۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۶
کد خبر: ۲۵۶۸۹۲
نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس:

قانون انتخابات شوراها باید اصلاح شود

خبرگزاری رسا ـ نماینده مجلس گفت: لزوم شفاف‌تر شدن دلایل رد صلاحیت‌ها، اصلاح قوانینی که تفاسیر چند‌گانه‌ای از وظایف و اختیارات شورا از آنها استنباط می‌شود، نظارت بیشتر بر تبلیغات نامزد‌های شوراهای اسلامی و حساسیت بیشتر در مورد توانمندی افرادی که می‌خواهند بر کرسی شوراها بنشینند، از جمله مواردی است که باید در اصلاح قوانین انتخابات شوراها مدنظر قرار گیرد.
نايب رييس کميسيون شوراهاي مجلس شوراي اسلامي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در دامغان، محمد جواد کولیوند، نماینده مردم کرج و نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در نشستی با برخی اعضای شوراهای اسلامی شهرستان دامغان و اصحاب رسانه و مطبوعات این شهرستان که با حضور نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: غنای فکری و علمی و توان مجلس در قانون‌گذاری و نظارت متعهدانه و متخصصانه وابسته به افرادی است که با انتخاب مردم بر کرسی‌های مجلس تکیه می‌زنند.

 

قانون انتخابات شوراهای اسلامی باید اصلاح شود

 

وی با اشاره به دستور کار این کمیسیون قرار‌گرفتن موضوع اصلاح قانون انتخابات شوراهای اسلامی، تصریح کرد: هم‌زمانی انتخابات ریاست جمهوری دوره آینده و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا از جمله چالش‌ها و مسائلی است که باید در مجلس نهم چاره‌اندیشی شود.

 

کولیوند اضافه کرد: اهمیت انتخابات ریاست جمهوری برای مردم و کشور در دوران پیش از کاندیداتوری، تأیید صلاحیت و اعلام نامزدها، تبلیغات انتخاباتی و حتی شمارش آرا و جلب توجه و نظر مردم به مسأله شوراها، سبب تضعیف و کم‌توجهی نسبت به این نهاد‌های مردمی و تأثیر‌گذار می‌شود.

 

نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی خاطر‌نشان کرد: از جمله نکاتی که باید در اصلاح قوانین انتخابات شوراها مدنظر قرار گیرد، می‌توان به لزوم شفاف‌تر شدن دلایل رد صلاحیت‌ها، اصلاح قوانینی که تفاسیر چند‌گانه‌ای از وظایف و اختیارات شورا از آنها استنباط می‌شود، نظارت بیشتر بر تبلیغات نامزد‌های شوراهای اسلامی و حساسیت بیشتر در مورد توانمندی افرادی که می‌خواهند بر کرسی شوراها بنشینند، اشاره کرد.

 

اعضای شورای شهر تهران در دور بعدی 10 نفر کاهش می‌یابد/ ارتقا جایگاه شوراها یک ضرورت است

 

نایب رییس کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به نهایی شدن لایحه دولت در راستای ارتقا جایگاه شوراها در سطح مدیریت واحد شهری، تصریح کرد: در صورت تصویب طرح کمیسیون شوراها تعداد اعضای شوراهای اسلامی در دور بعدی انتخابات این نهاد‌های مردمی با فرمولی علمی و منطقی‌تر از گذشته بر اساس میزان جمعیت تعیین و در بسیاری از شهر‌های کشور از جمله تهران کاهش می‌یابد.

 

کولیوند تأکید کرد: در صورت تصویب این طرح تعداد اعضای شورای اسلامی شهر تهران از 31 نفر حال حاضر در دوره آینده به 21 نفر کاهش یافته و تعداد اعضای شورای اسلامی شهر‌هایی با بالای دو میلیون نفر جمعیت مانند مشهد مقدس 13 نفر و دیگر شهر‌ها بر اساس جمعیت 11، 9، هفت و پنج نفر می‌شود.

 

عضو شورای حل اختلاف کشور دو یا چند دستگی اعضای شوراهای اسلامی برخی از شهر‌ها را مخالف اهداف و وظیفه ذاتی این نهاد‌ها، مخل خدمت رسانی به مردم و مشکلات جامعه عنوان کرد و افزود: اعضای شوراها باید قدرت و ظرفیت تعامل و انتقاد پذیری خود را افزایش داده و از نظرات همه طیف‌ها و سلایق در رفع کاستی‌ها بهره ببرند.

 

کولیوند، کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی را مأمن و گوش شنوای مسائل و چالش‌های پیش روی بیش از 107 هزار نفر از اعضای شوراهای اسلامی سراسر کشور برشمرد و از آمادگی اعضای این کمیسیون جهت حضور در نشست‌ شوراهای استانی و بحث و تبادل نظر در راستای اهداف متعالی این نهاد‌های منتخب مردم خبر داد.

 

گفتنی است، در این جلسه رؤسای شورای اسلامی استان سمنان و شهرستان دامغان و رییس و اعضای شورای اسلامی شهر دامغان نقطه نظرات خود را در باب مسائلی همچون لزوم توجه بیشتر به اختیارات اجرایی و نظارتی، بودجه، امکانات و اماکن استقرار شوراها به‌عنوان صف اول مدیریتی کشور در شهر‌ها و روستاها، تبیین نحوه تعامل شوراها و دستگاه‌های اجرایی، مشخص شدن جایگاه شوراهای فرادستی و پیاده شدن مدیریت اسلامی در شهر و روستاها بیان کردند./977/پ202/ب4

ارسال نظرات