۰۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۲
کد خبر: ۲۸۳۹۲۸

گام بلند «نیروهای انقلاب» برای وحدت

خبرگزاری رسا ـ این روزها گام‌های اصولگرایان برای حضور یکپارچه در عرصه انتخابات هر روز جدی‌تر از قبل می‌شود و همایش‌های گوناگونی در این‌باره بین گروه‌‌های مختلف در حال برگزاری است. همایش‌هایی که از یک سال پیش به رهبری حجت‌الاسلام تقوی رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در حال برگزاری است.
وحدت اصولگرايان
به گزارش سرویس پیشخوان خبرگزاری رسا، این روزها گام‌های اصولگرایان برای حضور یکپارچه در عرصه انتخابات هر روز جدی‌تر از قبل می‌شود و همایش‌های گوناگونی در این‌باره بین گروه‌‌های مختلف در حال برگزاری است. همایش‌هایی که از یک سال پیش به رهبری حجت‌الاسلام تقوی رئیس شورای سیاست‌گذاری ائمه جمعه در حال برگزاری است.
روندی که پس از پیروزی روحانی در انتخابات ریاست جمهوری آغاز شد و در حقیقت مسیری بود که بسیاری از اصولگرایان به دنبال آن بودند و به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به انتخابات مجلس شورای اسلامی و شدیدترشدن رقابت‌های انتخاباتی ضرورت آن هر روز بیش‌تر از قبل احساس می‌شود.
هسته اولیه این اتحاد بین جمعیت ایثارگران، مؤتلفه و جبهه پایداری در حال تشکیل است و به نظر می‌رسد که باید در آینده نزدیک شاهد پیوستن سایر دسته‌ها و گروه‌های اصولگرا به این اتحاد باشیم.
اتحادی که با وجود رقابت‌های سنگین در انتخابات غیر قابل اجتناب است. آخرین گام در این مسیر اجلاسی بود که با حضور طیف‌های مختلف اصولگرایان در روز یک‌شنبه برگزار شد و به نظر می‌رسد گامی جدی در مسیری باشد، از آنچه اصولگرایان برای پیروزی در عرصه انتخابات به دنبال آن بوده‌اند.
  
فقها گرد هم می‌آیند
در این همایش از آیات موحدی کرمانی دبیر جامعه روحانیت مبارز و یزدی رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم نیز دعوت شده بود که به دلیل سفر آیت‌الله موحدی کرمانی به مشهد مقدس، پیام تصویری وی در این همایش پخش شد.
 
آیت‌الله یزدی نیز که بنا به کسالت جسمی نتوانسته بود در این همایش حضور یابد، حجت‌الاسلام تقوی به نمایندگی از وی سخنرانی کرد. رویکرد همایش پنج‌شنبه، ‌وحدت اصولگرایان و فراگیر شدن چتر ائتلاف در این جریان حول محور ولایت‌فقیه و ارزش‌های اسلامی اعلام شده بود و سخنرانان نیز بر این موضوع تأکید کردند.
  
تأکید بر تبعیت از ولی فقیه زمان
در ادامه اجلاس وحدت اصولگرایان، میزگرد پرسش و پاسخ تخصصی دبیران این احزاب و جمعیت‌ها با حضور محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه، ‌حجت‌الاسلام آقاتهرانی دبیرکل جبهه پایداری و حسین فدایی دبیرکل جمعیت ایثارگران درباره روند وحدت اصولگرایی برگزار شد. همچنین در حاشیه این همایش، حدادعادل رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس با آیت‌الله مصباح یزدی پس از خروج از جلسه ملاقات خصوصی داشتند.
 
آیت‌الله محمدتقی مصباح یزدی رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) در اجلاس وحدت اصولگرایان، طی سخنانی به بیان تفاوت‌های انسان و حیوان و نقش عقل و غرایز در انسان پرداخت.
 
یکی از اعضای حاضر در این همایش با اشاره به سخنان آیت‌الله مصباح گفت: ایشان درباره هدف آفرینش و نقش انسان توضیح دادند و وجه تمایز انسان و حیوان را تشریح کردند. وی به نقل از آیت‌الله مصباح ادامه داد: ایشان تشریح کردند که به چه علتی انسان از حیوان متمایز بوده و از هدایت تشریعی استفاده می‌کند و اعمالش متکی به عقل بوده و صرفاً در بند غرایز خود نیست اما در عین حال برخی افعالش متکی به عقل نیست در حالی که عقل علی‌القاعده باید راه‌گشا باشد و هدف را به درستی به انسان نشان دهد.
 
این عضو حاضر در اجلاس وحدت اصولگرایان افزود: ایشان این سؤال را مطرح کردند که چه چیزی باعث می‌شود انسان منطبق بر عقل راه درست را از خطا تشخیص ندهد، سپس در پاسخ توضیح دادند که اولویت کشش‌ها و خواهش‌های نفسانی بر روی عقل پرده‌ای می‌اندازد و انسان مسیری که پیامبران مشخص کرده‌اند را نمی‌رود. وی تصریح کرد: آیت‌الله مصباح گفت‌که شهوات انسان شامل شهوات پست مادی و غریزی است که از جنگ‌های قبیله‌ای گرفته تا سلطنت‌طلبی و کسب قدرت و ثروت را شامل می‌شود و باعث شده انسان بر روی عقل و آگاهی‌های خود پرده بیندازد.
 
این عضو حاضر در اجلاس وحدت ادامه داد: آیت‌الله مصباح توضیح داد که هیچ دلیلی برای اختلاف بین انسان‌ها در شرایطی که عقل فصل‌الخطاب و اولویت باشد وجود ندارد و در عین حال این سؤال را مطرح کرد که چرا وقتی مواضع امام و رهبری به صراحت از سوی خودشان بیان می‌شود و افراد نیز عالم به درستی این سخنان هستند، اما عملاً کار دیگری می‌کنند لذا این به خاطر گرایش‌های نفسانی است که نمی‌گذارد براساس آنچه عقل دیکته می‌کند عمل کنیم.
 
