اخبار کوتاه جشنواره امام رضا(16)
به گزارش خبرگزاری رسا در مشهد، حضرت آیت الله صافی گلپایگانی در دیدار با سید جواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا (ع) گفت: برنامه هایی که در جشنواره امام رضا(ع) اجرا می شود باید تبیین کننده کرامت های رضوی باشد آن هم در جلوه هایی زیبا و هنرمندانه که در جای مخاطب برانگیختگی ایجاد کند.
وی تاکید داشت: باید مدام مراقب بود تا کاری چنین بزرگ در معرض آسیب مسائل تاریخی و دیگر مسائل قرار نگیرد همه ظرفیت ها باید در خدمت جشنواره قرار گیرد تا حق مطلب ادا شود.
استاد دروس خارج حوزه علمیه قم به ظرافت های شعری و ادای دین شاعران مختلف به ساحت قدسی حضرت امام رضا (ع) اشاره کرد و گفت: باید در کنار نشر اشعار شاعران معاصر به شعر رضوی در کلام بزرگان و قدمای شعر هم توجه کرد و آن را به گوش مخاطب رساند .
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی اظهار کرد: صفا و صمیمیت باید در رفتار برگزار کنندگان و میهمانان جشنواره امام رضا(ع) متجلی شود تا مردم علاقمند به این ساحت نورانی در شعاع آثار آن قرار بگیرد.
وی نسبت به احتمال بروز مطالب وهن آلود هشدار داد و گفت: باید مراقب بود تا خدای نکرده مسائل وهن آلود و خطوط قرمز، به کار عظیم انجام شده با این همه دستاوردهای بزرگ، آسیب نرساند. چون جشنواره ای با این گستردگی جغرافیایی و فراوانی رویکردها، افتخاری برای ارادتمندان اهل بیت است و این افتخار باید برای تاریخ بماند.
حضرت آیت الله صافی گلپایگانی کرد: از همه ابعاد هنر به شکل شایسته و جریان ساز استفاده شود تا افراد سالم و صاحب هنر به این عرصه ورود و ادای دین کنند.
این مرجع تقلید خطاب به دست اندرکاران جشنواره امام رضا(ع)،گفت: هر قدمی که برمی دارید هر قلمی که می زنید هر حرفی را که می نویسید حتی اگر ظاهر کوچکی داشته باشد در این ساحت بزرگ و صاحب حرمت است پس باید مراقب اعمال بود تا آسیب نبیند باید ریزه خواری سفره حضرت را فرصت و سعادتی بزرگ دانست که بستر سازسعادت انسانی می شود.
وی درتوصیه اخلاقی همه را به حرم و آستان حضرت شمس الشموس حوالت داد که هرچه زیبایی است طفیل نگاه حضرت دوست است.
در این نشست صمیمی سید جواد جعفری مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا علیه السلام گزارشی از جشنواره ارائه کرد که با استقبال و اظهار خوشحالی این مرجع تقلید مواجه شد.
جعفری جشنواره را مبدا دهه کرامت دانست که امروزه هم در تقویم رسمی و هم تقویم ذهن و فکر مردم دارای جایگاه قابل احترامی است.
برنامه های طراحی شده جشنواره برای 31 استان ایران و 78 کشور جهان
وی به برنامه های طراحی شده برای 31 استان ایران و 78 کشور جهان اشاره کرد و اظهار امیدواری کرد جشنواره سیزدهم بتواند بیش از گذشته به ساحت قدس حضرت رضا علیه السلام ادای دین کند.
دبیر جشنواره بین المللی امام رضا(ع)، در لا به لای محبت های آیت الهه و در پاسخ به پرسش های ایشان به آمار تولیدات برخی جشنواره ها در مناطق مختلف اشاره کرد که گویای تلاش و تکاپوی گسترده برای ترویج فرهنگ رضوی است. موضوعی که خوشحالی و دعای آیت الله را در پی داشت.
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره سفرنامه و خاطره نویسی رضوی در ایلام
نماینده ولیفقیه و امامجمعه ایلام در آیین اختتامیه جشنواره سفرنامه و خاطره نویسی رضوی گفت: امروز ایران اسلامی به برکت ائمه اطهار(ع) پرچمدار استقلال آزادی و استکبارستیزی در جهان است.
