استاد حوزه و دانشگاه:
طلاب برای ساماندهی فرهنگی از قم هجرت کنند
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به ضرورت هجرت طلاب از شهر قم برای ساماندهی فرهنگی و مذهبی دیگر شهرها گفت: متأسفانه امروزه برخی طلاب پس از گذراندن دوره تحصیلی و تهذیبی از قم هجرت نمی کنند، شهرهای گوناگون کشور از وجود روحانی خالی است؛ طلاب باید در این شهرها حضور پیدا کرده و پناه و خادم مردم باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام معاونیان استاد حوزه و دانشگاه امشب در مراسم بزرگداشت آیت الله امامی که در مسجد اعظم قم برگزار شد، با اشاره به روایتی از امام رضا(ع) در زمینه ولایت اهل بیت(ع) گفت: حضرت می فرمایند که امامت و ولایت جانشینی خداوند و رسول اکرم(ص) است.
وی با اشاره به جایگاه امام و مأموم نسبت به یکدیگر افزود: امام از پدر نسبت به شیعیان خود دلسوزتر است، همچنین ائمه طاهرین(ع) نسبت به دوستان خود حریص هستند؛ حرص امام در زمینه هدایت و به سعادت رساندن مردم است.
این مبلغ دینی با بیان این که ائمه طاهرین(ع) در دنیان حامی و دلسوز شیعیان خود و در آخرت شفیع آنان هستند، اظهار داشت: به اندازه ای ائمه طاهرین(ع) با شیعیان خود مأنوس بودند که امام رضا(ع) ملقب به انیس النفوس شدند.
وی ادامه داد: خیرخواهی در وجود مقدس حضرت زهرا(س) متجلی بود، ایشان در اواخر عمر شریف خود خدا را سوگند می دهند که گناهان امت رسول اکرم(ص) را بخشیده و آنان را از آتش جهنم نجات دهد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که در زمان غیبت علما به عنوان نواب عامه و جانشینان اهل بیت(ع) همانند آن بزرگواران با مردم ارتباط برقرار می کنند، ابراز داشت: امام زمان(عج) در نامه ای به شیخ ابوالحسن اصفهانی می فرمایند در دسترس مردم باش و محل نشستن خود را پشت در خانه قرار بده تا بتوانی به موقع مردم را یاری کنی؛ حاجات مردم را رفع کن که اگر چنین کردی ما پشتیبان تو هستیم.
وی با اشاره به سیستم وکالت در بین شیعیان عنوان کرد: از زمان امام کاظم(ع) تا زمان امام عسکری(ع) این مسأله طرح ریزی شد، از همین رو ائمه طاهرین(ع) در تمامی بلاد و شهر ها نائب و فقیهی قرار می دادند تا پناهگاه مردم باشند و حاجات آنان را بر طرف کنند؛ بنابراین مراجع شیعه نیز در زمان غیبت در بلاد گوناگون برای خود وکیل قرار می دادند.
حجت الاسلام معاونیان با بیان این که آیت الله امامی پناه اهل اصفهان بود، خاطرنشان کرد: این عالم از نماز صبح تا آخر شب در اختیار مردم بود و در زمینه رفع حوایج جامعه تلاش می کرد، آیت الله امامی می گفت ما وقت مردم هستیم.
وی با اشاره به ضرورت هجرت طلاب از شهر قم برای ساماندهی فرهنگی و مذهبی دیگر شهرها گفت: متأسفانه امروزه برخی طلاب پس از گذراندن دوره تحصیلی و تهذیبی از قم هجرت نمی کنند، شهرهای گوناگون کشور از وجود روحانی خالی است؛ طلاب باید در این شهرها حضور پیدا کرده و پناه و خادم مردم باشند./1323/پ202/ج
ارسال نظرات