وی با اشاره به بخش دیگری از سخنان آیت‌الله مصباح خاطر نشان کرد: آیت‌الله مصباح تأکید کردند که اگر انسان نفس خود را تربیت کند و خواهش‌های نفسانی را کنار بگذارد همه اختلافات کنار گذاشته می‌شود و اختلاف و تلقی‌های مختلف بین انسان‌ها به وجود نمی‌آید.
 
به گفته آیت‌الله مصباح یزدی «وقتی فرمایشات صریح مقام معظم رهبری و راه و رسم حضرت امام(ره) وجود دارد چرا افراد به طرق مختلف عمل کرده و می‌گویند ما قرائت‌های مختلفی از دین داریم بنابراین اساس این مسئله نفس انسان است که باعث می‌شود عده‌ای فکر کنند قرائت خودشان اولی بر قرائت ولی فقیه است.»
 
این عضو حاضر در اجلاس وحدت تصریح کرد: شأن و جایگاه فقهی و علمی آیت‌الله مصباح اجّل از این است که وارد جزئیات شوند از این رو ایشان سخنانی نصیحت‌گونه را متکی بر آیات قرآنی بیان کردند. وی افزود: آیت‌الله مصباح تعبیر بسیار زیبایی نیز از شأن نزول یک آیه و ارتباط آن با مردم طائف داشتند؛ ایشان توضیح داد که مردم طائف به پیامبر گفتند که ما حاضریم ایمان بیاوریم و حتی برای شما بجنگیم و نماز بخوانیم اما در نماز سجده نکنیم و به خاک نیفتیم، برخی از اطرافیان پیامبر گفتند که این پیشنهاد بسیار خوبی است و باید آن را بپذیریم اما در این زمان آیه‌ای نازل شد که به پیامبر فرمود که تو باید آنچه که ما امر کرده‌ایم را درخواست کنی و اگر حکم الهی انجام نشود ما تو را مجازات می‌کنیم که به خاطر مصلحتی عدول کرده‌ای.
 
این فرد حاضر در همایش تصریح کرد: بنابراین آیت‌الله مصباح نتیجه‌گیری کردند که اگر ما بر روی یکسری از مرزهای اعتقادی در مناسبات سیاسی تأکید می‌کنیم علتش این است که نمی‌خواهیم مشمول این آیه شویم چراکه وقتی خداوند حکمی را مقرر کرده ما نمی‌توانیم چشم‌پوشی کرده یا مصلحت سیاسی را در نظر بگیریم.
  
تلاش برای اختلاف‌افکنی بین اصولگرایان
با این همایش سؤال جدی که در ادامه مطرح می‌شود، این است که قدم بعدی اصولگرایان در اتحاد چه خواهد بود و چگونه می‌توان این مسیر را با موفقیت طی کرد و به نقطه مطلوب رسید؟
 
دراین میان آنچه که نشان می‌دهد چنین همایش‌هایی در مسیر موفقیت قدم برمی‌دارد، نگرانی‌ها‌یی که از این مسئله در جبهه مقابل ابراز می‌شود و مهم‌ترین آن ایجاد تفرقه بین اصولگرایان است که بارها به صورت علنی ابراز شده است.
 
در این میان بارها و بارها و در بزنگاه‌های تاریخی هرگاه جریان اصولگرا دست به برگزاری همایش زده یا کنار هم نشسته‌اند تا زمینه‌های تحقق وحدت را بررسی کنند، جماعت تجدیدنظرطلب نگران شده و تلاش داشته تا با انتشار مطالب متعدد در رسانه‌های زنجیره‌ای خود چنین اقدامی را غیر‌ممکن القا کند.
 
واقعیت این است که «‌تشدید اختلافات بین فراکسیون اصولگرایان و رهروان ولایت در مجلس نهم» یکی از ترفندهای جریان دوم خرداد برای به چالش کشیدن رقیب و نزدیک شدن به قدرت رسمی است؛ تلاش دارد آن را به گسلی غیرقابل ترمیم در جناح رقیب تبدیل کند و آن را به عنوان ابزاری برای جلوگیری از هر گونه وحدت مؤثر در جریان رقابت‌های انتخاباتی تبدیل کرده و نتایج خود را حاصل کند.
 
البته تاکتیک به تفرقه کشاندن اصولگرایان موضوع جدیدی نیست و به سال‌های قبل باز‌می‌گردد و همانطور که اشاره شد از همان آغاز روی کارآمدن دولت یازدهم هم فرصتی مناسب برای رسانه‌های جریان تجدیدنظرطلب فراهم شد تا با عملیاتی خاص تحولات مجلس اصولگرایی نهم را زیر ذره‌بین خود برده و با بازی‌های مختلف ضمن به تخاصم کشاندن روابط اصولگراهای این قوه «مجلس نهم را سرعت‌گیری در مسیر دولت یازدهم» القا کنند.
  
وحدتی ضروری برای پیروزی در انتخابات
گروه‌های اصولگرا باید به این نکته مهم توجه کنند که در مسیر وحدت به نتیجه نهایی که همان حفظ انقلاب و جلوگیری از به وجود آمدن مشکل برای نظام و انقلاب اسلام است، توجه کنند و از اختلافات غیرضروری به خصوص در مسیر وحدت خودداری کنند. وحدتی که برای پیروزی در انتخابات ضروری و غیرقابل اجتناب است./998/د102/س
منبع : روزنامه جوان

 

 

ارسال نظرات