خطرات علم قابلیت پیگیری در دانشگاهها را دارد
به گزارش خبرگزاری رسا،عباسعلی منصوری آرانی نماینده مردم کاشان، آران و بیدگل در مجلس نهم شورای اسلامی طی یادداشتی شفاهی کتاب «محض اطلاع» را بهعنوان آخرین کتابی که مطالعه کرده معرفی کرد و گفت که این اثر توسط حداد عادل گردآوری شده که حاشیهای هم برآن نوشته است.
وی این کتاب را اینگونه توصیف کرد:
کتاب «محض اطلاع» تماما خاطره نگاری و به قلم امیراسدالله علم است و وقایع دوره وی را بسیار روشن بیان میکند. از آنجا که این فرد همیشه در کنار محمدرضاشاه بوده، این خاطرات به نوعی مخاطب را با زندگی محمدرضا نیز آشنا میکند.
این کتاب در دو بخش تنظیم شده که نویسنده در بخش اول، به تحلیل محتوای جلد هفتم یادداشتهای امیر اسدالله علم (وقایع اول اردیبهشت 1346 تا بیست و یکم بهمن 1347) پرداخته و در بخش دوم، سه عنوان کتاب از خاطرات مبارزانِ انقلابی و رزمندگان را با عناوین «خاطرات عزت شاهی»، «پایی که جا ماند» و «من زندهام» را بررسی کرده است. مؤلف قصد دارد با کنار هم آوردن خاطرات دو نسل نامتجانس، توجه خواننده را به ماهیت تحولِ انقلابی در ایران، تفاوتهای ایرانِ قبل از انقلاب با ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی و بیگانگی مردم از دستگاه حاکم معطوف کند.
غلامعلی حدادعادل در این کتاب معتقد است یادداشتهای علم که بیش از 20 سال از انتشارش میگذرد، به نحو قابل قبول مورد توجه قرار نگرفته و قابلیت بررسیهای تاریخی و دانشگاهی بسیاری دارد که میتواند در رشتههای تاریخ و علوم سیاسی موضوع بررسی انواع پایاننامههای کارشناسی ارشد قرار بگیرد.
در این کتاب که از سوی انتشارات فراوا (انتشارات فرهنگ ایران و اسلام) منتشر شده، پس از پیشگفتار و مقدمه، طرح کلی محتویات یادداشتهای علم است و در سرفصلهایی مجزا با انتخاب بخشهایی کوتاه از کتاب، به ذکر خاطراتی از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ( 1968) که در آن نیکسون پیروز شده، پرداخته است.
همچنین جنگ شش روزه اعراب و اسراییل در این کتاب مورد واکاوی قرار گرفته است که مهمترین واقعه در جلد هفتم خاطرات علم بهحساب میآید.
نویسنده همچنین با استناد به بخشهایی از جلد هفتم یادداشتهای علم و ذکر گزیدهای از خاطرات وی، آلودگی اخلاقی شاه و شخص علم را ذکر کرده و با اشاره به ولخرجی و تجملزدگی آن دوران، جزییاتی از استبداد در حکومت شاه را از کلام امیراسدالله علم بیان کرده است./858/د102/ج
منبع: خانه ملت