حجت الاسلام والمسلمین محمد نقی لطفی، امامجمعه ایلام، در آیین اختتامیه جشنواره سفرنامه و خاطرهنویسی رضوی در ایلام، اظهار کرد: جشنواره بین المللی امام رضا(ع) هرساله در ایران و سایر کشورهای اسلامی برگزار میشود که برنامه بسیار ارزشمندی است.
وی افزود: این جشنواره فرصت بسیار خوبی برای بیان فضایل و مناقب امام رضا(ع) است و اینیک وظیفه دینی، اسلامی و انسانی همه ماست که برای الگو گیری از زندگانی حضرت امام رضا(ع) خود را آماده کنیم وزندگی امام رضا(ع) سراسر سرشار از فضایل، اخلاق، مناقب، تعلیم و تربیت است.
امامجمعه ایلام، یادآور شد: فلسفه برگزاری مراسمات برای ائمه اطهار(ع) این است که ما خودمان را از نظر رفتار، کردار و منش منطبق با سیره آن بزرگواران منطبق کنیم و چیزی که امامان معصوم(ع) از ما میخواهند تعلیم و تربیت و حرکت در مسیر قرآن و عترت است.
حجت الاسلام والمسلمین لطفی، تصریح کرد: رعایت و امامت معصومان(ع) برای این است که جامعه بهسوی اخلاق و نور هدایت شود و ظلمت، نادانی، جهالت و بیبندوباری از جامعه دور شود و یکی از ناهنجاریهای بسیار خطرناک در جامعه، نادانی، بیبصیرتی و جهالت است.
وی ابراز کرد: اگر یک جامعهای گرفتار جهالت شد، مانند جامعه زمان امام حسین(ع) میشود که یک جامعه منحط و جاهل اجتماع میکنند و عزیزترین انسان را به مسلخ میبرند و افتخار میکنند و جامعه وقتیکه آگاهی و بصیرت نداشت امام معصوم(ع) که رهبر هدایت جامعه است، را به مسلخ میبرند، اما یکی اهداف همه امامان معصوم(ع) تشکیل حکومت اسلامی بوده است و زمامداران زمان از بیبصیرتی، عدم آگاهی و جهالت مردم استفاده کردند و امامان معصوم(ع) را زندانی کردند.
امامجمعه ایلام، بابیان اینکه یکی از ابرارهایی که دشمنان همواره از آن استفاده میکند جهالت است، افزود: جامعه کنونی ایران اسلامی یک جامعه با بصیرت است و ملت عزیز ایران قریب به 50 سال زیر سلطه رژیم پهلوی بود و وقتی یک رهبر شجاع و یک مرجع عالیقدر، پرچم مبارزه را بلند کرد و مردم بیدار شده و تبعیت کردند و نظام شاهنشاهی را که محکمترین نظامها در منطقه و جزیره امن برای نظام سلطه بود، را سرنگون کردند.
حجت الاسلام والمسلمین لطفی، گفت: با پیروزی انقلاب اسلامی، یک نظام مبتنی بر علاقه و خواست مردم جایگزین شد و 36 سال است که از این پیروی انقلاب میگذرد و اینهمه توطئهها، تحریمها، تهدیدها و جنگ تحمیلی بر نظام اسلامی وارد کردند اما امروز نظام سلطه در برابر این مقاومت، اظهار عجز و ناتوانی کرد.
وی ابراز کرد: دشمنان باب مذاکره را باز کردند و اما مذاکرهای که آنها در تلاش هستند و میخواهند یک نفوذ فرهنگی و سیاسی و حتی امنیتی پیدا کنند، اما رهبر عزیز انقلاب در جمع مهمانان کنگره جهانی اهلبیت(ع) فرمودند که ما این راه را بستهایم.
امامجمعه ایلام، اظهار کرد: ایران تن به مذاکره نداد و دشمنان از راه ناچاری وارد مذاکره شدند و آنها درخواست کردند و واسطه فرستادند و باید گفت که مبانی و اصول فکری امام(ره) و انقلاب در مذاکره با آمریکا یک خیال است و سیاستها باهم نمیخوانند و هیچ سنخیتی بافرهنگ آمریکایی نداریم و فرهنگ آمریکا استثمار و سلطه گری است.
حجت الاسلام والمسلمین لطفی، بیان کرد: امروز نظام اسلامی بااقتدار مثالزدنی در برابر سلطه جهانی ایستاده است و هم قدرتمند است و هم تأثیرگذاری در معادلات سیاسی، فرهنگی و جهانی دارد و اگر امروز عراق یک امنیت نسبی دارد به پشتوانه نظام جمهوری اسلامی و از برکات اهلبیت(ع) است.
