مهمترین هدف از اجرای امر به معروف ارتقای درجات معنوی و ایمانی جامعه است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در شهرکرد، حجت الاسلام سیدابوالحسن فاطمی، مدیر حوزه علمیه شهرکرد، ظهر امروز در نشست اخلاق کارکنان ناحیه مقاومت بسیج عشایری این استان، با اشاره به روزهای پایانی ماه مبارک رمضان، بر ضرورت بهره مندی از فرصت های باقیمانده این ماه تأکید کرد و گفت: بدبخت آن است که ماه رمضان تمام شود اما مورد بخشش خداوند متعال قرار نگیرد.
وی با بیان این که فرصت محدود است و مشخص نیست که عمر و زندگی، فرصت دوباره درک این ماه نورانی را به انسان بدهد، افزود: بیایید اگر تا به امروز مورد بخشش و غفران الهی قرار نگرفته ایم، خاضعانه توبه کنیم و در مسیر الهی قرار گیریم.
حجت الاسلام فاطمی با اشاره به این که ماه مبارک رمضان بهترین فرصت برای عبادت، مناجات، توبه و استغفار است، گفت: در شب زنده داری های ماه مبارک رمضان می توان با خواندن نماز شب، ادعیه سفارش شده و بجا آوردن نماز های قضا، بهترین استفاده را از زمان موجود برد.
وی با اشاره به آیه ای از قرآن کریم که خطاب به پیامبر اکرم(ص) میفرماید: «ای کسی که جامه به خود پیچیده ای، شب را بیدار باش»، خاطرنشان کرد: مؤمن از نگاه قرآن کریم کسی است که شب هایش تا سحر به عبادت مشغول است و این کار برایش لذت بخش است، در روایات آمده است که نماز شب، مؤمن را از خواب بیدار میکند و اگر شخص بیدار نشود، شیطان رجیم او را در روز بعد خسته قرار میدهد.
مدرس حوزه علمیه شهرکرد با تأکید بر فواید نماز شب در زندگی اجتماعی مردم اظهار داشت: تحمل این فعالیت مهم و سنگین احتیاج به همت عالی دارد چراکه در شب گام ها محکم تر است؛ به یقین کسی که در دل شب با خداوند مشغول ارتباط است، در روشنایی روز به گناه نمیافتد.
این کارشناس امور دینی با اشاره به خطبه ای از نهج البلاغه بیدار ماندن در دل شب را ویژگی متقین دانست و تصریح کرد: متقین از دیدگاه امیرمؤمنان(ع) کسانی هستند که شب ها تا به صبح بیدار میمانند و با به پا داشتن نماز قرآن تلاوت میکنند و دوای دردشان را از او میگیرند.
حجت الاسلام فاطمی در ادامه با تشریح اهمیت اجرای فریضه امر به معروف و نهی از منکر در جامعه، علم و آگاهی و ادب را از ملزومات فریضه امر به معروف و نهی از منکر عنوان کرد و افزود: عمل به این دو فریضه در رشد و تکامل جامعه اسلامی نقش مؤثر و غیرقابل انکاری داشته و یک وظیفه همگانی است.
امام جمعه موقت شهرکرد گفت: کسی که امر به معروف و نهی از منکر می کند باید هم خود عامل به آنچه می گوید باشد و هم نسبت به تکالیف دینی مطالعه کرده و علم و آگاهی خود را در این زمینه بالا ببرد.
این مقام مسؤول، رعایت ادب در انجام هر فریضه دینی را عامل عزت نفس و در نهایت رسیدن به قرب الهی دانست و تصریح کرد: در امر به معروف و نهی از منکر نیز رعایت ادب و حسن خلق در رسیدن به نتیجه مطلوب و مورد انتظار مهم بوده و مورد تأکید بزرگان دینی است.
وی با اشاره به عوامل مختلف در تربیت افراد جامعه و مجموعه های ادارای و سازمانی و با استناد به حدیثی از امام صادق(ع) در مورد مراتب ایمان، گفت: بیشتر مردم به درجه ای از ایمان رسیده اند اما شدت و ضعف دارد که همه را نباید در یک سطح از ایمان دید؛ هدف از امر به معروف و نهی از منکر ارتقای درجات معنوی و ایمان افراد جامعه است، بنابراین باید همه مردم و مسؤولان اهتمام ویژه ای در راستای تحقق این دو فریضه الهی داشته باشند./9457/پ202/ب4