هیچکس توان به جای آوردن حمد الهی را ندارد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام سعید معمار منتظرین، استاد و محقق حوزه علمیه اصفهان، صبح امروز در مسجد رضوی واقع در خیابان شریف واقفی، گفت: طبق آیه «فَسَبِّح بِحَمدِ رَبِّکَ وَاستَغفِرهُ»، پروردگار عالم به ما دستور داده که حمد او را بگوییم.
وی با اشاره به آیه سی و ششم از سوره جاثیة که می فرماید «فَلِلّهِ الحَمدُ رَبِّ السَّماواتِ وَ رَبِّ الاَرضِ رَبِّ العالَمین» بیان داشت: طبق این آیه، تسبیح خداوند همان تنزیه خداوند از هر شرک و از هر وصف و هر چه در عالم است همه مخصوص او و تحت تربیت اوست.
وی با بیان تفسیر ابتدای سوره حمد از دیدگاه شهید مطهری افزود: حمد از دیدگاه شهید مطهری یعنی ترکیبی از شکر و ثنای خداوند، یعنی هرگاه از کسی یا چیزی در عالم تعریف می کنیم در اصل داریم از خداوند تعریف می کنیم چرا که او پروردگار آسمان ها، زمین و آن چه بین آسمان ها و زمین است.
این استاد و محقق حوزه علمیه با اشاره به آیه سی و ششم از سوره جاثیة گفت: حُسن در خِلقَت انسان ها و حُسن در خُلقَت آن ها از آن خداوند است، چرا که هر گاه کسی یا چیزی را ستایش می کنیم، یک وجه آن مخصوص خداوند است.
حجت الاسلام معمار منتظرین با اشاره به آیه دهم سوره یونس،که می فرماید «دَعواهُم فیها سُبحانَکَ اللّهُمَّ وَ تَحیَّتُهُم فیها سَلامٌ وَءاخِرُ دَعواهُم اَنِ الحَمدُ لله رَبِّ العالَمین»، افزود: حمد خداوند جزئی از تنزیه خداوند است.
وی با اشاره به عظمت سوره حمد بیان داشت: طبق روایات معصومین سبعاً من المثانی آمده در آیه هشتاد و هفتم سوره حجر که می فرماید«وَ لَقَد ءاتَیناکَ سَبعَاً مِنَ المَثانِیَ وَالقُرءانِ العَظیم»، همان سوره حمد است که جدای از قرآن العظیم آمده و این نشانگر عظمت سوره حمد است که یک طرف آیه، سوره حمد است و طرف دیگر آن کل قرآن.
این کارشناس مسائل مذهبی افزود: گفتن استغفار بعد از تسبیحات اربعه در نماز به دلیل آن است که در آیه سوم سوره نصر خداوند بعد از این که از انسان می خواهد که خدا را به واسطه حمدش تنزیه کنیم، بلافاصله می خواهد از او طلب استغفار کنیم چرا که هیچ کس نمی تواند حمد او را بجا آورد.
حجت الاسلام معمار منتظرین در پایان با اشاره به آیات شصت و چهارم و شصت و پنجم از سوره غافر که می فرماید «اللهُ الَّذی جَعَلَ لَکُمُ الاَرضَ قَراراً وَالسَّماءَ بِناءً وَصَوَّرَکُم فَاَحسَنَ صُوَرَکُم وَ رَزَقَکُم مِنَ الطَّیِبات ذالِکُمُ اللهُ رَبَّکُم فَتَبارَکَ اللهُ رَبُّ العالَمین، هُوَ الحَیُّ لا اِلهَ اِلّا هُوَ فَادعُوهُ مُخلِصینَ لَهُ الدّینِ اَلحَمدُ للهِ رَبِّ العالَمین»، گفت: ما باید هر چیزی در عالم مشاهده می کنیم حمد خدا را بجا آوریم./939/پ202/ی