زیر سؤال بردن شورای نگهبان به نفع کشور نیست/ تصمیم گیری های شورایی در کشور همراه با معطلی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین مدنی بجستانی، نامزد انتخابات خبرگان رهبری عصر امروز 5 اسفند در دانشگاه آزاد مشهد ضمن عرض تسلیت به مناسبت ایام فاطمیه، گفت: مجلس خبرگان در واقع به نحوی نمایندگی فقهی از جامعه دارند و به همین دلیل مهم است که سه نگاه متفاوت فقهی به صورت جدی بررسی شود.
وی با بیان این که همه مباحث چالشی جامعه ما در چارچوب در همین سه دیدگاه فقهی قابل بررسی است، افزود: در نگاه اول فقه سنتی قابل قبول است و به منابع وفادار ولی در تصمیم گیری های فقهی عنصرهایی مانند زمان، مکان، رشد اندیشه های بشری و تحولات اجتماعی جدی گرفته نمی شود.
نامزد مجلس خبرگان رهبری افزود: در نگاه دوم در تبیین مسائل فقهی یک سری مبانی را به عنوان اندیشه پذیرفته و به سراغ دیگر احکام فقهی می رود و پایبند مسائل سنتی نیست و در عین حال با یک سری از اندیشه ها نمی سازد و آنها را تغییر هم نمی دهد.
حجت الاسلام والمسلمین مدنی اظهار کرد: در دیدگاه سوم، فقه سنتی را به عنوان شیوه استدلال قبول دارد و به منابع هم وفادار است و به صورت عمیق هم معتقد است که تحولات اجتماعی، زمان و مکان در این فقه و دیدگاه اثرگذار است.
این نامزد مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: آزادی های فردی و اجتماعی انسان، عدالت و قسط به عنوان یک سری مبانی تأثیرگذار در این دیدگاه سوم مطرح می شود.
وی درادامه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به انتخابات پیش رو گفت: اگر این مملکت بخواهد راه به جایی ببرد ما چاره ای جز صندوق رأی نداریم چرا که جامعه در حال حاضر به عقلانیت نزدیک تر می شود که حرف خودمان را درپای صندوق رأی بزنیم نه این که در کف خیابان و یا با فحاشی و سرو صدا گفته شود.
حجت الاسلام والمسلمین مدنی اظهار کرد: امروز افراط و تفریط، ساده اندیشی، تندی های خیابانی، قطعنامه ها را کاغذ پاره خواندن برای جامعه ما مصیبت ایجاد کرده است آن چیزی که در نهایت باید تکلیف همه این سر و صداها را معلوم کن صندوق رأی است.
وی در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا وظیفه مجلس خبرگان تعیین رهبری و اعمال نظر بر رهبری است، تصریح کرد: وظیفه خبرگان تعیین رهبری و نظارت بر شرایط استمرار رهبری است.
این نامزد مجلس خبرگان رهبری با بیان این که متأسفانه کلمه نظارت بر رهبری به درستی معنا نشده است و از طرفی نظارت بر رهبری در قانون اساسی وجود ندارد، اظهار کرد: با توجه به این که شرایط رهبری ممکن است بر اثر بیماری و یا کهولت سن از دست برود در واقع وظیفه خبرگان نظارت بر استمرار صفات رهبری است که زایل نشده باشد.
وی ضمن رد این سخنان که نظارت بر رهبری به این معنا نیست که هر تصمیمی که رهبری می خواهد بگیرد خبرگان هم می توانند دخالت کنند، اظهار کرد: رهبری در تصمیم گیری هایشان آزاد هستند و خبرگان فقط بر شرایط استمرار رهبری ناظر هستند.
این نامزد مجلس خبرگان رهبری در ادامه با بیان این که با توجه به این که تصمیم گیری های شورایی در کشور امتحان خود را پس داده است و مردود شده است، بیان داشت: در این تصمیم گیری نمی توان به نتیجه مطلوب رسید و کارها و امور کشوری معطل می ماند و این در رده رهبری هم قبل اجرا نیست.
حجت الاسلام والمسلمین مدنی در ادامه با اشاره به توهین هایی که اخیرا درباره شورای نگهبان انجام شده است، بیان داشـت: توهین مشکل ما را حل نمی کند و نباید مشروعیت شورای نگهبان را زیر سؤال برد چرا که به نفع کشور نیست./934/202/ب1