حوزه علمیه در پذیرش طلاب جدید نگاه فراملی داشته باشد
![گردهمايي طلاب جديد الورود حوزه علميه استان قم](/Original/1394/01/27/IMAGE635648216804958317.jpg)
![طلاب جديد](/Original/1394/01/27/IMAGE635648216806068380.jpg)
![حجتالاسلام سيد حميد جزايري](/Original/1394/08/12/IMAGE635822632794879122.jpg)
حجتالاسلام سید حمید جزایری، مدیر دفتر تدوین متون درسی حوزههای علمیه در گفتو گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه حوزههای علمیه از اساسیترین و اصلیترین مراکز تولید علم دینی هستند، گفت: دفاع فرهنگی و علمی از دین و آموزههای اهلبیت(ع) به عنوان یک مسؤولیت سنگین بر عهده حوزههای علمیه است.
وی افزود: این مسؤولیت مهم طبیعتا با توجه به گسترش مخاطبان حوزهها و حضور حوزه در سطح بینالمللی نیاز به تربیت نیروهای بزرگ و کارآمد دارد و در این راستا باید یک جهش کمی و کیفی در پذیرش طلاب جدید صورت بگیرد.
مدیر دفتر تدوین متون درسی حوزههای علمیه با بیان اینکه حوزه باید نیروهایی کارآمد، با استعداد و خلاق را جهت تحصیل شناسایی کند، اظهار داشت: حوزه باید جذب حداکثری را با تأکید بر حفظ اصول و قواعد کیفی داشته باشد.
حجتالاسلام جزایری ادامه داد: امیدواریم با جذب طلاب خوب و کارآمد در آینده بخشی از نیازهای جهان اسلام و مسأله مبلغان دینی فراهم شود، در غیر این صورت آن محدودیتی که برای مطالعات دینی پیش خواهد آمد بسیار چشمگیر است.
وی خاطرنشان کرد: در پذیرش طلاب جدید توجه به مسائل کیفی ضروری است و نگاه و افق دید حوزههای علمیه در گام اول باید افقی فراملی و تربیت حداقل یک میلیون روحانی کارآمد شیعی باشد.
مدیر دفتر تدوین متون درسی حوزههای علمیه با بیان اینکه مهمترین مهارت و مهمترین مطلبی که طلبه باید به آن توجه کند به روز بودن است، بیان داشت: قرآن میفرماید « وَمَا أَرْسَلْنَا مِن رَّسُولٍ إِلاَّ بِلِسَانِ قَوْمِهِ...»، طلبه باید زبان قوم را بفهمد که امروز این زبان در سطح بینالمللی است نه ملی و نیاز است طلبه با آن آشنا باشد و اقتضائات روز را بداند.
وی تصریح کرد: طلبه برای اینکه بتواند افق آینده را پیشبینی کند و در این مسیر به موفقیت و تعالی برسد، باید همچون امام راحل، شهید مطهری، شهید بهشتی و رهبر معظم انقلاب اسلامی، فراتر از عصر خود حرکت کند.
حجتالاسلام جزایری گفت: ایدهآل و مطلوب این است که طلاب تا حد توان ویژگی به روز بودن و فراتر از زمان حرکتکردن را در خود تقویت کنند و به لوازم آن ملتزم باشند.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت میثاق طلبگی، خاطرنشان کرد: اگر انسان واقعیت، رسالت و قداست طلبگی را بداند که همان سربازی مکتب اهلبیت(ع) و امام عصر(عج) است، آن را با هیچ عنوان دیگری قابل مقایسه نمیداند.
مدیر دفتر تدوین متون درسی حوزههای علمیه افزود: ماحصل و چکیده میثاق طلبگی این است که انسان خود را و تمام وجود و استعداداتش را به عنوان یک سرباز کوچک در خدمت دین و مکتب اهلبیت(ع) قرار بدهد که این بزرگترین و ماندگارترین افتخار و اتصال به مسیر ابدیت خواهد بود که اساسا با هیچ ویژگیای قابل مقایسه نیست./907/ت302/س