شرکت در انتخابات سبب افزایش قدرت جمهوری اسلامی می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والسملمین علی نظریمنفرد، استاد حوزه علمیه در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه این هفته قم که در شبستان امام خمینی(ره) حرم مطهر حضرت معصومه(س) برگزار شد با بیان این که ما انسان ها بدون هدف آفریده نشده ایم، اظهار داشت: خدای متعال در سوره قیامت به این مطلب اشاره کرده است که بشر تصور می کند ما او را رها کرده ایم در حالی که این گونه نیست؛ هدف خلقت ما به کمال رسیدن است که متوقف بر تلاش و کوشش و عمل ما است.
وی افزود: مرگ و زندگی هم برای آزمایش انسان ها قرار داده شده است همچنانکه خداوند متعال در سوره نجم می فرماید: «وأَن لَیس للإنسان إلّا ما سعی» یعنی وجود انسان نیست مگر تلاش و کوشش او و این انسان هرقدر تلاش کند همان را در آخرت می بیند چه خوب و چه بد.
وی در تبیین اهمیت عمل ابراز داشت: فردی پیش رسول اکرم(ص) آمد و مسلمان شد و از حضرت خواست آیاتی از قرآن برای او بخواند که ایشان سوره زلزال را برای او تلاوت کردند تا جایی که به آیه پایانی این سوره رسید «فمن یعمل مثقال ذرة خیرا یره و من یعمل مثقال ذرة شرا یره» این فرد گفت من با همین آیات همه مطلب را فهمیدم و مرا بس است.
حجت الاسلام والمسلمین نظریمنفرد بیان این که انسان در گرو کارهایی است که انجام می دهد، عنوان داشت: مسؤول بودن هر شخصی در برابر اعمال خود یک اصل قرآنی است و اگر آدمی این را بداند دست از پا خطا نمی کند و با فکر و اندیشه، عملی را انجام می دهد که درغیر این صورت یک روز به پشیمانی و ندامت منجر می شود؛ همانطور که یکی از اسامی قیامت یوم الحسرة است یعنی آن روز ندای «ای کاش ها» بر زبان جاری است و قرآن هم می گوید انسان در آن روز فریاد می زند کاش برای این روز گامی را برداشته بودم و با پیامبر حرکت می کردم و فلان شخص را دوست نمی گرفتم؛ پس هر کس باید همین جا فکر کند که آن روز ای کاش نگوید.
وی عنوان کرد: از آیات و روایات فهمیده می شود که دنیا محل کار و تلاش است و در روایتی هم داریم امروز برای کار است و حساب و کتابی نیست و آن روز روز حساب است و عمل در کار نیست؛ حضرت علی(ع) می فرماید: خوشا به حال کسی که وظائف مقرره خودش را در دنیا انجام می دهد، قرآن هم نسبت به مردم دو تعبیر دارد؛ به برخی هلاکت را نسبت می دهد و به برخی هم خوش سعادتی و خوشحالی را نسبت می دهد که سخن امیرمؤمنان هم ناظر به همین آیه است.
استاد درس اخلاق حوزه علمیه در توضیح فرائض و وظایف انسان خاطرنشان کرد: این وظایف به چند دسته تقسیم می شود؛ یک سلسه از فرائض مربوط به مسائل عبادی شخصی است؛ نماز خواندن، روزه گرفتن که عبادی است و نیاز به قصد قربت دارد و یک سلسه هم مربوط به اعضا و جوارح ما است که در برابر آنها تکلیف داریم؛ گوش، چشم، زبان که باید حق آن ها را ادا کرد همچنانکه شخصی از پیامبر سؤال کرد آیا کسی با زبان هم به جهنم می رود که حضرت فرمود آیا جز این است که انسان ها را زبان آن ها آتشی کند.
وی با اشاره به پوشش به عنوان یکی از وظایف شخصی انسان و به ویژه زنان اظهار کرد: حجاب وظیفه ای الهی است و انکار آن رد قرآن است که آیات آن در سوره احزاب و نور آمده است.
حجت الاسلام والمسلمین نظریمنفرد افزود: یک سلسه وظائف دیگر فرائض مالی مثل خمس و زکات است که آیات آن در قرآن فراوان است؛ در کنار این واجبات صدقات مستحبه هم لازم است؛ اما مهم مسائل مالی واجب در شریعت است به عنوان نمونه کفارات و نذرهای مالی است که باید انجام شود.
وی با اشاره به قسم دیگر وظایف انسان تأکید کرد: قسم سوم فریضه حکومت است که همه ما در برابر حاکم وظیفه داریم؛ در عصر پیامبر مردم موظف به اطاعت از او بودند که تنها در اطاعت وظایف خدایی نبود بلکه در مطلق اطاعت معنا می شد و همین طور اطاعت اولوالأمر به نص قرآن واجب است که این افراد کسانی هستند که توسط پیامبر مشخص شده اند ودر عصر غیبت آن ها کسانی هستند که توسط امامان ما مشخص شده اند.
استاد درس اخلاق حوزه علمیه گفت: یکی از فرائض که توسط رهبر معظم انقلاب مشخص شده است حضور در پای صندوق های رأی است که تجلی جمهوری اسلامی است و شرف اسلام وکرامت مسلمانان را نشان می دهد که باید این کرامت را در جمعه آینده به همه نشان دهیم.
وی ادامه داد: دشمنان اسلام حمایت مردم را از نظام رصد می کنند؛ بنابراین بایستی همانطور که روز 22 بهمن که حضور مردم نسبت به سالهای گذشته بیشتر بود در این انتخابات هم حضور خود را نشان داده و آزادانه فرد اصلح را انتخاب کنند.
حجت الاسلام والمسلمین نظریمنفرد با بیان این که شرکت در انتخابات باعث قدرت جمهوری اسلامی می شود، خاطرنشان کرد: وقتی دشمنان این حضور را در سی و هفتمین سال پیروزی انقلاب ببینند و علاقه و وفاداری مردم نسبت به نظام را مشاهده کنند خواهند ترسید؛ بنابراین یکی از مصادیق فرائض الهی حمایت از نظامی است که بر اساس جمهوری اسلامی تشکیل شده است و مردم به آن رأی داده اند و بقای آن به حضور و خواست مردم است و خواهیم دید مردم به کوری چشم دشمنان دراین عرصه بزرگ حضور پیدا خواهند کرد و انتخاباتی خوب و حداکثری خواهیم داشت./1330/پ202/ج1