پژوهشگر حوزوی:
طلاب با استفاده از ابزارهای هنری به تبلیغ دین بپردازند
خبرگزاری رسا ـ حجتالاسلام صبوری با اشاره به اهمیت استفاده از ابزارهای هنری در تبلیغ معارف دین، گفت: افراد دلسوزی که دغدغه انتقال ارزشهای اسلامی و معنوی را به نسل نوجوان و جوان دارند، با استفاده از ابزارهای هنری رسالت سنگین خود را برای تبلیغ دین ایفا کنند.
حجت الاسلام حسین صبوری از پژوهشگران حوزه علمیه قم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به اهمیت قصه در بیان معارف اسلامی، گفت: قصه گویی یک تکنیک است که طلاب و مبلغان حوزه علمیه باید به خوبی آن را فراگرفته و از آن استفاده بهینه کنند چرا که با قصه گویی می توان بلندترین معارف اسلامی را با جاذبه برای مردم بیان کرد.
وی افزود: قصه یکی از ابزارها و قالب های هنری است که در قرآن هم به شکلی بسیار زیبا و کامل از آن استفاده شده است. البته قرآن کتاب قصه و حکایت نبوده، بلکه کتاب هدایت و انسان سازی است که در همان آغاز قرآن و در آیه اول و دوم سوره بقره به آن اشاره شده است.
حجت الاسلام صبوری اظهار داشت: به نظر می رسد قصه، برای القای پیام و تأثیر بر مخاطب، از برهان عقلی نیز تأثیرگذارتر است و شاید به همین دلیل باشد که خداوند متعال، تا این اندازه در قرآن از قصه به معنای عام آن استفاده کرده است و حتی گاه، استدلال های عقلی را نیز در قالب قصه و یا پس از قصه ای در همان زمینه بیان فرموده است.
این پژوهشگر حوزه علمیه قم، عنوان کرد: قصه گویی، نمایشی است که می تواند بدون وسیله و مقدمات در هر خانه ای به صورت شخصی و خانوادگی اجرا شود و پاسخگوی نیاز افراد در این زمینه باشد؛ قصه گویی در گذشته های دور، به عنوان یک شیوه ی آموزشی خوب توصیه شده است.
نویسنده و مؤلف چهل عنوان کتاب، تصریح کرد: خوب است که قصه، آغازی هیجانی و حادثه ای داشته باشد تا توجه شنونده و خواننده و در صورتی که قصه، مصور شده و به صورت فیلم یا سریال در آمده باشد بیننده را به خود جلب کرده و او را به دنبال خود تا پایان داستان بکشد.
وی خاطرنشان کرد: تأثیر فوق العاده قصه، بر روی مخاطب به خاطر این است که مخاطب با شنیدن قصه و با توجه به اصل هم ذات پنداری، خود را به جای قهرمان داستان پنداشته و با او احساس یگانگی و همدردی کرده و به همان نتایجی می رسد که قصه گو یا قصه نویس خواسته است و از آنجایی که خودش به این نتایج رسیده است دیگر با آن مخالفتی نکرده و با تمام وجود، آن را می پذیرد.
حجت الاسلام صبوری، عنوان کرد: افراد دلسوزی که دغدغه انتقال ارزش های اسلامی و معنوی به نسل نوجوان و جوان را دارند، باید با استفاده از ابزارهای هنری نقش خود را ایفا کنند و در راستای رسالت سنگین تبلیغ دین و تربیت که کار انبیاء و اوصیاء است، هنرمندانه تلاش کنند و باید با فیلم و سینما و تئاتر و سریال آشنا بوده و با تکنیک های قصه نویسی آگاه باشند.
وی تأکید کرد: فیلمسازان باید نصیحت علمای دینی و هنرمندان متعهد را قدر بدانند و از آن به عنوان غنیمت استفاده کنند نه اینکه بخواهند جلوی آن موضع بگیرند و با میل و علاقه و سلیقه شخصی کار خود را جلو ببرند./1325/ت302/ی
ارسال نظرات