۰۸ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۴
کد خبر: ۲۸۴۱۶۴
آیت الله مظاهری مطرح کرد؛

ضرورت پرهیز انسان از گفتار و رفتار بیهوده

خبرگزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان «صمت» را از اصولی دانست که انسان را به مقام عبودیت می رساند و گفت: جوانان عزیز باید آگاه باشند که بسیاری از حرف‌های رایج در جامعه، لغو و بیهوده است.
درس اخلاق حضرت آيت الله مظاهري در ماه مبارک در اصفهان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان حضرت آیت الله حسین مظاهری رییس حوزه علمیه اصفهان صبح امروز در بین نمازگزاران مسجد امیرالمؤمنین، با اشاره به اصولی که انسان را به مقام عبودیت می رساند، گفت: اولین اصل «صمت»، یعنی مراقبت از زبان و پرهیز از حرف بیهوده و لغو است.

 

 

وی با اشاره به آیه « وَ الَّذینَ هُمْ عَنِ اللَّغْوِ مُعْرِضُون» در سورۀ مؤمنون ابراز داشت: طبق این آیه شریفه، رستگار کسی است که از هرگونه لغو اعراض کند، بعضی حرف‌ها نه نتیجه دنیا دارد و نه آخرت و گفت و شنود بیهوده، دیدنی‌های بی‌ثمر و اعمال بیهوده، قساوت قلب می‌آورد و انسان قسی‌القلب از عبادت لذت نمی‌برد، لذا خواب را بر نماز مقدم می‌دارد.

 

 

حضرت آیت الله مظاهری تصریح کرد: طبق نقل مشهور، پیامبر اکرم(ص) کفن و دفن جوانی را خودشان انجام دادند، مادر آن جوان گفت، دیگر برای فرزندم گریه نمی‌کنم، زیرا به دستان پیامبرگرامی در قبر آرمیده است، سپس رو به ‌قبر فرزندش گفت، خوشا به حالت، مرگ برای تو آسان باشد و رفت.

 

 

وی ادامه داد: پیامبر اکرم(ص) روی قبر را پوشاندند و بعد به اطرافیان خود فرمودند «قبر چنان فشاری به او داد که استخوان‌های سینه‌اش درهم شکسته شد»، اطرافیان گفتند، یا رسول الله آدم خوبی بود، ایشان فرمودند «بله آدم خوبی بود، بهشتی هم هست؛ امّا زیاد حرف بیهوده می‌زد».

 

 

رییس حوزه علمیه اصفهان با بیان این که زبان آدمی باید گناه نداشته باشد و مهم‌تر این که صحبت‌های بیهوده و بدون نتیجه نیز بر آن جاری نگردد، گفت: جوانان عزیز باید آگاه باشند که بسیاری از حرف‌های رایج در جامعه، مالایغنی و بیهوده است.

 

 

استاد اخلاق حوزه علمیه اصفهان گفت: حرف های بیهوده علاوه بر‌ این که موجب فشار قبر می‌شود، دل پاک را آلوده می‌کند و مانع بزرگی برای حرکت انسان به‌‌ سوی خداوند متعال محسوب می‌شود و او را از حرکت باز می‌دارد.

 

 

وی در ادامه تأکید کرد: مؤمنین در جلسات باید به جای حرف زدن با یکدیگر، با خداوند متعال حرف بزنند، با پروردگار خویش ارتباط پیدا کنند و با او رفاقت و تماس داشته باشند و به جای حرف‌های بدون نتیجه، قرآن بخوانند، نماز بخوانند و مشغول دعا و ذکر و مناجات با حضرت ربّ‌‌العالمین باشند.

 

 

حضرت آیت الله مظاهری در پایان با نتیجه این اعمال اشاره کرد و گفت: این مراقبت موجب می‌شود پس از محافل وعظ نیز زبان آنان قفل داشته باشد و از گناهان زبانی نظیر دروغ و غیبت و تهمت و نیز صحبت‌های لغو و بیهوده اجتناب ورزند./939/پ202/ش

ارسال نظرات