توصیه حجتالاسلام مرادی درباره یادگرفتن مهارت شوخی کردن
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام شهاب مرادی کارشناس رسانه ملی عصر امروز در برنامه آیینهخانه که از شبکه دو سیما پخش شد، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین آسیبهایی که به بچهها میرسد، آسیب هویتی است؛ گاهی اوقات یک سری مهارت است که آموزش نمیدهیم؛ چند درصد از مردم ما شوخی بلد هستند؟ در اغلب شوخیها یک نوع توهینی وجود دارد و در بسیاری از محافل شوخی همراه با تکریم وجود ندارد.
وی درباره یادگرفتن مهارت شوخیکردن اظهار داشت: مهارت شوخیکردن را باید آموزش داد و بسیار در حال سطحیشدن هستیم؛ این در حالی است که در صفحات اجتماعی، پرجمعیتترین صفحات، صفحاتی است که سخنان زرد میزنند و چند روز است که جوکهای بیمزه مطرح میشود؛ این حرفها در رفتار با دیگران تأثیرگذار است و حرفهایی که به شخصیت فرد ضرر میزند را نباید مطرح کرد.
کارشناس رسانه ملی افزود: چنین حرفهایی برگرفته از هویتهای جنسیتی است که به این صورت خود را بروز میدهد؛ مردانی که حرف از گرفتن چهار زن میزنند، یا در کودکی تحقیر شده یا اینکه در خانه از طرف خانم به عنوان یک مرد ستایش نمیشوند و میخواهند به این صورت خود را نشان دهند.
حجتالاسلام مرادی درباره رفتار با افراد چپ دست تصریح کرد: برخی از افراد چپ دست هستند و هر چند که خوردن با دست راست مستحب بوده و با دست چپ مکروه است، اما آنها را مجبور به استفاده از این دست کنیم که با دست راست بخورند و بنویسند، این ظلم مسلم و تحقیر است.
وی گفت: مسخرهکردن فرد در هنگام صحبتکردن در جمع، سبب میشود که فرد با ترس حرف بزند؛ فرزندانی را که در بچگی تحقیر شده اند را باید تکریم کرد؛ چرا که چنین افرادی در محضر بسیاری از بیاحترامیها قرار میگیرند؛ تا جایی که میتوانید اطرافیان خود را تکریم کنیم.
کارشناس رسانه ملی درباره غذا دادن در هیأتها یادآور شد: برای هیأتداری هم آموزش ندیدهایم؛ در برخی از هیأتها به کسانی که فقط برای غذاخوردن میآیند، تعابیری نامناسب را به کار میبرند؛ این تعابیر سبب میشود که چنین فردی دیگر به نذری گرفتن روی نیاورد.
حجتالاسلام مرادی به برخی از آداب مورد نیاز هیأتها اشاره و خاطرنشان کرد: اجتماعیترین مناسبتها در ایران محرم است و این سرمایه مهمی است؛ در سینهزنی همه با هم سینه میزنند، وقتی بچهای با بقیه به صورت منظم سینه نمیزند، او را دعوا میکنند؛ در این مواقع باید مراعات بچهها را کرد و همچنین در هنگام غذا دادن نیز باید همینطور باشد. این را باید آموزش دهیم که بچهها را تکریم کنند؛ همچنین کسانی که با قابلمه پشت درب مسجد میایستند را باید بیشتر تحویل گرفت.
کارشناس رسانه ملی اظهار داشت: برخی تک بعدیاند؛ انسان خشک، مثل درخت خشک است که در صورت باد وزیدن میافتد؛ باید هم ریشه داشته و هم نرم بود./822/پ202/ی