۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۶:۳۴
کد خبر: ۲۷۲۰۱۹
استاد حوزه و دانشگاه:

رزق الهی وسیله‌ای برای امتحان انسان است

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه و دانشگاه گفت: رزق کم و یا زیاد امتحانی است از جانب خداوند، رزق کم صبر انسان را می آزماید و رزق زیاد صفت انفاق را در انسان امتحان می کند.
حجت الاسلام عليرضا مستشاري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمانشاه، حجت الاسلام علی مستشاری استاد حوزه و دانشگاه و مشاور عالی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های کشور در ادامه جلسات سخنرانی خود ظهر امروز که در مسجد جامع استان کرمانشاه برگزار شد با اشاره به فرارسیدن لیالی قدر عنوان داشت: شب های قدر فرصت مناسبی برای خودشناسی و تقرب به خداوند متعال است، توفیق عبادت و بندگی در شب های قدر از سوی خداوند به بندگان مؤمن عطا می شود.


حجت الاسلام مستشاری در ادامه افزود: باید در چنین شب هایی به تأمل و تفکر بیشتری در زمینه دین پرداخت، شب قدر از آرام ترین شب های سال است و امید است که خداوند متعال مقدمات ظهور حضرت ولی عصر (عج) را فراهم گرداند.


وی با اشاره به قواعد و سنت های حاکم بر جهان اظهار داشت: خداوند از زمان خلقت بشر قاعده ها و سنت هایی برای دنیا و آخرت انسان ها وضع کرد که می توان به قاعده شفاعت، عاقبت به خیری افراد، خلود در بهشت و جهنم و ... اشاره کرد.


این مدرس دانشگاه شکر نعمت های خداوند را بسیار مورد تأکید قرار داد و یادآور شد: شکر نعمت سبب فزونی آن می شود، خداوند طبق گمان های بندگان نسبت به پروردگار زندگی آن ها را شکل می دهد پس باید همواره به خداوند و نعمت هایش حسن ظن داشت که این حسن ظن راز خوشبختی افراد است.


مشاور عالی نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه های کشور با اشاره به سنت استدراج ابراز کرد: در زندگی روزمره با افرادی روبه رو می شویم که در معاصی و فسق و فجور فراوان غرق شده اند اما در عین حال از نظر مالی و جسمانی در رفاه کامل به سر می برند این در حالی است که ما اشاره کردیم کفران نعمت موجب زوال نعمت می شود اما در قاعده شکر نعمت های خداوند، استدراج یک استثنا است.


وی با اشاره به آیاتی از سوره اعراف عنوان داشت: خداوند افرادی را که تکذیب کننده آیات قرآن هستند مورد امتحان قرار داده و به سزای اعمال خود می رساند، استدراج یکی از مصادیق سنت مهلت دادن است.


حجت الاسلام مستشاری به تشریح ریشه واژه استدراج پرداخت و گفت: طبق نظر علما و فقها استدراج یا از ریشه درج و یا درجه گرفته شده که هر دو به یک معنا است، درج یعنی گریبان گرفتن و این به آن معنا است که خداوند نعمت های فراوانی را به فرد ناشکر عطا می کند به طوری که غرور بر آن فرد مستولی شده و قدرت خدا را نادیده می گیرد، در این هنگام خداوند او را یا در این دنیا و یا در قیامت به سزای اعمالش می رساند.


این مدرس حوزه در ادامه بیان داشت: عذابی که خداوند در این دنیا برای آن ها مقدر کرده است سبب هدایت آن ها در مسیر الهی خواهد شد و به خود خواهند آمد که در منجلاب گناه، غرور و خودبینی گرفتار بوده اند و این امیدی برای رسیدن به سعادت در آن ها است اما افرادی که در این دنیا سزای اعمال ناشایست و کفران نعمات خود را نمی بینند، به عذابی دردناک در قیامت دچار خواهند شد.

این استاد حوزه ادامه داد: خداوند در سنت استدراج، به فرد ناشکر نعمت های بیشتری عطا می کند و به ظاهر از امکانات دنیوی درجه به درجه بیشتر بهره مند شده و صعود می کند اما درجه معنوی او در قیامت نزول می کند، این ها نشان از مکر خداوند دارد.


وی با اشاره به آیه قرآن کریم عنوان داشت: مکر خداوند بالاتر از مکر انسان ها قرار دارد و نباید از این لغت منفی برداشت کرد در واقع مکر خداوند قاعده ای برای اجرای عدالت الهی است.


حجت الاسلام مستشاری در ادامه خاطر نشان کرد: رزق کم و یا زیاد امتحانی است از جانب خداوند، رزق کم صبر انسان را می آزماید و رزق زیاد صفت انفاق را در انسان امتحان می کند، اگر کسی رزق فراوان در زندگی داشت و هیچ مشکلی وجود نداشت باید نگران اعمال خود باشد که مبادا سنت استدراج در مورد زندگی اش صدق کند.


این استاد حوزه در پایان گفت: در برخی از موارد نیز مؤمنانی هستند که مشکلات چندانی در زندگی ندارند و از تمکن مالی خوبی برخوردار هستند، شخصی نزد امام صادق(ع) رفت و پرسید با وجودی که از تمکن مالی برخوردار هستم و مشکل چندانی نیز در زندگی ندارم نگران این هستم که مبادا سنت استدراج شامل حالم باشد، امام صادق (ع) در پاسخ فرمود: اگر در نعمت هایت شکرگزار خداوند هستی پس بدان چنین شبهه ای بر مال و اموالت وارد نیست./857/پ202/ب4

ارسال نظرات