۲۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۰
کد خبر: ۳۰۳۳۵۵
استاد سطح عالی حوزه خراسان:

کار علمی، معرفتی و عملی لازمه تهذیب نفس است

خبرگزاری رسا ـ حجت الاسلام سید حسن ضیایی استاد حوزه علمیه گفت: ساخت قدرت درونی در انسان از لوازم و ضروریات است و در جامعه انسانی، اسلامی و ایمانی ساخت چنین قدرت درونی لازم تر و ضروری تر است زیرا قدرت شرط تکلیف است و برای انجام کار صحیح نیازمند نیروی لازم و توان لازم هستیم.
ضيايي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید حسن ضیایی، استاد سطح عالی حوزه خراسان در ادامه مباحثه تهذیب نفس یا مدیریت بر خویشتن از کتاب وسایل الشیعه جلد یازدهم که پیش از ظهر امروز در جمع طلاب مدرسه علمیه مرحوم آیت الله خویی برگزار شد، اظهار کرد: پرورش صحیح و آموزش خوب مهمترین عامل افزایش امنیت فردی، اجتماعی و کاری است.

 

وی با بیان این که ابتدا تهذیب نفس بعد تعلیم و تعلم و در آخر حکمت و معرفت بالغه است، گفت: با وجود جاهلیت اولی و جاهلیت اخری یا مدرنیته که بالفعل در انسان و جامعه می باشد تهذیب نفس یا مدیریت بر خویشتن ممکن نیست.

 

استاد حوزه علمیه تأکید کرد: اگر تهذیب نفس صورت گیرد دچار جمود فکری و عملی خواهید شد. جاهلیت یا آپارتاید به معنی پیوستگی و وابستگی به چیزی پیدا کردن بدون دلیل منطقی است. مثل داعش، گروه های سلفی و داعش و آل سعود و آل خلیفه و صهیونیزم جهانی. عصبیت و جاهلیت ضد حق و حقیقت است. نمی تواند حق را قبول کند. نیت خیر ندارد و عمل و مدیریت خیر ندارد. باید از او دوری کرد و از آن نباید غافل شد.

 

حجت الاسلام ضیایی به بیان خصایل افراد شرور در جامعه اسلامی پرداخت و اظهار کرد: شرور ترین مردم کسی است که مانع ورود مهمان خوب به مهمانی خوب، با صاحب خانه خوب شود.

 

وی در ادامه افزود: کسی که زیر دستش را بی دلیل کتک می زند نیز از شرورترین افراد در جامعه اسلامی است. اگر کسی مستحق کتک است از حاکم شرع باید اجازه گرفت. چه بسیار مردانی که همسرانشان را کتک می زنند در حالی که خودشان مستحق کتک خوردن هستند. این فرد ظالم است و خداوند ظالمین را دوست ندارد. «ان الله لایحب الظالمین»

 

استاد حوزه علمیه در ادامه بحث به خصلت دیگری از افراد شرور پرداخت و اضافه کرد: کسانی که ازدیاد طلب انحصار طلب هستند و فقط  به خود و موقعیت خود می اندیشند و همچنین کسانی که  هیچ امیدی وجود ندارد خیری از او به کسی برسد و در کنار آنان دیگران احساس امنیت نمی کنند.

 

وی تشریح کرد: بچه های بزرگان می توانند انسان های خوبی باشند به شرطی که انسان های شرور آن ها را مدیریت نکنند. مثل فرزند آیت الله آقا مصطفی خمینی که بر ضد آیت الله شهید بهشتی در مسجد گوهرشاد به نفع بنی صدر سخنرانی کرد و امام خمینی (ره) دستور زندانی کردن وی را صادر کردند. فرزند پسر دیگر امام خمینی (ره) افراد شرور اطرافش را گرفته اند و می خواهند رهبری موروثی شود تا رهبر انقلاب به کنار بروند.

 

حجت الاسلام ضیایی با بیان این هرکسی اندازه ی خودش بزرگ است تشریح کرد: قبل از این که افراد شرور فرزندانتان را مدیریت کنند خودتان فرزندانتان را خوب مدیریت خوب کنید تا از دستتان نروند. کسی که خود و مقام و شهرتش را می بیند و از فرزندانش فراموش می کنند فرزندانشان گرفتار افراد شرور می شوند. ممکن است گرفتار دشمن کنونی ما مثل گروه های سلفی و وهابی و صهیونیزم جهانی شود و به نفع آنان سخن بگوید.

 

اگر سیاست همراه دین باشد سیاست رحمانی می شود

وی به سیاست همرا با دیانت اشاره کرد و گفت: اگر سیاست همراه دین باشد سیاست رحمانی می شود و اگر سیاست همراه با دین نباشد سیاست شیطانی می شود. دشمن اسلام و انسانیت، صهیونیسم بین الملل است. همیشه باعث ایجاد مشکل شده است از زمان حضرت موسی (ع) تا حالا و تا قیامت صغری و حتی تا قیامت کبری حکومتشان پنهان و در سایه است. نیت شرارت دارند و مدیریت شرارت می کنند غیر ازین کاری بلد نیستند. انحصار طلبی واقعی با اسم های مختلف وارد می شوند تمام شرارت ها حتی در در ماکروسافت و گوگل بر می گردد به یهود نژاد پرست. گروه های سلفی، داعشی و در آینده سفیانی همه جاده صاف کن یهود نژاد پرست هستند.

 

استاد حوزه علمیه با اشاره به کسانی که فحاشی می کنند و دیگران را بدون دلیل لعن و نفرین می کند پرداخت و افزود: کسانی مستحق لعن هستند که ظالم هستند. در روایات شیعی آمده است: کسی که مستحق لعن نیست را اگر لعن کنید لعن به خودتان بر می گردد. افراد شرور مؤمنینی را لعن می کنند که مستحق لطف هستند و علاوه بر رحمانیت خدا، رحیمیت خدا نیز شامل حال آنان است. افراد شرور در جامعه کنونی به جای مرگ آمریکا و مرگ بر اسرائیل و اشرار جهانی؛ به جان مؤمنان افتاده و به آنان فحاشی و لعن می کنند، اینان جاهل هستند. وقتی احساس بر عقل غلبه کند هدف را گم می کنند و نیت و افکار و فرهنگ و رفتار تغییر می کند. 

 

وی به فرمایش حضرت علی(ع) در زمان وقوع فتنه اشاره و خاطرنشان کرد: مواظب باش کسی بر تو سوار نشود و تو را به نفع خودش ندوشند. در زمان فتنه برای دشمن نه حرف بزن و نه سکوت کن تا دشمن به نفع خودش استفاده کند./861/202/ب3

 

ارسال نظرات