وی خاطرنشان کرد: نظام اسلامی امروز پرچمدار استقلال، آزادی و استکبارستیزی است و خداوند باریتعالی را به این نعمت بزرگ سپاس گذاریم.
آیین اختتامیه دهمین جشنواره نمایشنامه نویسی رضوی با حضور برگزیدگان
دهمین دوره جشنواره نمایشنامه نویسی رضوی از سری برنامه های سیزدهمین دوره جشنواره بین المللی فرهنگی و هنری امام رضا( ع ) به ایستگاه پایانی رسید.
آیت الله محمدی تاکندی، نماینده سابق ولی فقیه در قزوین با اذعان به قدرت معنویت و سیره اهل بیت( علیهم السلام )در ماندگاری پایه های دین، گفت: هیچ چیز به اندازه اشاعه فرهنگ اهل بیت ( علیهم السلام ) به ماندگاری انقلاب کمک نمی کند. همه مردم ما باید سیم های ارتباطشان با اهل بیت ( علیهم السلام )و به ویژه امام هشتم ( ع ) را محکم تر کنند.
مهدی احمدی، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قزوین هم در این مراسم، امام هشتم (ع) را امامی متعلق به همگان دانست و افزود: جشنواره امام رضا(ع) نمادی از معنا و مفهوم و شاکله ای از برنامه ها جهت اشاعه فرهنگ و سیره رضوی است.
وی پتانسیل شهر قزوین به موجب برخورداری از هنرمندانی فاخر و سرشناس را عامل اصلی میزبانی این شهر در بحث نمایشنامه نویسی رضوی برشمرد و ادامه داد: از اولین دوره ای که دیار امامزاده حسین بن علی بن موسی الرضا ( ع ) میزبان نمایشنامه های رضوی است ده سال می گذرد و هر سال آثار به سمت افزایش کیفیت پیش می روید تا جایی که در این دوره 100 هنرمند آثارشان را در قالب و معنای گسترده به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده اند.
احمدی گفت: از آنجایی که خلق آثار جاودان مستلزم اندیشه و پژوهش است می توان با بررسی امکان دوسالانه شدن این جشنواره در بحث نمایشنامه نویسی، فرصت تامل، اندیشه و در نتیجه خلق آثار بدیع را به نمایشنامه نویس ها داد.
احد چگینی، عضو شورای اسلامی شهر قزوین نیز با اشاره به عبور امام رضا ( ع ) از شهر دارالمومنین، قزوین، به اقامت تاریخی ایشان در مسجد سوخته چنار اشاره کرد و افزود: ما شهر قزوین را چهارمین حرم اهل بیت( علیهم السلام) می دانیم چرا که میزبانی فرزند امام رضا( ع ) را به عهده داریم و به آن می بالیم.
بیانیهای هیـأتداوران چهارمین جشنواره سفرنامه و خاطرهنویسی رضوی
متن این بیانیه به شرح زیر است:
زیستن در امتداد بودن است، آنجا که درگذر زمان با عبور لحظهها میتوان مشق زندگی نمود و خود را در انبوه رفتارها و گفتارها به تماشا نشست.
ذهن اما همواره درگیر و دار وقایع و رخدادهایی است که بعضاً سهل و سخت، تلخ و شیرین و سرخ و سفید حوادث را در متن خود به یادگارمی گذارد، در این میان خاطرات و گشتوگذار سفرها، همواره حاوی پیامدها و پیامهایی است که تبلور بخشی از زیستن و زندگی کردن است.
چهارمین دوره جشنواره سراسری خاطره و سفرنامه نویسی در حالی به ایستگاه خود رسیده است که در آن، احساسات، عواطف و دلمشغولیهای شرکتکنندگان آن در انبوهی از ترنم بوستان رضوی به بارش نشسته است، بارش باورهای بلیغی که خود در ادامه انوار رنگارنگ فرهنگ نبوی است، شکی نیست که این حرکت، گرانیگاه و مبنای اصلی جریان است که در امتداد فراگیر خود منجر به یک نهضت جهانشمول خواهد شد.
نهضتی که در آن فارغ از کیش و آیینهای متنوع، به ارزشهای متعالی انسانی و اخلاقی منجر خواهد شد، بهنحویکه در آن مرزها رنگ میبازند و اقلیمها در یک مرکزیت فراگیر گرد هم میآیند و جهان به شکل هیئتی از هستی آرمانی و انسانی درمیآید .
