۱۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۹
کد خبر: ۲۷۹۳۳۴
استاد حوزه و دانشگاه:

دولت برای تحریم کالاهای خارجی به تولید کنندگان داخلی تسهیلات بدهد

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام واعظ موسوی با بیان این که باید به تولیدکنندگان داخلی تسهیلات داده شود، گفت: اگر خریداران ببیند که کالاهای داخلی مدام تولید می‌شوند و کالای مشابه خارجی آن ها با قیمت ارزانتر در دسترس است، هیچ گاه به سمت کالاهای تولید داخل نخواهند رفت.
واعظ موسوي

حجت الاسلام سید مهدی واعظ موسوی، استاد حوزه و دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد،  با اشاره به اقتصاد مقاومتی  و تکیه بر تولید داخلی، اظهار کرد: اگر وابستگی به کالاهای خارجی و واردات طوری باشد که از طریق آن بیگانگان بر ما تسلط پیدا کنند، بر اساس آیات شریفه قرآن باید گفت، نفی سلطه بر مسلمین اصلا جایز نیست و حتی گاهی هتک حرمت است.


این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اگر واردات کالاهای خارجی به تولید داخلی لطمه بزند، این نوع از مبادله کالاها به مرز حرام می رسد و به همین جهت باید قدری توجه بیشتری به این موضوع داشت، در حقیقت هر عقل سلیمی می تواند درک کند که تولید داخلی بر واردات کالاهای خارجی اولویت داشته و تولید کنندگان داخلی باید در زمینه بالابردن سطح کیفیت اجناس خود تلاش کنند.

 

وی با بیان این که باید به تولید کنندگان داخلی تسهیلات داده شود، تصریح کرد: اگر خریداران ببینند که کالاهای داخلی مدام تولید می شوند و کالای مشابه خارجی آن ها با قیمت ارزان‌تر در دسترس است، هیچ گاه به سمت کالاهای تولید داخل نخواهند رفت.


این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه خاطرنشان کرد: اگر ما بر اساس سیاست سیاستمداران و قانون‌گذاران قوه مجریه و مجلس طوری سیاست‌گذاری کنیم که تولیدکنندگان داخلی جان بگیرند و به آن ها تسهیلات داده شود و کالاهایشان  را بخرند و  مشابه خارجی آن را از بین ببرند، در این صورت بازارهای ما  از کالاهای خارجی تخلیه می‌شود.

 

حجت الاسلام واعظ موسوی با اشاره به فرهنگ مصرف کالاهای داخلی گفت: مردم همواره می‌گویند که اگر قرار نیست کالای خارجی خریداری شود، پس چرا روزانه این حجم از آن ها به کشور وارد می شود؛ در حقیقت باید مسؤولان برای این وضعیت بحرانی راه حلی بیندیشند.


وی افزود: وقتی که مرزهای ما برای تولید کالاهای خارجی و اتومبیل های لوکسی که چند میلیارد از جیب مردم برای آن ها هزینه شده است، در امان نماندند، در این صورت فرهنگ مصرف کالاهای داخلی نمی‌تواند جایی را در میان مردم باز کند، از این رو من معتقدم مسؤولان مملکت  باید همانند گاندی در ابتدا از خودشان شروع کنند، گاندی کالاهای خارجی را مصرف نکرد و لباس ساده ای پوشید؛ در کشور ما هم اگر مسؤولان خودشان قدم به میدان بگذارند، بدون شک در این میدان پیروز خواهند بود.

 

موعظه استفاده نکردن از کالاهای خارجی بدون عمل فایده و نتیجه ای ندارد

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به استفاده نکردن از اتومبیل های لوکس و مجهز از سوی سران کشور، یادآور شد: اگر مسؤولان کشور ما ماشین‌های لوکس و کالاهای خارجی را به سازمان ها و وزارتخانه ندهند و جلوی ورود کالاهای خارجی گرفته شود، مردم در این زمینه موفق خواهند بود.


حجت الاسلام واعظ موسوی با بیان این که موعظه بدون عمل فایده ای ندارد، اظهار کرد: اگر تنها مردم را به استفاده نکردن از کالاهای خارجی موعظه کنیم و مردم ببینند که بازارهای ما خالی از اجناس داخلی است و حتی دولتی ها از کالاهای خارجی مصرف می‌کنند، این یک تعارض را در ذهن مردم شکل می دهد که در غالب موارد برای مردم قابل حل نیست.


وی در پایان با اشاره به نقش رسانه ها در زمینه پیشبرد اقتصاد مقاومتی و ترویج آن در سطح جامعه خاطرنشان کرد: گاهی مشاهده می‌شود تبلیغ کالاهای خارجی در رسانه ها شدیدتر است و این یکی از بحران هایی است که برای جامعه ما وجود دارد و باید مدیریت شود، همچنین در راستای فرهنگ‌سازی استفاده از کالاهای داخلی آن تا جایی که امکان دارد، باید تلاش کرد./864/ت302/ح

ارسال نظرات