۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۶
کد خبر: ۳۰۱۵۷۲
خسرو معتضد:

به هیچ حزب و گروهی تعلق ندارم/ در مواجهه با آمریکا باید محتاط بود

خبرگزاری رسا ـ محقق و پژوهشگر تاریخ گفت: برجام در شرایط خاصی قرار دارد اما باید دانست این برجام فعلا موقت است و نتیجه آن تا زمان انتخابات بعدی آمریکا مشخص می شود، بنابراین نباید زیاد خوشحال بود چون آمریکایی هر روز حرف خود را عوض می کنند.
سخنراني معتضد در پرديسان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، خسرو معتضد عصر سه شنبه در مراسمی که با عنوان خط نفوذ در تاریخ معاصر در مسجد خاتم الانبیاء پردیسان برگزار شد، پس از سخنرانی در این زمینه به سؤالات مردم نیز پاسخ داد که متن سؤالات به همراه پاسخ های وی تقدیم خوانندگان گرامی می شود.

 

به نظر شما مهم ترین محل نفوذ غرب در ایران از چه راهی صورت می گیرد؟

هر کشوری در هر زمانی به دنبال منافع خود است، آمریکا و غرب هم یکی از منافع خود را نفوذ در کشورهای دیگر می دانند که این نفوذ را یک مرتبه از راه اختلافات مذهبی و یک مرتبه از راه جذب از طریق ماهواره و سایر رسانه های مربوط به خود انجام می دهد.

 

یکی دیگر از منفذهای غرب محاصره اقتصادی است؛ اما ما نباید قهر کنیم بلکه مطالباتمان را از طریق مجامع قضایی جهانی پی گیری کنیم و بیشتر از آن به دنبال اقتصاد خودمان باشیم، چراکه ما در این کشور زمینه های فراوانی از قبیل معادن و انواع فلزات و شبه فلزات داریم و اگر سعی کنیم کمی روی پای خودمان بایستیم بی شک نیاز ما به کشورهای دیگر از بین خواهد رفت.

 

چرا افرادی که در کشورهای غربی تحصیل می کنند بیشتر گرایش به غرب پیدا می کنند؟

ما دو نوع تمدن داریم که یکی مضر و خطرناک و دیگری خوب است؛ تمدن نوع اول که خطرناک است و با نام تمدن «بولوار» شناخته می شود، تمدن و نوگرایی را در فساد و فحشا و منکرات و مستی می بیند که حتی یکبار در ایران امتحان شد و نتایج بسیار بدی را برجای گذاشت، بنابراین کسانی به غرب گرایش پیدا می کنند که از غرب فقط تمدن بولوار را دیده باشند.

 

و اما تمدن نوع دوم که اتفاقا خیلی خوب هم هست و ما باید آن را از غرب یاد بگیریم و تقویت کنیم تمدن«لابراتوار» است که تمدن نوین علمی است، همان تمدنی که باعث کشف علوم مختلف می شود؛ برق را اختراع می کند، سرطان را تا حد زیادی کنترل می کند.

 

ما هم برای عدم گرایش به فرهنگ غرب باید فرهنگ ناب خودمان را دنبال کنیم و اتکاء به نفس را در جوانان مان تقویت کنیم، چرا که فرهنگ ما فرهنگ امام حسین(ع) و عاشورا و اهل بیت(ع) است و مملکت ما هم با نام امام رضا(ع) شناخته می شود.

 

شما وضعیت برجام و پسابرجام را چگونه ارزیابی می کنید؟

همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، برجام در شرایط خاصی قرار دارد اما باید دانست این برجام فعلا موقت است و نتیجه آن تا زمان انتخابات بعدی آمریکا مشخص می شود، بنابراین نباید زیاد خوشحال بود چون آمریکایی هر روز حرف خود را عوض می کنند؛ یکبار حرف از گزینه نظامی می زنند و یکبار از تأسیسات ایران ایراد می گیرند.

 

به عقیده من ملت ایران باید در کمال احتیاط و بدبینی با آمریکا برخورد کند، چرا که هنوز این برجام پیروزی محسوب نمی شود و تا زمان نگذرد هیچ چیز مشخص نمی شود، چراکه شاید اصلا رییس جمهور بعدی آمریکا این برجام را قبول نداشته باشد.

 

گفته می شد شما در زمان رییس جمهوری قبلی با آقای مشایی ارتباط داشته و از وی دفاع می کرده اید، پاسخ شما چیست؟

بنده این مطلب را تکذیب می کنم چرا که من ایشان را فقط یکبار در جلسه ای چند سال پیش که به منظور غرامت گرفتن از غرب به خاطر غارت نفتمان و کشته شدن 170 نفر از افراد بی گناه در سال 1320،برگزار شده بود ملاقات کردم که در آن جلسه تاریخ دانان دیگری هم بودند، و دیگر ملاقاتی با وی نداشته ام.

 

این را هم باید بگویم بنده در هیچ زمانی متعلق به حزب و گروه خاصی نبوده ام و خود را متعلق به تمام ملت ایران می دانم و اگر جز این بود، برنامه بنده در تلویزیون به قول خود دوستان صدا و سیما بالای 40 میلیون بیننده نداشت.

 

قضیه جدا شدن بحرین از ایران را به طور خلاصه توضیح دهید؟

این اشتباه بزرگ شاه در آن زمان بود، چرا که بحرین به همراه سه جزیره دیگر نزدیک آن برای ایران بود، اما ایران حدود 200 سال با آن منطقه در ارتباط نبود که در حال جدا شدن از ایران بود و شاه در آن زمان برای حفظ آن سه جزیره به اروپا سفری کرد ولی فایده ای نداشت و در نهایت قرار شد، جدا شدن بحرین به رفراندوم گذاشته شود که این اتفاق هم نیفتاد؛ بلکه با چند تن از خوانین آن منطقه مشورت شد و آنها رأی به جدا شدن بحرین از ایران دادند.

 

در کل وجود بحرین برای ایران فایده  چندانی نداشت، اما نفت فلات قاره باید حفظ می شد ولی چون شاه ایران سوادی در این زمینه نداشت آن را از دست داد.

 

یک کتاب معتبر در مورد خاطرات خاندان پهلوی معرفی کنید؟

به نظر من بهترین و مستند ترین کتاب در این زمینه خاطرات«علم» است و چون خود نزدیک خاندان محمدرضاشاه بود و قایع را موبه مو نقل کرده که من در یک مصاحبه گفتم که اگر محمدرضا از وجود این کتاب با خبر می شد پای علم را قلم می کرد.

 

البته متأسفانه خیلی از کتاب های خوب دیگر در این زمینه خارج از کشور است اما منابع معتبری هم که در داخل داریم خوب و قابل استفاده است./1330/پ201/ج

ارسال نظرات