقاد از این که برخی میخواهند تحریمها را به دولت گذشته نسبت بدهند، یادآور شد: اگر وضعیت اقتصادی، کار و تلاش در مملکت همین باشد که هست روزبهروز تحریمها بیشتر میشود؛ حتی اگر ما بهترین دیپلماتها را داشته باشیم.
قدیریابیانه تشریح کرد: من نسبت به آقای احمدینژاد نقدهایی دارم، اما این جمله وی که بیان کرده بود: «آنقدر قطعنامه صادر کنند تا قطعنامهدانشان پاره شود» را میپذیریم.
کارشناس عالی امور استراتژیک با جمله روحانی که گفته بود: «چرخهای سانتریفیوژها بچرخد به شرط این که چرخهای کارخانجات نیز بچرخد»، بیان کرد: این جمله ضد دیپلماسی و به ضرر ماست و این حرف حرف خطرناکی از نظر دیپلماسی است که بعد از انتخابات اصلاح شد.
فتنه 88 عامل شدت تحریمها
وی، فتنه 88 را عامل شدت تحریمها خواند و توضیح داد: اگر ریشههای تحریم را نشناسیم، نمیتوانیم پیروز شویم؛ هرچند بنده معتقدم مذاکرات به نتیجه نمیرسد.
در ادامه انصاری 70 درصد جامعه را اصلاحطلب عنوان کرد که در این هنگام با واکنش قدیریابیانه مواجه شد که قدیری گفت: «اصولگرایان نیز طرفدار اصلاحات هستند اما آن اصلاحاتی که جامعه را به سمت اسلامیتر شدن ببرد».
انصاری با تأکید بر این که قطعنامههای سازمان ملل شوخی نیست، اضافه کرد: بحث هستهای با امنیت ملی گره خورده و ما باید با قدرت حرف خود را بزنیم و کوچکترین عقبگردی از برنامههای هستهای نداشته باشیم.
وی با تأکید بر این که آزادی قانونی و مشروع باید در جامعه پاس داشته شود که اگر اجازه نقد به افراد را ندهیم تضارب اندیشهها به وجود میآید، تصریح کرد: فتنه 88 دکانی برای افرادی شده که حرفی برای گفتن در این مملکت ندارند.
سفیر سابق ایران در استرالیا با بیان این که اصلاحطلبان از فتنه عبور کردهاند، گفت: شما اصولگرایان تا کی میخواهید به مسئله فتنه ادامه دهید؟ ما در عرصه سیاسی معتقدیم باید همچون رودخانه باشیم و مدام رو به جلو حرکت کنیم نه اینکه همانند مرداب در جایی بمانیم که نابود شویم.
انصاری با بیان این که در بین اصولگرایان نیز افراد منطقی هستند، خاطرنشان کرد: ما با افرادی مخالفیم که فضای کشور را در طول هشت سال گذشته رادیکالی کردند، در صورتی که باید بدانند چماق کشیدن همه جا کارایی ندارد./934/پ201/ج