زمزم معرفت(1)
شک و بیاعتمادی به خداوند مانع استجات دعا میشود
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه امروز شک در جامعه اسلامی بیداد میکند، گفت: شک آفتی است که دشمن برای فاصله گرفتن از دین به جان مردم انداخته و شکهای زیاد موجب شده دعاهای مردم به اجابت نرسد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام ظهیری در آستان حضرت فاطمه معصومه(س) با اشاره به اینکه امروز شک در میان مردم بیداد میکند، افزود: دشمن بهوسیله شک موجب ضعف و سستی ایمان مسلمانان شده است.
وی افزود: بسیاری از اعمال ما امروزه دچار شک است برای مثال فردی برای زیارات امام زمان(عج) به جمکران میرود ولی در وجود امام زمان و تأثیرگذاری ایشان در اداره عالم کائنات بیاعتماد است.
استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه متأسفانه امروز عدهای از جوانان در چارهجویی وقایعی که در سراسر عالم اتفاق میافتد میپرسند که اگر امام زمان(عج) این وقایع را میبیند چرا کاری نمیکند و چون در این زمینه معرفت لازم را ندارند فکر میکنند پس چون کاری انجام نمیشود امام زمان(عج) هم وجود ندارد، گفت: در این زمینه داستان مشهوری از حضرت علی(ع) در جنگ صفین وجود دارد.
حجتالاسلام ظهیری اظهار کرد: در جنگ صفین هنگامیکه حضرت علی(ع) میخواستند به جنگ بروند دو نفر به شدت باهم مشغول دعوا بودند که حضرت هر چه تلاش کردند نتوانستند این دو نفر را از هم جدا کنند.
وی ادامه داد: حضرت عصبانی شدند و مانند فردی که سگ خود را دور میکند به آن دو نفر گفتند که از ایشان دور شوند که این دو نفر در اثر دعا و اشاره حضرت تغییر ظاهر داده و به شکل سگ درآمدند و حضرت هم در مقابل زمانی که توبه این دو نفر را دیدند آنها را به حالت واقعی برگرداندند.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: یکی از یاران حضرت که این واقعه را دید به حضرت فرمود یا امیرالمؤمنین شما که چنین قدرتی دارید و حتی با اشاره شما یک نفر تغییر چهره میدهد چه نیازی به جنگ با معاویه دارید کافی است او را از همینجا نفرین کنید که حضرت در پاسخ فرمود هدایت اختیاری است نه اجباری.
حجتالاسلام ظهیری با تأکید بر اینکه حضرت به آن فرد فرمود هدایت انسانها زمانی اثرگذار است که از روی اختیار باشد و نه از روی اجباری، گفت: با هدایت اجباری میتوان تمام عالم را به اطاعت از خود مجبور کرد که این موضوع با باطن هدایت انسانها در تضاد مستقیم است.
وی با اشاره به اینکه امروزه هم در مورد امام زمان(عج) همینطور است و ایشان به خاطر هدایت اختیاری انسانها و آمادگی قلبی آنها انتظار میکشند، گفت: اینگونه موارد نباید موجب شک و بیاعتمادی ما به خداوند و ائمه(ع) شود.
استاد حوزه علمیه قم افزود: روزی شخصی از امام صادق(ع) پرسید که ای پسر رسول خدا(ص) چرا دعاهای ما اجابت نمیشود که حضرت در پاسخ به او فرمودند دستی نیست که به دعا بهسوی آسمان بلند شده و خالی و بدون اجابت بازگردانده شود و در اینجا مشکل از دعاهای مردم است نه لطف خداوند و چون دعاهای مردم مانند درخت آفتزده است به هیچ برآورده نمیشود بنابراین اگر آفتزدگی دعا از بین برود به اجابت نزدیک میشود.
حجتالاسلام ظهیری اظهار کرد: آفتزدگی دعا از نظر امام صادق(ع) شک و بیاعتمادی به خداوند است و اگر انسان در دعاهای خود این عامل را بردارد زمینه برآورده شدن دعاهای او فراهم میشود؛ مرحوم طبرسی هم در کتابهای اشارهکردهاند که اگر شک و بیاعتمادی به خداوند نبود تمامی دعاهای انسان مستجاب میشد./968/پ202/ف
ارسال نظرات