راهکارهای افزایش صبر در برابر مشکلات زندگی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام والمسلمین حبیب الله فرحزاد، کارشناس مسائل دینی ظهر امروز در برنامه سمت خدا، راهکارهای افزایش صبر در برابر مشکلات و سختیهای زندگی پرداخت و گفت: زندگی ائمه اطهار(ع) همواره با مشکلات مادی، بیماری جسمی و فشارهایی از سوی دشمنان آنها همراه بوده است و آنها در برابر این مسائل صبر پیشه کردهاند تا اینکه شیعیان با الگوگیری از آنها، آستانه تحمل خویش را افزایش دهند.
وی «تصبر» را یکی از راهکارهای افزایش صبر در برابر مشکلات دانست و گفت: معنای «تصبر» این است که فرد نفس خویش را وادار به تحمل و وانمود به صبر کند و با اهل صبر نشست و برخاست داشته باشد، این مسأله سبب میشود که میزان تحمل و مقاومت در برابر سختیها افزایش یابد.
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد بیان کرد: برخی از مشکلات همچون بیماری جسمی و روحی قابل برطرف شدن و درمان است، بنابراین در این مشکلات جای صبر و تحمل نیست، بلکه انسان برای برطرف شدن این سختیها باید تلاش کند.
این کارشناس مسائل دینی ابراز کرد: برخی از مشکلات لا ینحل و بر اساس تقدیر انسان بوده است و افراد در به وجود آمدن این مشکلات دخالت نداشتهاند، بنابراین مناسب است که انسانها در برابر این سختیها صبر و پیشه کند.
وی در ادامه سخنانش به ضرورت دوری از جزع و فزع در مشکلات پرداخت و گفت: جزع و فزع در مشکلات سبب حل شدن آن نمیشود و اجری که فرد با صبر کردن در برابر مشکلات به دست میآورد از بین میرود، همچنین گاهی جزع و فزع سبب کفران نعمت میشود که غضب خداوند را همراه دارد.
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد عنوان داشت: در روایتی از امیرمؤمنان(ع) آمده است که خداوند به داوود وحی کرد: تو اراده میکنی و من هم اراده میکنم و جز آنچه من اراده میکنم واقع نمیشود، بنابراین اگر در برابر آنچه که من میخواهم تسلیم شوی، من خواستههای را به تو عطا میکنم؛ و اگر تسلیم آنچه من میخواهم نشوی، تو را در آنچه که میخواهی به زحمت میاندازم، چیزی جز آنچه که من میخواهم واقع نمیشود.
این کارشناس مسائل دینی به اهمیت الگوگیری از صبر ائمه اطهار(ع) اشاره کرد و گفت: حضرت زینب(س) بیشترین مصائب را در زندگی خویش تحمل کرد، اما این آگاهی را به دست آورده بود که خواست خداوند بر این مسأله تعلق گرفته است، بنابراین بدون کوچکترین شکایت و جزع و فزع در برابر سختیها ایستادگی کرد.
حجت الاسلام والمسلمین فرحزاد با اشاره به حدیثی از امام هادی(ع) درباره تحمل برابر سختیها، گفت: یکی از یاران امام هادی (ع) مشکل اقتصادی پیدا کرد، نزد امام علی النقی(ع) برای گلایه و شکایت رفت، حضرت به ایشان فرمودند که کدام از نعمتهای شکر را بجای آوردی؟ خداوند ایمان و نعمت ولایت اهلبیت(ع) را به شیعیان اعطا کرد و آتش جهنم را برای آنها حرام دانسته است، خداوند بدن سالم برای بندگی خویش و نعمت عزت نفس به مؤمنان داده است./998/202/ب2