هیأتداوران چهارمین دوره جشنواره سراسر خاطره و سفرنامه نویسی، ضمن تقدیر و سپاس از مشارکت اقشار مختلف جامعه در ارسال آثار به دبیرخانه جشنواره، نکاتی چند را متذکر میشود.
با عنایت به اینکه طیف وسیعی از شرکتکنندگان با اصول درست و علمی سفرنامه و خاطرهنویسی آشنایی لازم را ندارند، پیشنهاد میگردد با استفاده از ابزارها و روشهای مؤثر، تعریفی روشن از چارچوبها و مؤلفههای خاطرهنویسی و سفرنامه نویسی در اختیار علاقهمندان به شرکت در این جشنواره قرار گیرد .
با عنایت به مشارکت گسترده گروه سنی زیر18 سال در این جشنواره، پیشنهاد میگردد نهادهای ذیربط، به ویژه وزارت آموزشوپرورش، ضمن هماهنگی با دبیرخانه جشنواره امام رضا(ع)، نسبت به آموزش شیوه خاطرهنویسی و سفرنامه نویسی اقدام لازم را مبذول دارند.
با عنایت به اینکه بعضی از استانها و مناطق کشور در این جشنواره مشارکت نداشتهاند یا میزان مشارکتشان کم بوده است، پیشنهاد میگردد ضمن بررسی دلایل عدم مشارکت مناطق موردنظر، اطلاعرسانی لازم صورت گیرد .
هیأتداوران، پس از بررسی دقیق آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره در بخشهای خاطرهنویسی و سفرنامه نویسی بین دو گروه سنی بزرگسال و زیر18 سال، نتایج داوری چهارمین جشنواره سفرنامه و خاطرهنویسی رضوی را به شرح ذیل اعلام میگردد.
گفتنی است، داوری چهارمین جشنواره خاطره و سفرنامه نویسی رضوی بر عهده ظاهر سارایی، دکتر علی حسن سهراب نژاد و محمدعلی قاسمی از اساتید و مدرسان دانشگاه و نویسندگان برجسته این استان بوده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، گفت: با توجه به استقبال بینظیر از برگزاری جشنواره سفرنامه و خاطره نویسی رضوی در ایلام، این استان بهعنوان یکقطب برگزاری جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) در کشور تبدیلشده است.
ارسال300 اثر در دو بخش خاطرهنویسی و سفرنامه نویسی
علیمحمد نیاکان، در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه ایلام، اظهار کرد: بنیاد بینالمللی فرهنگی و هنری امام رضا(ع) در 31 استان کشور برنامهها و فعالیتهای متنوعی را برگزار میکند.
وی، بابیان اینکه استان ایلام در سالهای اخیر بهعنوان یک قطب اجرای برنامههای رضوی در کشور شمرده میشود، افزود: جشنواره رضوی در ایلام در حدود 4 سال با موضوع خاطرهنویسی و سفرنامه نویسی رضوی در این استان برگزار میشود و تاکنون دو بار مجموعه مقالات استان ایلام بهعنوان ممتاز شناختهشده است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، یادآور شد: اتاق فکر و کمیته تخصصی عملی برای برگزاری این جشنواره در استان تشکیلشده که بعد از اعلام فراخوان 300 اثر در دو بخش خاطرهنویسی و سفرنامه نویسی به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
محمد نیاکان، اظهار کرد: بعد از داوری هیئتداوران از نفرات برگزیده این جشنواره در روز چهارشنبه 28 مرداد سال جاری در مراسم اختتامیه جشنواره سفرنامه و خاطره نویسی رضوی تجلیل شد و همچنین مجموعهای از آثار برگزیده در قالب یک کتاب چاپ و در دسترس علاقهمندان قرار میگیرد.
وی، با دعوت از نماینده ولیفقیه استان و امامجمعه ایلام برای حضور در این جشنواره، اظهار کرد: در کنار این جشنواره ملی، دو جشنواره استانی در حرم مطهر امامزاده سید حسن(ع) در مهران و حرم مطهر امامزاده سید محمد عابد در شهرستان ملکشاهی برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام، خاطرنشان کرد: همزمان از ظرفیت کانونهای فرهنگی و هنری برای جشن های مردمی دهه کرامت در استان استفاده میشود و در ایام دهه کرامت با تلاش همه همکاران و کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شاهد برنامهها و فعالیتهای مناسبی در راستای ترویج فرهنگ رضوی در این استان هستیم./934